Helyi hírek

Lakossági Felhívás!

Borsodnádasd Város Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a lakóingatlanoknál a kerítésen túlnyúló, közlekedési út fölé kiérő faágakat 2018. augusztus 31-ig vágják vissza, mert azok akadályozzák és veszélyeztetik az úton közlekedő közszolgáltatók gépkocsijának épségét és mozgását.

Kérjük különös figyelemmel az alábbi utcákra:

 • Virág út,
 • Arany János út,
 • Belső út,
 • Táncsics telep,
 • Köztársaság út (68-as számú ház előtt, valamint 81-től 109-ig),
 • Egyetértés út,
 • Körtvölgye út,
 • Munkácsy Mihály út,
 • Nád út,
 • Eötvös út,
 • Vörösmarty út.

Amennyiben a kilógó ág a közszolgáltató gépkocsijában kárt tesz, úgy azt a fa tulajdonosa a gépkocsi tulajdonosának köteles megtéríteni.

Amennyiben a faágak visszavágása a fent jelzett időpontig nem történik meg, úgy azt az Önkormányzat kártérítés nélkül eltávolítja.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

BMH Nonprofit Kft.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Takarékoskodjunk az ivóvízzel

A képre kattintva nagyítható!

TÁJÉKOZTATÓ a fűtési költségek viselésével összefüggő egyszeri természetbeni támogatás igényléséről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 1364/2018. (VII.27.) határozata értelmében a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő árkompenzáció jóváírásban részesült, távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentést az alábbi feltételekkel lehet benyújtani:

 • gáz-vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkezik a háztartás, (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)
 • az igénybejelentés végső határideje: 2018. október 15-e,
 • a bejelentő tudomásul veszi, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült,
 • a természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.
 • az igénylőnek kötelező csatolnia a lakcímkártyája másolatát.

Az igénybejelentést a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájában lehet megtenni ügyfélfogadási időben (hétfőn és szerdán 8.00-16.00 óráig, pénteken 8.00-12.00 óráig) az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, amely elérhető a fenti irodában vagy letölthető az alábbi hivatkozásról:

Igénybejelentő nyilatkozat letöltése
Adatkezelési tájékoztató letöltése


Az igénybejelentés benyújtható: 2018. október 15. napjáig.
(A határidő elmulasztása jogvesztő!)

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás 2018. augusztus 20-án változatlanul, a megszokott módon és ürítési rend szerint történik.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Ügyfélszolgálatok nyitva tartása:

2018. augusztus 20. hétfő
ZÁRVA

Hulladékudvarok nyitva tartása:

2018. augusztus 20. hétfő
ZÁRVA

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Tel:
+36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Útlezárás (Borsodnádasd, Budaberke utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Budaberke utcában 2018. augusztus 8-ától kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Budaberke utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018. október 7.

Építésvezető: Batta Csaba Tel.+36-70/931-0302

Penta Általános Építőipari Kft.

 

2018. augusztus 20.

Borsodnádasd Város Önkormányzata, a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár
és a Borsodnádasdi Katolikus Egyházközség
sok szeretettel meghívja Önt és kedves családját
2018. augusztus 20-án hétfőn, 
Államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe
alkalmából megrendezésre kerülő városi programjaira.

A képre kattintva nagyítható!

Árusítói/Kiállítói jelentkezési lap az augusztus 20-i városi ünnepségre.
A leadási határidő: 2018.08.13. hétfő

A kitöltött jelentkezési lapokat kérjük a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre elküldeni szíveskedjenek.
További információ a +36-30/197-8966 telefonszámon kérhető.

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az ÉRV ZRt. kihelyezett ügyfélszolgálata technikai okokból 2018. augusztus 08-án, szerdán szünetel.

Megértésüket köszönjük!

ÉRV ZRt.

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a július havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 14. (Alapszolgáltatás Pénztár)

2018. augusztus 7-e (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Útlezárás (Borsodnádasd, Kölcsey Ferenc utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Kölcsey Ferenc utcában 2018. július 31.-étől kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Kölcsey Ferenc utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

Építésvezető: Szabó Péter Tel.+36-30/204-1055

Vezetékes gázszolgáltatás szünetelése Borsodnádasdon

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Borsodnádasd település földgáz hálózatán, a Földgázszállító Zrt. szállítóvezeték karbantartási munkálatai miatt

2018. augusztus 2. 09:00 órától - 2018. augusztus 2. 17:00 óráig
a földgáz betáplálása szünetel.

A gázszünet ideje alatt kérjük, a fogyasztók a földgáz használatával ne kísérletezzenek, a fő elzárót tartsák zárt állapotban a vezetékben lévő minimális nyomás megtartása érdekében!

A fenti munkálatok miatt kérjük a Tisztelt Lakosság megértését, türelmét.

Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft.
Területi Egység Miskolc

XIII. Családi Nap - kicsit másképp

A képre kattintva nagyítható!

Tájékoztató a kéményseprőipari szolgáltatás lakossági igényléséről

Időpontra lehet hívni a kéményseprőket a családi házakhoz!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január elsejétől a családi házban (egylakásos ingatlanban) élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat. a szolgáltatás igénylése ezekben az esetekben nem kötelező, de a biztonság érdekében javasolt.

Figyelem!
Az ingyenes kéményseprőipari sormunka igénylése időpontfoglalással történik, amelyre interneten, telefonon vagy személyesen van lehetőség.

Fontos tudnivalók:
A gyors és egyszerű ügyintézés érdekében korszerű internetes felületen is lehet időpontot foglalni kéményseprésre!

Interneten: http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat linken.
E-mailben: levelét a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre küldve.
Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül: a 1818-as hívószám tárcsázása után a 9-es, majd az 1-es nyomógombot megnyomva, a jelentkező ügyintézőnél.
Személyesen: ügyfélfogadási időben várja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ellátási csoport, Miskolcon a Tárkány Béla utca 15. szám alatt.

Ezeken a felületeken az egylakásos ingatlan (zömmel családi házak) tulajdonosa egyeztethet időpontot az ingyenes kéményseprői sormunka elvégésére.

A kéményseprőipari szolgáltatás a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon és a katasztrófavédelmi kirendeltségen keresztül nem intézhető! Kérjük, megkereséseiket kizárólag a fenti elérhetőségeken tegyék meg!

BM OKF GEK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kéményseprő Ellátási Csoport

Álláshirdetés

Munkatársakat keresünk!

Álpadló szereléshez /betanított munka/ keresünk munkavállalókat!

Munkavégzés helye: Budapest
Szállás, utazás, előleg biztosítva!

Nettó bér: 200.000 Ft /betanulás után/

Folyamatos, bejelentett munka, a bér a teljesítménytől függően emelkedik!

Érdeklődni: Matus Ferenc, egyéni vállalkozó
Tel.: +36-20/970-9656

Útlezárás (Borsodnádasd, Móricz Zsigmond utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Móricz Zsigmond utcában 2018. július 16.-ától kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Móricz Zsigmond utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.07.23.

Építésvezető: Szabó Péter Tel.: +36-30/204-1055

Útlezárás (Borsodnádasd, Hasznos telep)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Hasznos telepen várhatóan 2018. július 11.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Hasznos telepen forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.08.30.

Építésvezető: Papp Hedvig Tel.: +36-70/770-3527

Penta Általános Építőipari Kft.

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a június havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 14. (Alapszolgáltatás Pénztár)

2018. július 5-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás

A képre kattintva nagyítható!

Útlezárás (Borsodnádasd, Szőlő, Gálrétje és Verős utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Szőlő, Gálrétje és Verős utcákban várhatóan 2018. június 29.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Szőlő, Gálrétje és Verős utcákban forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.07.30.

Építésvezető: Berecz Zoltán Tel.: +36-30/207-4320

Penta Általános Építőipari Kft.

Tájékoztatás az ózdi ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás változásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft. ózdi ügyfélszolgálatának nyitva tartása 2018. július 2-től megváltozik.

A jelzett naptól az alábbi ügyfélfogadási időben állunk ügyfélszolgálati irodáinkban ügyfeleink rendelkezésére:

3600 Ózd, Zrínyi út 5/a.

hétfő
8:00-16:00
kedd
8:00-16:00
szerda
8:00-20:00
csütörtök
8:00-16:00
péntek
8:00-16:00
szombat-vasárnap
ZÁRVA

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

Telefonszám:
+36-21/3500-111
E-Mail cím:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Levelezési cím:
3510 Miskolc, Pf.583

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

XI. Molnárkalács Fesztiválra árusítói/kiállítói jelentkezési lap kitöltése

A jelentkezési lapon előzetesen megadott határidő módosításra került.

Az új időpont: 2018.06.29. péntek.

A kitöltött jelentkezési lapokat kérjük a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre elküldeni szíveskedjenek.
További információ a +36-30/197-8966 telefonszámon kérhető.

Árusítói/Kiállítói jelentkezési lap a XI. Molnárkalács Fesztiválra.
A leadási határidő: 2018.06.29.

XI. Molnárkalács Fesztivál - Vadászati és Fegyver kiállítás

A képre kattintva nagyítható!

Útlezárás (Borsodnádasd, Rákóczi utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Rákóczi utcában 2018. június 15.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Rákóczi utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.07.15.

Építésvezető: Batta Csaba Tel.: +36-70/931-0302

Penta Általános Építőipari Kft.

XI. Molnárkalács Fesztivál Borsodnádasdon

Javított Plakát! A képre kattintva nagyítható!

Magyar Rákellenes Liga - "Központban a mozgás"

A képre kattintva nagyítható!

Útlezárás (Borsodnádasd, Munkácsy utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Munkácsy utcában várhatóan 2018. június 27.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Munkácsy utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.08.15.

Építésvezető: Veres László Tel.: +36-20/242-4160

Penta Általános Építőipari Kft.

Útlezárás (Borsodnádasd, Domb, Radnóti és Berek utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Domb, Radnóti és Berek utcákban várhatóan 2018. június 18.-tól kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Domb, Radnóti és Berek utcákban forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet! A kivitelezési munkák zajterheléssel járhatnak, emiatt a lakosság elnézését kérjük!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.08.15.

Építésvezető: Veres László Tel.: +36-20/242-4160

Penta Általános Építőipari Kft.

Okmányirodai Tájékoztatás

Okmányirodai Tájékoztatás (gépjármű ügyintézés) IDE kattintva elolvasható.

Tájékoztató a 2018. évi nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Tisztelt Szülő(k)/Törvényes Képviselő(k)!

Tájékoztatjuk, hogy a nyári szünidei gyermekétkeztetés

2018. június 18. napjától – 2018. augusztus 31. napjáig vehető igénybe,

az általános és középiskolás, korábban „Nyilatkozatot” kitöltő szülők hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekei számára.

Az ebédet hétköznapokon a központi konyháról lehet elvinni 11:30-tól - 13:00 óráig, vagy helyben fogyasztható el a konyha étkezőjében.

Az Engels telepen és a Lemezgyár telepen lakó jogosult gyermekek részére igény szerint kiszállítja a konyha az ebédet az alábbiak szerint.

A Lemezgyár telepen a volt Szociális Alapszolgáltatási Központ (3672 Borsodnádasd, Köztársaság 114.) épületében tesszük le az ételhordókat 12:30 és 13:00 óra közötti időben. A Lemezgyár telepiek a nyári szünet első napján június 18. napján hétfőn 9:00 óráig juttassák el az ételhordókat a fent megjelölt helyre.

Az Engels telepen a korábbiakhoz hasonlóan házhoz szállítással történik az ebéd kihordása, melynek időszaka: 9:30 – 10:00 óra között.

Mindenkire vonatkozóan felhívom figyelmüket, hogy csere ételhordóról, azok tisztaságáról mindenki köteles gondoskodni. Közegészségügyi előírások betartása okán a nem megfelelően tisztán tartott ételhordókat nem áll módunkban megtölteni!

Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ

Tájékoztató a 2018. évi kötelező ebösszeírásról

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávt.) 42/B. §-a alapján a tartás helye szerinti illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Borsodnádasd Város Önkormányzata 2018. május 15. napjától 2018. június 30. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

A további ebösszeíró adatlap beszerezhető a Borsodnádasd Város Önkormányzati Hivatalnál, illetve letölthető a ERRE A LINKRE kattintva.

41/2010. (II. 26. ) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magán állatorvosnál megjelöltetni.

Több eb esetén ebenként külön – külön kell az adatlapot az eb oltási könyve, kisállat útlevele, törzskönyve alapján kitölteni.

Kérem, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” teljes körűen szíveskedjenek kitölteni, aláírni, és az ebösszeírási időszak végéig, azaz legkésőbb 2018. június 30. napjáig visszajuttatni:

 • személyesen a Borsodnádasd Önkormányzati Hivatalhoz (3671 Borsodnádasd Köztársaság út 12.), vagy
 • postai úton ajánlott küldeményként a 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12. Az Ávt. 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa és az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az Ávt. 42/A §(4) bekezdésében meghatározott adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy az eb-összeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az Önkormányzat ellenőrzi.

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.)Korm. rendelet (továbbiakban: R.) 3.mellékletének d) pontja alapján ebenként 30.000,- forintig terjedő állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb-összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni.Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartóhoz került) bejelentésére szolgáló változás bejelentő adatlap, valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap folyamatosan beszerezhető lesz a Borsodnádasd Önkormányzati Hivatalnál.

Együttműködésüket megköszönjük!

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Óvodavezetői Pályázat

Borsodnádasd Város Önkormányzata

a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. - alapján

pályázatot hirdet

Borsodnádasdi Mesekert Óvoda
óvodavezető (magasabb vezető)

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:
A vezetői megbízás határozott időre, 2018. augusztus 15. – 2023. augusztus 14-ig szól

A munkavégzés helye:
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 11.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
A közoktatási intézmény vezetőjének feladata az intézmény színvonalas, szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és döntéshozatal az intézmény működésével kapcsolatban minden olyan ügyben, amelyet jogszabály nem utal más hatáskörébe. Felelős az intézményi szabályzatok elkészítéséért, jóváhagyja az intézménypedagógiai programját, képviseli az intézményt. Az intézmény vezetője felel a pedagógiai munkáért, a nevelőtestület vezetéséért, a nevelőtestület jogkörébe tartozó döntések előkészítéséért, végrehajtásuk szakszerű megszervezéséért és ellenőrzéséért, a gyermek és ifjúságvédelmi feladatok megszervezéséért és ellátásáért, a gyerekvédelmi jelzőrendszernek a köznevelési intézményhez kapcsolódó feladatai koordinálásáért.

Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 • Felsőfokú képesítés, óvodapedagógus munkakör betöltéséhez szükséges végzettség
 • a vonatkozó jogszabályban meghatározott szakvizsga
 • legalább öt év pedagógus-munkakörben vagy heti tíz tanóra vagy foglalkozás megtartására vonatkozó óraadói megbízás ellátása során szerzett szakmai gyakorlat
 • büntetlen előélet
 • vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása
 • A magasabb vezetői beosztás ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető. A betöltendő közalkalmazotti munkakör a pályázó legmagasabb iskolai végzettségének megfelelően kerül megállapításra.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • kiemelkedő szakmai, vagy tudományos tevékenység
 • vezetői gyakorlat
 • idegen nyelvből középfokú C típusú általános nyelvvizsga, társalgási szintű nyelvtudás

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • részletes szakmai önéletrajz
 • vezetési, fejlesztési program
 • iskolai végzettséget, szakképzettséget, szakvizsgát igazoló okiratok hiteles másolata
 • szakmai gyakorlatot igazoló munkáltatói igazolás
 • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
 • a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul
 • a pályázó hozzájáruló nyilatkozata, hogy a pályázati eljárásban részt vevők a teljes pályázati anyagba betekinthessenek
 • nyilatkozat az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló 2007. évi CLII. törvény szerint előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség vállalásáról
 • nyilatkozat a pályázatnak a szakbizottság és a testületi ülés nyílt, vagy zárt ülésen történő tárgyalásáról
 • nyilatkozat arról, hogy vele szemben a Kjt. 41. § (2) bekezdés b.) pontja szerinti összeférhetetlenség nem áll fenn, illetve a fennálló összeférhetetlenséget megbízás esetén megszünteti.

A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör legkorábban 2018. augusztus 15. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. július 9.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton, a pályázatnak a Borsodnádasd Város Önkormányzata címére történő megküldésével (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: BN/1223-1/2018., valamint a munkakör megnevezését: óvodavezető.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. július 27.

A pályázati kiírás további közzétételének helye:
Borsodnádasd Város Önkormányzata honlapja – 2018. június 8.

CIV-18/1 Civil pályázatok eredményei

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 46/2018.(V.30.) számú határozata alapján 12 Borsodnádasdon működő civil szervezet részesült támogatásban.

A pályázatok eredménye megtekinthető IDE kattintva.

Tájékoztatás Borsodnádasd Integrált Településfejlesztési Stratégia megalkotásáról

Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. május 30-án tartott ülésén a 48/2018.(V.30.) számú KT határozatával elfogadta Borsodnádasd város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

Az elfogadott végleges dokumentumok megtekinthetők IDE kattintva.

Kormos Krisztián
polgármester

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a május havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 14. (Alapszolgáltatás Pénztár)

2018. június 6-a (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Útlezárás (Borsodnádasd, Karácsonylova utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Karácsonylova utcában várhatóan 2018. május 29.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Karácsonylova utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.07.20.

Építésvezető: Veres László Tel.: +36-30/634-0049

Penta Általános Építőipari Kft.

Útlezárás (Borsodnádasd, Vajdavár utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Vajdavár utcában várhatóan 2018. május 28.-tól kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Vajdavár utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.06.30.

Építésvezető: Veres László Tel.: +36-30/634-0049

Penta Általános Építőipari Kft.

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Útlezárás (Borsodnádasd, Körtvölgye utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Körtvölgye utcában várhatóan 2018. május 28.-tól kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Körtvölgye utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.06.30.

Építésvezető: Veres László Tel.: +36-30/634-0049

Penta Általános Építőipari Kft.

Útlezárás (Borsodnádasd, Bányász utca)

Tisztelt Ingatlan – és Gépkocsi tulajdonosok!

Borsodnádasd, Bányász utcában 2018. május 22.-től kezdődően reggel 7 órától délután 17 óráig (kivéve vasárnapi napok és ünnepnapok) a gépjármű forgalom szünetel a Borsodnádasd város csatornaépítési beruházás megvalósításának kivitelezési munkái miatt, az utca teljes hosszában részleges szélességben elkorlátozásra kerül.

Mivel a csatorna az útburkolatban megy, építés közben a Bányász utcában forgalmi akadályokra lehet számítani. Kérjük, hogy a lakóházak udvaráról a használni kívánt személygépkocsikkal reggel 7-ig szíveskedjenek kiállni, mert napközben ez nehézségekbe ütközhet!

Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

A munkák várható befejezése: 2018.06.22.

Építésvezető: Berecz Zoltán Tel.: +36-30/207-4320

Penta Általános Építőipari Kft.

Hősök Napja Meghívó

A képre kattintva nagyítható!

Aljegyzői Pályázat

Borsodnádasd Város Polgármestere

a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

aljegyző

munkakör betöltésére.

 

1.) A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony
2.) Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
3.) A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.
4.) A munkavégzés helye:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 
3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

5.) Ellátandó feladatok:

Borsodnádasd Város Jegyzőjének teljes körű helyettesítése, a jegyző által meghatározott feladatok ellátása.

6.) A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

A Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 81. §-ában és egyéb jogszabályokban előírt jegyzői feladatok helyettesítéséhez kapcsolódó, valamint a jegyző által meghatározott feladatok ellátása.

7.) Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a „Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló” 2011. évi CXCIX. törvény rendelkezései az irányadók.

8.) Pályázati feltételek:

 • Magyar állampolgárság,
 • Cselekvőképesség,
 • Büntetlen előélet,
 • Főiskola, igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező alapképzési szakon, vagy jogász vagy államtudományi mesterképzési szakon szerzett szakképzettség vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettség,
 • B kategóriás jogosítvány,
 • Közigazgatási alapvizsga,
 • Vagyonnyilatkozat-tételi eljárás lefolytatása,
 • Legalább kétévi közigazgatási gyakorlat.

9.) A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • a 45/2012.(III.20.) Korm. rendelet 1. melléklete szerinti önéletrajz,
 • három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
 • végzettséget, szakképzettséget tanúsító okiratok másolatai,
 • nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyi adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul,
 • nyilatkozat a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség vállalásáról.

10.) A munkakör betölthetőségének időpontja:

 • A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

11.) A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 15.

12.) A pályázat benyújtásnak módja:

 • Személyesen: Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkársága, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

13.) A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

 • Az aljegyző kinevezésével a jegyző javaslatára a polgármester dönt. A döntéshozó fenntartja magának a visszavonás, valamint a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítás jogát.

14.) A pályázat elbírálásának határideje: 2018. június 29.

15.) A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • Borsodnádasd Város Honlapja – 2018. május 14.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.borsodnadasd.hu honlapon szerezhet.

Pünkösdhöz kapcsolódó nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás pünkösdhétfőn, azaz május 21-én változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Ügyfélszolgálatok nyitva tartása:

2018. május 21. hétfő
ZÁRVA

Hulladékudvarok nyitva tartása:

2018. május 21. hétfő
ZÁRVA

A szombatonként nyitva tartó hulladékudvarok május 19-én változatlanul nyitva tartanak.

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Tel:
+36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Méhészeknek Tájékoztató levél

A képre kattintva nagyítható!

Yoga

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2018. május havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 14. (Alapszolgáltatás Pénztár)

2018. május 16-a (szerda) 10.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 15.00 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az április havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 14. (Alapszolgáltatás Pénztár)

2018. május 7-e (hétfő) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Véradás

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

A Retro Családi Majális 2018 programja a jó időre való tekintettel a Borsodnádasd BLASE pályán kerül megrendezésre. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A buszmenetrend elérhető IDE KATTINTVA.

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI
FELHÍVÁS
Integrált Településfejlesztési Stratégia
készítés véleményezési szakaszához

Ezúton tájékoztatom a lakosságot és az érintett Partnereket, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a Borsodnádasd Város Integrált Településfejlesztési Stratégia tervezete elkészült.

A fenti dokumentumok végleges összeállításához munkaközi partnerségi véleményezési céllal, a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében az Önkormányzat

LAKOSSÁGI FÓRUMOT

tart, melyre Tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

Helyszín:
Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár színházterme

3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.
Időpont:
2018. május 10. (csütörtök) 15:00 óra

A fórum keretében tájékoztatást adunk az Integrált Településfejlesztési Stratégiával kapcsolatosan, e témában kérdéseket, észrevételeket, véleményeket tehetnek szóban, illetve a fórum után 2018. május 18-ig írásban a polgármesteri hivatal címére vagy elektronikusan a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre eljuttatva.

Néhány téma, kérdéskör, amelynek kifejtéséhez a fórumon lehetőség lesz:

 1. tájékoztatás:
  • Borsodnádasd város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról (ITS)
 2. észrevétel, javaslat, vélemény:
  • Milyen középtávú fejlesztési célokat javasolnak?
  • Milyen konkrét fejlesztési lehetőségeket javasolnak?

A Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezete megtekinthető a www.borsodnadasd.hu honlapon EGYEZTETÉS - ITS menü alatt, vagy IDE KATTINTVA, vagy nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Pályázati Irodáján!

Az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt.

Borsodnádasd, 2018. április 27.


Kormos Krisztián s.k

polgármester

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az ÉRV ZRt. kihelyezett ügyfélszolgálata technikai okokból 2018. április 25-től előre láthatólag 2018. május 31-ig szünetel.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

ÉRV ZRt.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Civil szervezetek önkormányzati támogatására - CIV-18/1

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

Benyújtási határidő: 2018. május 15.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás ITT
1.sz.melléklet: Pályázati adatlap ITT
2/a sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - jogi személy ITT
2/b sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - civil társaság ITT

Álláshirdetés

Borsodnádasd Város Önkormányzata szakács és konyhai kisegítő munkakörök betöltésére állásokat hirdet meg.

Munkavégzés helye: Borsodnádasd Központi Konyha.

Jelentkezni személyesen vagy e-mailben az alábbi címen: 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 11., e-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Jelentkezési határidő: 2018. május 11.

Bővebb információ kérhető +36-30/786-8412 telefonszámon.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Ünnepi nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz 2018. április 30-án és 2018. május 1-jén változatlanul, a megszokott módon és ürítési rend szerint történik.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Ügyfélszolgálatok nyitva tartása:

2018. április 30. hétfő
ZÁRVA
2018. május 1. kedd
ZÁRVA

Hulladékudvarok nyitva tartása:

2018. április 30. hétfő
ZÁRVA
2018. május 1. kedd
ZÁRVA

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Tel:
+36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Retro Családi Majális 2018

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2018. április havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2018. április 11-e (szerda) 10.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 15.00 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Magyar Rákellenes Liga - "Mi lesz veled Föld?"

A képre kattintva nagyítható!

Közmeghallgatás Meghívó

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a március havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2018. április 6-a (péntek) 12.00 órától 14.00 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Senior Örömtánc Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás!

A képre kattintva nagyítható!

Versmondó Verseny

A képre kattintva nagyítható!

Húsvéti nyitvatartási és hulladékszállítási rend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz nagypénteken és húsvéthétfőn változatlanul, a megszokott módon és ürítési rend szerint történik.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Ügyfélszolgálatok nyitva tartása:

2018. március 30. péntek
ZÁRVA
2018. április 2. hétfő
ZÁRVA

Hulladékudvarok nyitva tartása:

2018. március 30-31. péntek-szombat
ZÁRVA
2018. április 2. hétfő
ZÁRVA

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Tel:
+36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Lakossági Felhívás!

A képre kattintva nagyítható!

Magyar Rákellenes Liga - "Divatdiéták"

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Eb pótoltás!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2018. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2018. március 22-én (csütörtök)

10.00-10.30 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
10.45-11.00 óráig
Petőfi tér
11.15-11.30 óráig
Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2018. március 19.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Gyászjelentés

A képre kattintva nagyítható!

A Föld Órája 2018

A képre kattintva nagyítható!

2018. március 15.

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2018. március havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2018. március 12-e (hétfő) 10.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 15.00 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a március 15-ei ünnepnap alkalmával. A hulladékot a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket és zsákokat a szállítás napján legkésőbb reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Ügyfélszolgálatok nyitva tartása:

2018. március 15-16. csütörtök, péntek
ZÁRVA

Hulladékudvarok nyitva tartása:

2018. március 15-16. csütörtök, péntek
ZÁRVA
2018. március 17. szombat
A szombati napon nyitva tartó hulladékudvarok a megszokott szombati nyitva tartás szerint varjak a Tisztelt Lakosokat.

A hulladéknaptárak letöltéséhez és egyéb információkért látogasson el a www.bmhnonprofit.hu weboldalra vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

E-Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Tel:
+36 21 3500 111

BMH Nonprofit Kft.

Nőnap 2018

A képre kattintva nagyítható!

Intézményvezetői Pályázat

Emberi Erőforrások Minisztere

a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola

Intézményvezető (magasabb vezető)

beosztás betöltésére.

 

1.) A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
2.) Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
3.) A vezetői megbízás időtartama: 2018. augusztus 1-től 2023. augusztus 15-ig szól.
4.) A munkavégzés helye:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 
3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 11.

5.) A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A köznevelési intézmény vezetőjének feladata az intézmény szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és döntéshozatal az intézmény működésével kapcsolatban minden olyan ügyben, amelyeket a jogszabály nem utal más hatáskörbe.

6.) Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a „Közalkalmazottak jogállásról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a(z) pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

7.) Pályázati feltételek:

 • Főiskola/egyetemi szintű végzettség és tanítói/tanári szakképzettség a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 98. § (8) bekezdésében foglaltakat is figyelembe véve,
 • legalább öt év pedagógus-munkakörben vagy heti tíz tanóra vagy foglalkozás megtartására vonatkozó óraadói megbízás ellátása során szerzett szakmai gyakorlat,
 • cselekvőképesség,
 • büntetlen előélet és annak igazolása, hogy a közalkalmazott nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé,
 • a nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakörben fennálló, határozatlan időre, teljes munkaidőre szóló alkalmazás vagy a megbízással egyidejűleg pedagógus-munkakörben történő, határozatlan időre teljes munkaidőre szóló alkalmazás,
 • pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség.

8.) A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • az intézmény vezetésére vonatkozó program, amely tartalmazza a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzeléseket,
 • az álláshely betöltéséhez szükséges végzettség, szakképzettség meglétét igazoló okmányok másolata,
 • pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség meglétét igazoló oklevél másolata,
 • a pályázó legalább 5 év pedagógus-munkakörben vagy heti tíz tanóra vagy foglalkozás megtartására vonatkozó óraadói megbízás ellátása során szerzett szakmai gyakorlatát igazoló, munkáltató által kiállított dokumentum (munkáltatói igazolás munkakör, illetve óraadó esetén az ellátott szakos tanári feladatok megnevezésével),
 • 90 napnál nem régebbi eredeti hatósági bizonyítvány a büntetlen előélet igazolására, valamint annak igazolására, hogy a közalkalmazott nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé,
 • a pályázó szakmai önéletrajza,
 • a pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul a teljes pályázati anyagának sokszorosításához, továbbításához (harmadik személlyel közléséhez),
 • a pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul személyes adatainak a pályázattal kapcsolatos kezeléséhez, továbbításához.
 • Hiánypótlásra a pályázat beadási határidejét követően nincs lehetőség.

9.) A beosztás betölthetőségének időpontja:

 • a beosztás legkorábban 2018. augusztus 1. napjától tölthető be.

10.) A pályázat benyújtásának időpontja: 2018. március 29.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Székelyné Varga Mária Ágnes, tankerületi igazgató nyújt, a 06-48/795-206-os telefonszámon.

11.) A pályázatok benyújtásnak módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Emberi Erőforrások Minisztere címére történő megküldésével (Kazincbarcikai Tankerületi Központ, 3700 Kazincbarcika, Eszperantó utca 2.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: TK/045/00919-1/2018 , valamint a beosztás megnevezését: Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola - Intézményvezető.

12.) A pályázat elbírálásának módja, rendje:

 • A véleménynyilvánításra jogosultak véleményének kikérése után az oktatásért felelős miniszter dönt.

13.) A pályázat elbírálásának határideje: 2018. július 13.

14.) A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • Oktatási és Kulturális Közlöny
 • www.borsodnadasd.hu

15.) A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

A pályázatot írásban, három azonos szövegű és mellékletű példányban (kettő lefűzött, bekötött és egy fűzés nélküli példányban), zárt borítékban kérjük megküldeni a Kazincbarcikai Tankerületi Központ címére. A borítékra írják rá "PÁLYÁZAT- Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezetői beosztására".

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a http://kk.gov.hu/kazincbarcika honlapon szerezhet.

16.) A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2018. február 27.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a munkáltató által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Lakossági Felhívás!

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., mint megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltató 2018 márciusában indítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését.

A zöldhulladékot kizárólag a BMH Nonprofit Kft. logójával ellátott ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK feliratú zsákokban szállítjuk el kéthetente.

Első szállítási nap Borsodnádasd város területén: 2018. március 5. hétfő

A zöldhulladék elszállításának időpontjairól honlapunkon, a www.bmhnonprofit.hu oldalon a Borsodnádasd települést kiválasztva a 2018. évi hulladéknaptárból tájékozódhatnak.

BMH Nonprofit Kft.

Eboltás!

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2018. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2018. március 14-én (szerda)

08.00-09.00 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
09.15-09.30 óráig
Petőfi tér
09.45-10.00 óráig
Mocsolyás, Vájár út eleje

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2018. március 1.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Yoga

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés vízhiányról

ÉRV ZRt.
Ózd, 48-as út 4.
Hibabejelentés tel.: 471-111

ÉRTESÍTÉS VÍZHIÁNYRÓL

Értesítjük Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a városi ivóvízellátó rendszeren történő karbantartási munkák miatt előreláthatólag

2018. február 22-én 8:00 órától – 14:00 óráig

részleges és/vagy teljes vízhiányt, valamint vízzavarodást tapasztalhatnak.

Vízfogyasztás előtt, kérjük a csapokat kiengedni.

Megértésüket köszönjük!

ÉRV ZRt.

Tájékoztatás a Borsodnádasdon található hulladékudvar használatáról

A BMH Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén található hulladékudvart a szolgáltatási területük valamennyi lakossági felhasználója igénybe veheti az alábbi feltételekkel:

A beszállítható hulladékok köre: A háztartásban keletkező.

Nem veszélyes hulladékok:

 • építési, bontási hulladékok (tégla, cserép, kerámia, beton, föld és kövek, illetve ezek keveréke);
 • termékként tovább nem használható gumiabroncsok;
 • papír és karton, üveg, műanyag-flakon, fólia;
 • zöldhulladék: nyesedék, gallyak, fű, lombok, egyéb fahulladékok;
 • nagydarabos hulladékok (bútorok, nagyméretű felújítás után megmaradó lomok, háztartási tárgyak és berendezések pl. műanyagkád, kézmosó, elhasznált konyhai eszközök);
 • elektromos és elektronikai hulladékok (hűtő, tévé, rádió, kis méretű háztartási készülékek);
 • fémek és fém csomagolási hulladékok (alumínium doboz, sárga- és vörösréz, vas és acél stb.);
 • sütőolaj.

Veszélyes hulladékok:

 • szárazelem, akkumulátor, festék- és lakkmaradékok csomagolóeszközeikkel együtt, használt motorolajok, azok csomagolásai, növényvédőszer-maradékok, fénycső és izzó.

A hulladékudvar igénybevételének a feltételei:

A hulladékudvarba történő beszállításkor a lakossági ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját és személyi igazolványát, valamint az esedékes közszolgáltatási díjnak a Koordináló Szerv felé történő megfizetését igazoló bizonylat másolatát a hulladékátvevőnek bemutatni.

Igazolványok hiányában - a hatályos jogszabályok előírásai értelmében- az átvételt meg kell tagadni.

A hulladékok elhelyezése díjtalan.

Beszállítható hulladékok mennyisége:

A hulladékudvarban ingatlanonként

 • negyedévente 250 kg nem veszélyes hulladék,
 • évente 100 kg veszélyes hulladék

helyezhető el.

A mennyiségi korlátozás alól kivételt képeznek az elkülönítetten gyűjtött csomagolási (papír, karton, PET palack és PE fólia, valamint üveg- és fémhulladékok), melyekből korlátlan mennyiség adható át a hulladékudvarban.
A magánszemélyeknek kötelessége a hulladékokat (a hulladékudvarban található mérleggel) mérlegelhető formában (bezsákolva, kötegelve, stb.) beszállítani a hulladékudvarba.

A BMH Nonprofit Kft. szolgáltatási területén az alábbi helyen és nyitvatartási időben áll a lakosság rendelkezésére:

Borsodnádasd, külterület 058/1 hrsz.

szerda, szombat 8:00-16:00

A hulladékudvar használatának szabályairól, nyitvatartásáról a www.bmhnonprofit.hu weboldalon is tajékozódhatnak.

BMH Nonprofit Kft.

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2018. február havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2018. február 14-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a január havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2018. február 6-a (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület tájékoztató fóruma

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

A Magyar Kultúra Napja 2018

A képre kattintva nagyítható!

Tájékoztatás elektronikus ügyintézésről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakba: E-ügyintézési törvény) alapján a helyi önkormányzatok, így Borsodnádasd Város Önkormányzata is 2018. január 1. napjától biztosítják az ügyek elektronikus intézését az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül.

A portál használatához internet hozzáférés, és ügyfélkapu azonosítás szükséges, a szolgáltatások használata egyéb alkalmazás letöltését nem igényli.

Az oldal megnyitása után ki kell választani az önkormányzatot, ahol ügyet szeretnénk intézni (Borsodnádasd), és az ügyindítás gombra kattintani. A megjelenő lapon ki kell választani az eljárás módját (saját ügyben, vagy meghatalmazottként), illetve a használni kívánt űrlapot.

Önkormányzatunknál jelenleg az alábbi űrlapok érhetők el: (folyamatosan bővítjük)

 

 • Bejelentés desztillálóberendezés tulajdonjogáról, tulajdonjogának megszerzéséről
 • Fakivágási engedélykérelem, bejelentés
 • Adatszolgáltatás hagyatéki leltárhoz
 • Nyilatkozat öröklésre jogosultakról
 • Adatszolgáltatás nem üzleti szálláshely-szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatban
 • Szálláshely nyilvántartásba vételi kérelem, bejelentés,
 • Szálláshely megszűnésének bejelentése
 • Működési engedély kérelem üzletköteles termék forgalmazásához
 • Működési engedély visszavonási kérelem

 

Az űrlapok letölthetők, kinyomtathatók, papír alapon is beadhatóak (személyesen, vagy postai küldeményként), vagy ügyfélkapus bejelentkezést követően elektronikusan is benyújthatók.

Amennyiben az ügyéhez kapcsolódóan nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be.

Fontos kiemelni, hogy az e-ügyintézési törvény alapján elektronikus ügyintézésre köteles az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezet, költségvetési szerv, köztestület, illetve az ügyfél jogi képviselője. Természetes személy ügyfeleknek a jogszabály lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésre.

További segítséget és információkat talál a http://ekozig.magyarorszag.hu/, a https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato oldalakon, egyéb tájékoztatásért forduljon hozzánk telefonon (06-21/345-70-40; 06-48/442-334) vagy személyesen.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Magyar Rákellenes Liga - "Gyöngyöm"

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata 2018. január 15-től az alábbi telefonszámon érhető el: +36-21/350-01-11.
Ügyfélszolgálati kérdésekben elektronikus úton a jövőben az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címen állunk a lakosság rendelkezésére.

Együttműködésüket megköszönve

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatója a Gazdálkodóknak

2018. január 1. és 31. között gazdálkodási naplót kell benyújtania a tájékoztatóban részletezett támogatásokban résztvevőknek.

2018. Kéményseprőipari sormunka ütemterve - lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben és a kényényseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016.(VI.9.) BM rendeletben meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint a kéményseprőipari szerv a 2018. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit megyei bontásban elkészítette.

Borsodnádasdon a sormunka elvégzésének tervezett ideje: 2018. június 1. és július 31. közötti időszak.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ elérhető a szervezet lakossági honlapján: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Senior Örömtánc Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a BMH Nonprofit Kft. a kidobott fenyőfák gyűjtését 2018. január második és harmadik naptári hetében a vegyes hulladékgyűjtési napon végzi.

A fenyőfákat oly módon kérjük az edények mellé kihelyezni, hogy a közlekedést, illetve a gyalogos forgalmat ne akadályozzák.

A társasházi övezet részén kérjük a tisztelt lakókat, hogy gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében a fenyőfákat a konténerek mellé gyűjtsék össze.

Együttműködésüket megköszönve

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2018. január havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2018. január 10-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a december havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2018. január 5-e (péntek) 10.00 órától 12.00 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Felhívás a Borsodnádasdi Kultúráért Kitüntetés adományozására

A Borsodnádasdi Művelődésért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány a Magyar Kultúra Napja alkalmából – a hagyomány folytatásaként Borsodnádasdi Kultúráért Kitüntetést adományoz a diák, az aktív felnőtt és a nyugdíjas korosztályban azon személyeknek, akik a Borsodnádasdon működő öntevékeny, önművelődő csoportok, közösségek, ill. a város lakossága érdekében kiemelkedő kulturális tevékenységet végeztek a kultúra támogatóiként hosszabb időn keresztül tevékenykedtek borsodnádasdiként a kultúra területén a város határain túl is öregbítik lakóhelyünk hírnevét.

A Kuratórium kéri a lakosságot, ill. a civil és öntevékeny szervezeteket, hogy a fenti kategóriákban tegyenek javaslatot írásban, indoklással a jelöltekre, melyet

2018. január 15- ig juttassanak el

 • Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtárban elhelyezett gyűjtő dobozba az ajánló nevével és címével ellátott lezárt borítékban, vagy
 • a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre,

a korcsoport és a jelölt név megadásával és a jelölő nevének és lakcímének feltüntetésével.

Borsodnádasd, 2017. december 29.

Papp Béla sk. Kuratórium elnöke

Polgármesteri tájékoztató és összefoglaló Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet megalkotásáról

Tisztelt Borsodnádasdi Polgárok!
Tisztelt Érdeklődők és Építkezők!

Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. december 14-i ülésén megalkotta a településkép védelméről szóló 13/2017. (XII.15.) önkormányzati rendeletét és 95/2017.(XII.15.) számú KT határozatával jóváhagyta Borsodnádasd Város Településképi Arculati Kézikönyvét.

Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi rendelet elfogadott dokumentumai IDE kattintva megtekinthetők.

Mindkét dokumentum megalkotását felsőbbrendű jogszabály írja elő az Önkormányzatnak. A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) célja az építési beruházások támogatása, egyúttal a hazai városok és községek sajátos településképének védelme és alakítása. A Törvény szerint a településkép védelme a település vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének - az építészeti, táji érték és az örökségvédelem figyelembevételével történő - megőrzését vagy kialakítását jelenti.

A települési önkormányzat a Törvény felhatalmazása alapján a településkép védelmét – annak feltételrendszerét, az építészeti követelmények meghatározását, az abban foglaltak érvényesítésének eszközeit – önkormányzati rendeletben (a továbbiakban: Településképi rendelet) biztosítja.
A Településképi rendelet magában foglalja az épített környezet értékeinek helyi védelméről, a településképi véleményezési, bejelentési és kötelezési eljárásról, a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezéséről és közzétételéről szóló helyi önkormányzati rendelkezéseket, valamint a helyi építési szabályzat településképi követelményeit és a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai konzultáció szabályokat tartalmazó rendelkezéseit is.

A Törvény a Településképi Arculati Kézikönyv készítését is előírja minden magyar település számára. A kézikönyvben szükséges megfogalmazni a településképi identitást, majd ezt követően a partnerek bevonásával, valamint helyi szabályozással meg kell határozni a településkép fejlődési irányát, a hagyományokon alapuló, de a jövőképet is tartalmazó fejlesztések formáját.

A polgármesteri tájékoztató és összefoglaló teljes szövegét IDE kattintva lehet végig olvasni.

Forgassák és olvassák haszonnal a Kézikönyvet, tekintsék át figyelmesen és ismerjék meg új Településképi rendeletünket!

Kormos Krisztián
polgármester

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 103/2017.(XII.14.) számú KT határozata alapján a

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

2017. december 27-én (szerdán),
2017. december 28-án
(csütörtökön) és
2017. december 29-én
(pénteken)

igazgatási szünetet tart.

Ezen napokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli esetek, haláleset anyakönyvvezetése) 08.00 órától 09.00 óráig tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd, 2017. december 21.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lakossági Tájékoztatás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodása újabb fordulóponthoz érkezett, 2018. január 1-től új időszámítás kezdődik a közszolgáltatási tevékenységben.

Mindez azt jelenti, hogy január elsejétől Borsodnádasd településen a közszolgáltatást igénybevevő fogyasztók számára elérhető a papír, műanyag, fémcsomagolási hulladékok kétheti, a csomagolási üveghulladékok havi egyszeri, valamint a március 1. és december 15. közötti időszakban a zöldhulladékok kétheti elkülönített gyűjtése. A lomtalanítást házhoz menő rendszerben évi két alkalommal igényeinek megfelelő időpontban választhatják az ingatlanhasználók.

Az integrációs folyamat lezárásaként 2018. január 1-től Borsodnádasd településnek az új közszolgáltatója a BMH Nonprofit Kft.

A BMN Nonprofit Kft. a megye három meghatározó közszolgáltatója, a MiReHuKöz Nonprofit Kft., a Zempléni ZHK Nonprofit Kft. és a ZV Zölgyvölgy Nonprofit Kft. által alapított társaság.

Az új rendszer elindulását követően a közszolgáltatás ellátásával kapcsolatban kérjük, hogy a BMH Nonprofit Kft-t keressék.

A közszolgáltató váltással a hulladékgazdálkodási közszolgálati díjak nem változnak, melynek beszedésére továbbra is kizárólag az NHKV Zrt. jogosult, a közszolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó számlákat ezt követően is tőlük fogják a fogyasztók kapni.

A közszolgáltatással kapcsolatos hírekről, információkról, hulladéknaptárakról a www.bmhnonprofit.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az eddig megszokott módon lehetőségük lesz személyes, postai, telefonos vagy elektronikus ügyintézésre.

Ügyfélszolgálati elérhetőség (Ózd ügyfélpont):
3600 Ózd, Zrínyi út 5/A
telefonszáma: 06-48/799-300
Elektronikus elérhetőség (email cím): This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
weboldal címe: www.bmhnonprofit.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei
Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.
Székhely: 3527 Miskolc, Besenyői u. 26.

Lakossági Tájékoztatás

Az ÉRV Zrt. értesíti a tisztelt ügyfeleit, hogy a Borsodnádasdon szerdai napokon tartott ügyfélfogadás 2017. december 20-án és december 27-én szünetel. Ózdi irodájukban a nyitva tartás zavartalan. Borsodnádasdon a legközelebbi ügyfélfogadás időpontja: 2018.01.03. szerda.

Megértésüket köszönjük!

ÉRV Zrt. Ügyfélszolgálata

Karácsonyi mézeskalács sütés

A képre kattintva nagyítható!

Karácsonyi szemétszállítás

A képre kattintva nagyítható!

Meghívó

A képre kattintva nagyítható!

Gyászjelentés

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás!

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy azokban az utcákban, ahol 2017. december 11-én nem tudta a hulladékot elszállítani, 2017. december 18-án a szabvány edényzet mellé kihelyezett kommunális hulladékot 1 db régi kukából vagy 1 db 120 literes műanyag zsákból is elszállítja.

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Közösségi Ház és Könyvtár Ünnepi nyitvatartása

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2017. december havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. december 13-a (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a november havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. december 7-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Városi Karácsonyváró Ünnepség Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Szilveszteri Batyus Bál 2017

A képre kattintva nagyítható!

Egy doboznyi szeretet

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági és Partneri Felhívás

A Településképi Arculati Kézikönyv és Rendelet készítés véleményezési szakaszához

Ezúton tájékoztatom a lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Borsodnádasd Város Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a Településképi Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének tervezete elkészült.

A fenti dokumentumok végleges összeállításához munkaközi partnerségi véleményezési céllal, a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében az Önkormányzat

LAKOSSÁGI FÓRUMOT

tart, melyre Tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

Helyszín: Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.)

Időpont: 2017. december 1. (péntek) 13:00 óra

A fórum keretében tájékoztatást adunk a kézikönyvvel és a rendelettel kapcsolatosan, e témában kérdéseket, észrevételeket, véleményeket tehetnek szóban, illetve a fórum után 2017. december 11-ig írásban a polgármesteri hivatal címére vagy elektronikusan a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre eljuttatva.

Néhány téma, kérdéskör, amelynek kifejtéséhez a fórumon lehetőség lesz:

a) tájékoztatás:

 • Borsodnádasd Településképi Arculati Kézikönyvéről (TAK)
 • Borsodnádasd településképi rendeletéről (TKR)
 • Településképi követelményekről, szabályozás eszközeiről

b) észrevétel, javaslat, vélemény:
Mit tartanak jó példának a településen?

 • épület, kerítés, növényzet,
 • épületrész, például: ablak, ajtó, kémény,
 • közterületi építmény, pl.: buszváró, hirdetőtábla
 • mit javasolnak helyi védelem alá helyezni?

A Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezete megtekinthető a www.borsodnadasd.hu honlapon, vagy nyomtatott formában a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Pályázati Irodáján!

Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet
véleményezési dokumentációja megtekinthető

Az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt.

Borsodnádasd, 2017. november 23.

Kormos Krisztián
s.k. polgármester

Zene és tánc gyógyító ereje

A képre kattintva nagyítható!

A települési közkifolyók (közkutak) helyes használata télen

A képre kattintva nagyítható!

Hasznos téli tudnivalók

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Felhívás időszaki szilárd tüzelőanyag támogatás lehetőségére

Ezúton hívjuk fel minden borsodnádasdi rászoruló figyelmét, hogy önkormányzatunk lehetőséget biztosít a téli hónapokban megnövekedett fűtési kiadások enyhítésére történő időszaki támogatás igénylésére azoknak, akik szilárd tüzelőanyag használatára alkalmas berendezést üzemeltetnek.

A kérelmeket a 11/2017.(XI.10.) önkormányzati rendelet mellékletében meghatározott „Kérelem fűtési szezonban történő időszaki pénzbeli szilárd tüzelőanyag támogatásra” formanyomtatványon kell benyújtani, mely a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájában 2017. november 13. napjától kérhető.A kérelemhez mellékelni kell a jövedelemről szóló igazolást. Aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában részesülőknek a támogatásról szóló határozat bemutatása szükséges.

A rendelet 2.§.-a szerint Szociális célú fűtési szezonban történő időszaki pénzbeli szilárd tüzelőanyag támogatás adható annak a személynek, akinek háztartásában fűtés céljából szilárd tüzelőanyag használatára alkalmas berendezés üzemel, és háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (71.250.-Forint), egyedül élő esetén 300%-át (85.500.-Forint) nem haladja meg.

A Polgármesteri Hivatal ügyintézői az ellátást igénylő lakásán ellenőrizhetik a fűtési módot, valamint környezettanulmányt készíthetnek.

A kérelmek benyújtási határideje: 2017. november 30.

Polgármesteri Hivatal

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2017. november havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. november 15-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Egészségnap Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Ruhaosztás

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Zöldvölgy szállítási rend változás

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Edelényi Járási Hivatala Borsodnádasd város közigazgatási területére 2017. október 17. – 2017. november 1. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelt el a következők szerint:

Ebzárlat:

 • Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
 • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
 • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

a.) vadászebek,
b.) a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
c.) a katasztrófa-mentő ebek,
d.) a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.

 • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Legeltetési tilalom:

 • A szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni;
 • Bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos;
 • Az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését – az állomány nagyságától függően – 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Edelényi Járási Hivatala

2017. október 23. - A Szabadság Napja

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Az ÉRV ZRT. értesíti a Tisztelt Lakosságot, 
hogy Borsodnádasd város 100 m3 medence karbantartási munkálatok miatt (tisztítás)

2017. október 18-án 08 órától 12 óráig

vízhiány, nyomásesés, vízminőségi romlás (zavarosodás) várható.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

ÉRV ZRT.

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2017. október havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. október 11-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Séta az egészségért a mellrák ellen

A képre kattintva nagyítható!

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018

Pályázati kiírás

Borsodnádasd Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázat 2018. évi fordulójához, és az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára. Önkormányzatunk ezzel ösztöndíj elnyerésére ad lehetőséget, a hátrányos szociális helyzetű – nappali tagozaton tanuló – egyetemi főiskolai hallgatók számára. A pályázatra történő jelentkezés elektronikus úton történik. A pályázat véglegesítését követően a pályázati lapot kinyomtatva, papír alapon, saját kezű aláírással 2017. november 07. napjáig kell leadni a Polgármesteri Hivatal szociális irodájában. A pályázat kötelező melléklete egy példány eredeti 90 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony, valamint a közös háztartásban élők jövedelmének igazolása. A pályázati kiírás, a pályázat benyújtásához szükséges információk, valamint a rendszerbe történő belépési pont elérhető helye:

http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. november 07.

Felhívom a pályázni szándékozók figyelmét, hogy a határidőn túl, vagy a kötelező mellékletek nélkül (pl. eredeti hallgatói jogviszony igazolás, jövedelemigazolás, stb.) benyújtott pályázatok elutasításra kerülnek.

Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatalban a pályázati referenstől kérhető ügyfélfogadási időben.

Szántó Erika

pályázati referens

Tel.: 06-21/345-7040

510-es mellék

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő:         8:00 – 12:00-ig

Szerda:       8:00 – 16:00-ig

Péntek:       8:00 – 12:00-ig

Egészségnap Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a szeptember havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. október 5-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Határozat

A mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt Borsodnádasd város közigazgatási területére azonnali hatállyal városi zárlatot rendeltek el.

A részletek IDE KATTINTVA olvasható el.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a 2017. szeptember havi (határozattal rendelkezők részére) bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. szeptember 27-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Johnson Electric Nyíltnap Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Mesemondó Verseny

A képre kattintva nagyítható!

Magyar Rákellenes Liga - "Egy jó név örök"

A képre kattintva nagyítható!

Gyászol Borsodnádasd

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy megérkeztek a kommunális hulladékgyűjtő edények. Akinek cserére vagy új edényzetre van szüksége, az Alkotmány út 3. szám alatti Csarnokban munkanap 8-12 óra között átveheti.

Szelektív hulladékgyűjtő edényzet jelenleg nem áll rendelkezésre, ezért a szelektív hulladékot műanyag zsákban is ki lehet helyezni az új igénylőknek.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az augusztus havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. szeptember 5-e (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Augusztus 20-ai ünnepségre árusítói jelentkezési lap kitöltése

A kitöltött jelentkezési lapokat kérjük személyesen a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtárba leadni (3671. Borsodnádasd, Köztársaság út 12.) vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre elküldeni szíveskedjenek.

Árusítói jelentkezési lap az Augusztus 20-ai ünnepségre. A leadási határidő: 2017.08.18.

2017. augusztus 20.

A képre kattintva nagyítható!

12. Családi Nap Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a július havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. augusztus 3-a (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Hosszútávú munkalehetőség!

A képre kattintva nagyítható!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Díjmentessé váltak az állami vízművek egyes szolgáltatásai

Budapest, 2017. július 7. - Térítésmentesen látják el egyes feladataikat a többségi állami tulajdonú víziközmű-társaságok a közműcsatlakozásokhoz kapcsolódóan 2017. július 1-jétől, összhangban a felhasználók terheinek mérséklését célzó kormányzati intézkedésekkel. A kapcsolódó eljárási díjak is megszűnnek vagy mérséklődnek a lakosság, illetve a kis- és középvállalkozások számára, továbbá csökkennek az ügyintézési határidők.

Térítésmentessé válik 2017. július 1-jétől a többségi állami tulajdonú víziközmű-társaságok szolgáltatási területén a legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvízvezeték új bekötése esetén az igénybejelentés elbírálása, a tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás, a rácsatlakozáskor a bekötési vízmérőóra és a bekötési vízmérőóra felszerelése, valamint a nyomáspróba is. A fentieken túl a víziközmű-fejlesztési hozzájárulást sem kell megfizetni a jövőben ezen bekötések esetén.

A fent megnevezett jogszabályi mentesség kizárólag a 2017. július 1. után létrejövő új bekötésekre vonatkozik, a mellékvízmérővel történő csatlakozásokra viszont nem érvényes. Az ivóvíz- és szennyvízbekötésnél a kedvezmény az újépítésű ingatlanokra érvényesíthető, illetve lakóingatlan és üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.

A felhasználók elégedettségének növelése érdekében az esetleges jogorvoslati eljárások is díjmentessé váltak, továbbá a szolgáltatói szemlélet erősítése céljából jelentősen csökkentek a közmű-csatlakozással összefüggő ügyintézési határidők.

A díjmentes szolgáltatások körét a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény szabályozza. Fontos tudnivaló a felhasználók számára, hogy az ivóvíz bekötővezeték fővezetékre való rákötését kizárólag az illetékes víziközmű-szolgáltató végezheti, díjköteles eljárás keretében.

A továbbra is díjköteles szolgáltatások körével (például a bekötővezeték kiépítése és a geodéziai felmérés) és azok díjával, valamint a témával kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések esetén a területileg illetékes regionális víziközmű-társaságok (DMRV Zrt., DRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV Zrt. és TRV Zrt.) készséggel állnak a lakosság rendelkezésére honlapjaikon található információkkal, illetve társasági telefonszámaikon.

Kárpátok Alapítvány Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Pályázat

A képre kattintva nagyítható!

Bővebb információval szolgáló Felhívást IDE kattintva tekintheti meg!

Álláslehetőség

A Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ közétkeztetést ellátó Központi Konyhája az alábbi munkakörök betöltéséhez keres munkatársakat:

1. SZAKÁCS

Feladatok:

Az intézményhez tartozó főzőkonyhán szervezi a konyhatechnológiai eljárásokat, az élelmiszer-előkészítés, ételkészítés, ételosztás, mosogatás, takarítás, karbantartás műveleteit.

A raktárkészlet figyelemmel követése, megrendelések összeállítása. Javaslattétel az étlaptervezéshez kapcsolódóan.

Az ételkészítési technológia során az étkeztetésben részt vevők korcsoportjainak megfelelő mennyiségű és minőségű étel készítése.

Elvárások: szakirányú végzettség

2. KONYHAI KISEGÍTŐ

Feladatok:

A szakács munkájának segítése.

Előkészíti a tevékenységhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztán tartásukról.

Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételeket jellegének megfelelően előkészíti.
Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

Elvárások: 8 osztály

Szakmai önéletrajzokat és a szakképesítést tanúsító bizonyítványok másolatát az alábbi e-mail címre várjuk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Bővebb tájékoztatás az alábbi telefonszámon kérhető: 06-30/352-1312

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS

A Településképi Arculati Kézikönyv és Rendelet
készítésének előzetes tájékoztatási szakaszához

Ezúton tájékoztatom a lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Borsodnádasd Város Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a Településképi Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének készítését megkezdi.

A fenti dokumentumok összeállításához adat- és információgyűjtési céllal, a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében az Önkormányzat

LAKOSSÁGI FÓRUMOT

tart, melyre Tisztelettel meghívja az érdeklődőket.

Helyszín:
Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár színházterme

3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.
Időpont:
2017. július 27. (csütörtök) 15:00 óra

A fórum keretében tájékoztatást adunk a kézikönyvvel és a rendelettel kapcsolatosan, kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat tehetnek szóban, illetve a fórum után 2017. augusztus 4-ig írásban a Polgármesteri Hivatal címére vagy elektronikusan a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre eljuttatva.

Néhány téma, kérdéskör, amelynek kifejtéséhez a fórumon lehetőség lesz:

 1. tájékoztatás:
  • Mi a települési arculati kézikönyv (TAK) ?
  • Mi a településképi rendelet (TKR) ?
  • Milyen településképi követelmények lehetnek?
 2. észrevétel, javaslat:
  • Mit tartanak jó példának a településen?
  • épület, kerítés, növényzet,
  • épületrész, például: ablak, ajtó, kémény,
  • közterületi építmény, pl.: buszváró, hirdetőtábla
  • mit javasolnak helyi védelem alá helyezni?

A kézikönyv minta megtekinthető a tak.lechnerkozpont.hu/ honlapon!

Az Önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt, a településért tenni akaró helyi lakost és vállalkozás, civil- és egyházi szervezet képviselőjét.

Borsodnádasd, 2017. július 18.


Kormos Krisztián s.k

polgármester

Lakossági Tájékoztatás

Az ÉRV Zrt. értesíti a tisztelt ügyfeleit, hogy a Borsodnádasdon szerdai napokon tartott ügyfélfogadás 2017. július 26-án és augusztus 2-án szünetel. Ózdi irodájukban a nyitva tartás zavartalan.

Megértésüket köszönjük!

ÉRV Zrt. Ügyfélszolgálata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a június havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. július 5-e (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

X. Molnárkalács Fesztivál Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

X. Molnárkalács Fesztiválra árusítói jelentkezési lap kitöltése

A kitöltött jelentkezési lapokat kérjük személyesen a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtárba leadni (3671. Borsodnádasd, Köztársaság út 12.) vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre elküldeni szíveskedjenek.

Árusítói jelentkezési lap a X. Molnárkalács Fesztiválra. A leadási határidő: 2017.07.11.

Lakossági Felhívás

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye

A Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy jelenleg Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

2017. június 20-tól átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

Az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos hasznos tudnivalókról az erdotuz.hu oldal adhat tájékoztatást, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról is tájékozódhat.

A tájékoztató melléklet IDE kattintva megtekinthető illetve letölthető.

Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a május havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. június 7-e (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Borsodnádasdi Hulladékudvar megnyitása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2017. június 3-án (szombaton) megnyitja kapuit a Borsodnádasdon található lakossági hulladékudvarát.

A Borsodnádasdi Hulladékudvar a Kossuth Lajos utca felől közelíthető meg. Minden szerdán és szombaton 8:00 – 16.00 között várja a lakossági beszállítókat.

A hulladékudvar szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatosan az alábbiakra hívjuk fel a figyelmüket.

A Hulladékudvarokat kizárólag a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás tagönkormányzatának közigazgatási területén élő, bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok vehetik igénybe.

A hulladékudvarban átadható hulladékok:

• 250 kg nem veszélyesnek minősülő hulladékot negyedévente,
• veszélyes hulladékból évente 100 kg-ot (ide tartoznak a veszélyes anyagokat tartalmazó, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések)
• valamint a termékként tovább nem használható, személyautó gumiabroncsból maximum 8 db-ot évente szállíthatnak be átvételre és elhelyezésre, térítésmentesen.

A beszállított hulladékokat minden esetben le kell mérni, a hulladékudvarokban található mérlegekkel (átrakó esetében hídmérleggel).

A magánszemélyeknek kötelessége a hulladékokat a (hulladékudvarokban található mérlegekkel) mérlegelhető formában (esetenként bezsákolva, Pl. zöldhulladék) beszállítani a hulladékudvarokba.

Ezek a beszállítások:

a lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatásával, (amivel a magánszemély igazolja, hogy a közszolgáltatási területen lakik), illetve
• a 2012. évi CLXXXV. törvény 39. § (2) szerint igazolva, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat a közszolgáltató részére megfizette (pl. befizetett csekk bemutatása) az előzőleg leírt formában, térítésmentesek.

A hulladékok hulladékudvarokba történő szállításáról, illetve az átadandó hulladéknak a kijelölt gyűjtőedényben történő elhelyezéséről a hulladékbirtokos magánszemély saját maga köteles gondoskodni.

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a hulladékgyűjtő udvarokban biztosított hulladék-elhelyezés mellett – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – továbbra is lehetőség van a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumban magánszemélyként
• negyedévente egy alkalommal 250 kg tömegű nem veszélyes hulladék térítésmentes, illetve
• térítés ellenében a 250 kg-ot meghaladó mennyiség elhelyezésére a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumban.

A hulladékudvar kezelője köteles a mérlegelhetetlen, 250 kg-ot, szemmel láthatóan, nagymértékben meghaladó, (esetekben ömlesztve beérkező hulladékok) szállítmányt a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumba irányítani!

Továbbá a hulladékudvarok kezelői kötelesek betarta(t)ni a hulladékgyűjtő udvar működési és üzemeltetési szabályzatát.

A hulladékudvarba beszállítható hulladékok köznapi megnevezései:

1. Papír- és kartonhulladék
2. Műanyaghulladék, műanyag csomagolási hulladék
3. Üveg hulladék
4. Fém hulladék
5. Zöldhulladék
6. Lomhulladék
7. Építési-bontási hulladék
8. Hulladékká vált gumiabroncsok
9. Textil csomagolási hulladék, textíliák
10. Veszélyes anyagokat tartalmazó, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések
11. Elektromos és elektronikus berendezések hulladéka, amely különbözik a 10. ponttól
12. Veszélyes hulladéknak minősülő lakossági fogyasztás során keletkező hulladékok (pl.: fénycsövek, festékmaradékok, festékdobozok, elemek, akkumulátorok) A hulladékudvar kezelője sorolja be, vagyis hulladékazonosító kóddal látja el a hulladékot a vonatkozó rendelet előírásai alapján. (pl. papír hulladékazonosítója 15 01 01)

A hulladékudvarban alábbi hulladékok átvételét a kezelő köteles megtagadni!

• azbeszt tartalmú hulladék (pl. palahulladék, bontott vízvezeték)
• gyógyszermaradványok
• teherautó gumiabroncs
• illékony, szerves, tűz és robbanásveszélyes, PCB, nehézfém és szublimáló tulajdonsággal rendelkező hulladékok,
• szénkátrányt tartalmazó hulladék (pl. bitumenes lemez, aszfalttörmelék)
• települési vegyes hulladék (kommunális hulladék)
• Kazánsalak (hamu, pernye)
• Föld és kövek

Munkavédelmi, tűzvédelmi, közlekedési és egyéb szabályok:

• Folyékony hulladék átvétele lezárt, sérülésmentes göngyölegben lehetséges. Átfejtés nem engedélyezett!
• A hulladékudvarban max. 2 autó tartózkodhat egyidejűleg. Várakozó autó a bejárat előtt akadálymentességet biztosítva állhat meg.
• A területen a dohányzás szigorúan tilos!
• A járművek 5 km/h maximális sebességgel közlekedhetnek.
• A hulladék mozgatása, rakodása közben esetlegesen bekövetkező személyi sérülésekért a ZV Nkft. nem vállal felelősséget. A hulladék átadó munkavégzése során saját testi épségéért saját felelősséggel tartozik!

A hulladékudvarok belső szabályzata IDE kattintva .pdf formátumban letölthető.

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Pünkösdi szemétszállítás

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Hősök Miséje Meghívó

Borsodnádasd Város Önkormányzata sok szeretettel meghív minden érdeklődőt a Hősök Napja alkalmából tartandó megemlékezésére.

2017. május 27-én, szombaton 9:00-kor

 • koszorúzás a gyártelepi Hősi Emlékműnél

2017. május 28-án, vasárnap 8:30-tól

 • Hősök Miséje a Borsodnádasdi Szent István Római Katolikus Templomban
  • beszédet mond Kormos Krisztián, Borsodnádasd város polgármestere
 • a Hősök Miséje után koszorúzás a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár kertjében, a falusi Hősök Emlékműnél
  • beszédet mond Sági Tibor, Borsodnádasd város alpolgármestere

Az országgyűlés a 2001. évi LXIII. törvény szerint nemzeti emlékünneppé nyilvánította a Hősök Napját mégpedig minden év május hónap utolsó vasárnapján. A magyarság ezer esztendeje alatt, fegyverrel vagy fegyvertelenül harcoló összes férfi és nő aki a magyar haza védelmére kelt, tettével kiérdemli a tiszteletteljes megemlékezést ezen napon.

Borsodnádasd Város Önkormányzata
Római Katolikus Egyházközösség

Rallye Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Meghívó a Borsodnádasd környékén létesítendő EMLÉKHELY avatására

M e g h í v ó

a 2017. május 26-án (pénteken) Borsodnádasd környékén létesítendő

E M L É K H E L Y

avatására.

A szegedi székhelyű GEO-ENVIRON Környezetvédő Egyesület kezdeményezte

Dr. ROLLER KÁLMÁN erdőmérnök,

Borsodnádasd szülöttje tiszteletére a forráson emléktábla elhelyezését.

Az esemény a fenti napon 13 órakor kezdődik. Találkozó a Polgármesteri Hivatalban.

Program:

 • · Köszöntő

Ø Kormos Krisztián. Borsodnádasd polgármestere

 • · Dr. Roller Kálmán életpályája dióhéjban

Ø Dr. Tóth Imre, a GEO-ENVIRON KE elnöke

 • · A soproni erdészek hatása a kanadai Brit Columbia erdészetére

Ø Dr. Szikra Dezső erdőmérnök

 • · Erdők, természetjárók, Ó-bükk

Ø Thúróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke

 • · A megemlékezést követően gyalogtúra, a Dr. Roller Kálmán forrás és emléktábla felavatása (oda-vissza 5 km)
 • · Az emléktábla avatásánál a helyszínen rövid beszédet mond a Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatalának főigazgatója, Dergán Ádám

A megemlékezést Borsodnádasd város Önkormányzata, az EGERERDŐ Zrt., valamint a Nemzeti Emlékezet Bizottság támogatja.

 

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők

Ismét Pünkösdi Piknik Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Nádasd Fitness technikai okok miatt 2017. május 22-én (hétfőn) és 2017. május 23-án (kedden) egész nap zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Ózdi Állampapír Értékesítési Pont

A képre kattintva nagyítható!

Nyári tábor 2017 Ózd

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az utóbbi napokban az időjárás a településünkön mind a közterületekben, mind az épületekben jelentős károkat okozott. Az okozott károkkal kapcsolatban a biztosító felé illetve a vis major bejelentések megtörténtek, várjuk a szakértők megérkezését és a károk felmérését. Az okozott károk felmérése után, miután a helyreállításra megítélt összeg az Önkormányzat rendelkezésre áll, megkezdjük az okozott károk helyreállítását, saját erővel illetve külső cégek bevonásával.

Ezúton is kérjük a Tisztelt Lakosság türelmét a károk helyreállításáig!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasd Kossuth út végén lévő hulladékátvevő információnk alapján várhatóan 2-3 hét múlva nyílik. A nyitás pontos időpontjáról és az átvételi feltételekről a médiákon keresztül értesítjük a Tisztelt Lakosságot.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Felhívás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. május 28-án a Borsodnádasd, Móricz Zsigmond utca - Balaton, Újtelep utca közötti útszakasz autóverseny miatt előreláthatólag 7:00-tól 18:00-ig le lesz zárva!

Megértésüket köszönjük!

Kelet Autósport KFT.

Lakossági Tájékoztatás

Az FGSZ Zrt. a Járdánháza gázátadó állomáson karbantartási munkálatokat végez, ezért

2017.05.19-én 09:00 órától 2017.05.19-én 13:00 óráig

a gázszolgáltatás szünetel.

Érintett települések: Borsodnádasd, Járdánháza.

A fenti időtartam alatt a gázvételezés szüneteltetésének biztosítása érdekében kérjük, hogy a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani.
A gázszolgáltatás problémamentes újraindíthatóságának érdekében szakembereinknek meg kell győződni ezen elzárók zárt állapotáról, amit ellenőrizni fognak.
A karbantartási munkák miatt elrendelt gázszünetért szíves megértésüket kérjük, a szolgáltatás zökkenőmentes újraindításához nyújtott segítségüket megköszönjük.

Rendellenesség esetén hibabejelentését a TIGÁZ-DSO Kft. Diszpécserszolgálat 06-80/300-300 ingyenesen hívható telefonszámán teheti meg.

TIGÁZ-DSO Kft.

Lakossági Felhívás

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen lakossági hulladékgyűjtést szervez. Ennek keretében az alább felsorolt helyekre beszállított és a konténerbe összegyűjtött zöldhulladék díjmentesen elszállításra kerül.

Falu
Általános Iskola mögötti sportpálya
2017.05.10. – 05.16.
Telep
Petőfi tér
2017.05.17. – 05.22.
Mocsolyás
Vájár út eleje, parkoló
2017.05.24. – 05.29.

A zöldhulladékot (fű, levél, levágott gallyak) a megjelölt helyeken elhelyezett nagyméretű konténerben kell elhelyezni. A konténerbe kommunális és egyéb hulladék elhelyezése tilos!

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Ünnepeld a közösséged! Idén először Közösségek Hete!

A képre kattintva nagyítható!

A teljes programkínálat a kozossegekhete.hu oldalon vagy a Közösségek Hete mobil alkalmazáson érhető el.

A megyei programokat IDE KATTINTVA érhetik el.

Friss hírekért, programokért keresse FACEBOOK oldalunkat!

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a május havi bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. május 10-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az április havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. május 4-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2017. április 28-ára meghirdetett ingyenes látásvizsgálat elmarad! Egy későbbi időpontban, 2017. május 25-én 10 órától lesz megtartva a Borsodnádasdi Közösségi Házban.

Megértésüket köszönjük!

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a városüzemeltetési feladatok ellátása szempontjából a lakossági bejelentéseket az alábbi telefonszámon kérjük megtenni:

Veres Attila 06-30/527-9409

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Felhívás

A képre kattintva nagyítható!

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az Alsó-tó mellett található játszótér felújítási munkálatok miatt a mai naptól (2017.04.18.) várhatóan 3 hónapon keresztül le lesz zárva.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Pályázati Felhívás

Borsodnádasd Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 23. § rendelkezései alapján Borsodnádasd város közigazgatási területén helyi autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási feladat ellátására pályázatot ír ki.

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma

Borsodnádasd Város Önkormányzata 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.
Tel: 06-21-3457040 Fax: 06-21-3457045 Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kapcsolattartó: Kormos Krisztián polgármester

2. Az eljárás tárgya, illetve mennyisége

Autóbusszal végzendő, menetrend szerinti helyi közösségi közlekedés ellátása Borsodnádasd város vonatkozásában közszolgáltatási szerződés keretében, ezen kívül a szükséges menetrend, jegyek és bérletek biztosítása. A személyszállítást meghatározott számú és helyszínű megállóhelyet tartalmazó menetrend szerint kell végezni.

3. A szerződés meghatározása: közszolgáltatási szerződés

4. A szerződés időtartama: 4 év

5. A szolgáltatás megkezdésének napja: 2017. július 1.

6. A teljesítés helye: Borsodnádasd Város közigazgatási területe

7. Ajánlattételi határidő: 2017. június 12. 11.00 óra. Az ajánlat benyújtásának módja és helye a pályázati dokumentációban kerül meghatározásra.

8. Az ajánlatok elbírálásának időpontja: 2017. június havi rendes Képviselő-testületi ülés.

9. Az eredményhirdetés időpontja: Az elbírálást követő 8 napon belül.

10. Szerződéskötés tervezett időpontja: Az elbírálást követő 15 napon belül.

11. Elbírálás módja: A kiíró az ajánlati felhívásban meghatározott alkalmassági követelmények és bírálati szempontok alapján dönt, és az összességében legelőnyösebb ajánlatot benyújtó ajánlattevővel köt szerződést.

12. A Pályázati dokumentáció beszerzésének feltételei: beszerzésének időtartama: a felhívás első megjelenésétől az ajánlattételi határidő lejártáig. Ára: 10.000 Ft. + ÁFA

A dokumentáció ellenértékét az ajánlattevő átutalással teljesítheti az ajánlatkérő Sajóvölgye Takarékszövetkezetnél vezetett 55400132-16834343 számú bankszámlaszámára. A rendelkezésre bocsátás módja: a pályázati dokumentáció az 1. pontban meghatározott címen, hétfő-csütörtökig 8-15-ig, ill. pénteken 8-12-ig személyesen beszerezhető, illetve kérésre postai úton kerül megküldésre az ajánlattevők részére, amennyiben ellenértékének megtérítését az ajánlattevő igazolja. Postai kézbesítés esetében a kérelem postára adásának dátuma az irányadó a határidő tekintetében. A megvásárolt pályázati dokumentáció másra át nem ruházható. A pályázati dokumentáció megvásárlása feltétele az eljárásban való részvételnek.

13. Egyéb információk: Csak a szolgáltatás egészére lehet ajánlatot tenni, részajánlat tételére nincs lehetőség. A pályázó alternatív ajánlatokat is tehet, egyértelműen jelölve az egyes ajánlatok közti különbségeket.

14. A pályázók köre: A pályázat nyílt. A pályázaton pályázóként részt vehetnek azon belföldi vagy külföldi székhelyű jogi személyek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy azok konzorciumai, melyek megfelelnek a Pályázati dokumentációban foglalt feltételeknek. Külföldi székhelyű szolgáltató a pályázaton abban az esetben vehet részt, ha országában is biztosított a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben a nemzeti elbánás a külföldiek számára.

A pályázati felhívás a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjében, az Észak-Magyarország napilapban, hirdetmény útján és Borsodnádasd város honlapján kerül közzétételre.

Húsvéti szemétszállítás

A képre kattintva nagyítható!

Néptánc Toborzó Borsodnádasdon!

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy az április havi bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. április 12-e (szerda) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a március havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. április 5-e (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Ünnepek, háztartás, egészség

A képre kattintva nagyítható!

Lomtalanítás + Szemétszállítási naptár 2017

A képre kattintva nagyítható!

A képre kattintva nagyítható!

Költészet Napja

A képre kattintva nagyítható!

Eb pótoltás!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2017. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2017. március 23-án (csütörtök)

08.00-08.30 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
08.45-09.00 óráig
Petőfi tér
09.15-09.30 óráig
Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2017. március 16.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lakossági Tájékoztatás

Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Borsodnádasd belterületén új fogyasztók villamos energiával történő ellátása érdekében újonnan épített szabadvezetéket és földkábeles hálózatot, 1 db 20 kV-os állomást és 1 db 20 kV-os kapcsolóállomást

2017. március 13-tól feszültség alá helyezi!

A szabadvezeték, földkábel és a berendezések megközelítése, érintése tilos és életveszélyes!

Az ebből eredő károkért és balesetekért az Omexom Magyarország Kft. nem vállal felelősséget.

Eger, Omexom Magyarország Kft.

Tüdőszűrés

Tisztelt Borsodnádasdi lakosok!

Ezúton értesítjük önöket, hogy településükön lakossági tüdőszűrést tervezünk.

A szűrés tervezett időpontja:

2017. március
20.,21. Lemezgyári Városrész 10:15 - 12:30-ig
2017. március
22.,23.,24.,27. Közösségi Ház és Könyvtár előtt 10:15 - 12:30-ig

A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve határozata alapján, 40 éves kor felett ajánlott a tüdőszűrő vizsgálat és évente egyszer ingyenes. 40 éves kor alatt a tüdőszűrés térítésköteles. Díja: 1700 Ft, melyről számlát állítunk ki, ami egyben a szűrésen való megjelenés igazolása is.

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó új digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgenfelvételi fülke is. Így a szűrés kultúrált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.

Az önök érdekében, az önök szolgálatában.

A Föld Órája 2017

A képre kattintva nagyítható!

2017. március 15.

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a március havi bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. március 13-a (hétfő) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a február havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. március 7-e (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Eboltás!

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2017. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2017. március 16-án (csütörtök)

08.00-10.00 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
10.30-11.00 óráig
Petőfi tér
11.15-11.30 óráig
Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2016. március 1.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

A képre kattintva nagyítható!

Nőnap 2017

A képre kattintva nagyítható!

Magyar Rákellenes Liga Közgyűlése

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Adózók!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2017. január 1-től lehetőség van arra, hogy az állandó jellegű iparűzési adóról (HIPA) szóló bevallásokat- a meghatározott elektronikus bevallási nyomtatványon - a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak (NAV) nyújtsák be az adózók.

Helyi adók ügyében továbbra is az adót bevezető önkormányzati adóhatóságok járnak el.
Ezért a NAV a helyi iparűzési adóról szóló bevallásokat- befogadó nyugta kiadása mellett - késedelem és tartalmi vizsgálat nélkül, elektronikusan továbbítja az adóalany által megjelölt székhely, telephely(ek) szerinti önkormányzati adóhatóságnak.
Az iparűzési adóból származó bevétel változatlanul a települési önkormányzat saját bevétele. Az adózónak az adót – függetlenül attól, hogy hipabevallását a NAV-on keresztül nyjtotta be – az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetnie.

Iparűzési adó számlaszám: 55400132-16834518

Az általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogramra (ÁNYK) optimalizált hipabevallás kitöltő programja, a kitöltési útmutató,valamint a kitöltést segítő aktív súgó a NAV honlapján érhető el.

A 2016. adóév vonatkozásában a 16HIPA jelű, a 2017. adóév vonatkozásában a 17HIPA jelű nyomtatvány alkalmazandó.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

ÉRV ZRt. - Figyelemfelhívás: "A települési közkifolyók (közkutak) helyes használata télen”

A képre kattintva nagyítható!

Értesítés a bérlettámogatásról

Értesítjük a bérlettámogatásban részesülőket, hogy a február havi bérlettámogatások kifizetési helye és időpontja

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal Pénztára)

2017. február 13-a (hétfő) 8.00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 14.30 óráig

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a január havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. február 8-a (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Ide vésem fiam

Kedves Borsodnádasdiak!
(Itt élők és elszármazottak egyaránt)

A Lemezgyár közel másfélszáz éven át meghatározó szereplője volt a városunk életének. E gyár alapításának körülményeit id. Bárczy Zoltán nemcsak a „Fejezetek a Borsodnádasdi Lemezgyár történetéből” című monográfiájában, hanem

Ide vésem fiam…

címmel is megírta. E kisregényszerű korrajz az összegyűjtött „információ-morzsákból” állt össze, méltó emléket állítva az akkori faluban lakóknak, a gyárban munkát, megélhetést találó betelepülteknek, s nem utolsó sorban az alapító Volny József példaadó személyiségének, a maga korában kimagasló szociális érzékenységének, máig becsülendő, követendő szemléletének. A könyvben számos valós személy, család szerepel. Az akkoriban ismert, mindennap használt dűlőnevek is – korabeli térképen – megjelennek. Számos felvidéki településnek – ahonnan a nádasdiak felmenőinek jó része származik – nevét, helyét is megmutatja.

2017-ben lesz id. Bárczy Zoltán születésének 100. évfordulója, s ez jó alkalom lenne arra, hogy könyvének megjelentetésével felidézzük emlékét. Ő ugyan Ózdon született, de kora gyermekkora óta Borsodnádasdon élt, és ő is, mint családjának többi tagja is, sok szálon kapcsolódott a Lemezgyárhoz.

A könyv Volny Józsefnek, és a szerzőnek, id. Bárczy Zoltánnak rövid életrajzát is tartalmazná. Sztrakay Jutka örömmel vállalkozott rá, hogy e könyvhöz illusztrációkat készítsen.

A kb. 200 oldalas, keménykötésű, nyomdatechnikailag leggazdaságosabb, szűkített B5 méretű kötet 500 példányban kinyomtatva mintegy 1.500.000 Ft-ba kerül.

A megjelenéshez az anyagi forrásokat közadakozásból szeretnénk összegyűjteni.

Aki könyvet szeretne, előjegyzésként sorszámozott „könyvjegyet” vásárolhat könyvenként 3000 Ft-ért.
A könyvjegy 1 kötet átvételére jogosít a nyári 2017-es Borsodnádasdi Molnárkalács Fesztiválon.

A könyvjegy vásárlás történhet

 • személyesen a Sajóvölgye Takarékszövetkezet borsodnádasdi kirendeltségén
 • átutalással a Borsodnádasdi Művelődéséért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány alábbi számlájára 2017. február 1. – 2017. április 30. között

55400132-10000733-00000000

ifj. Bárczy Zoltán Borsodnádasdi Művelődésért,
6000 Kecskemét, Huszár u. 8.
Kultúráért és Sportért Közalapítvány
Tel.: +36-30/943-6963
3671. Borsodnádasd, Köztársaság út 12.
E-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Gyöngyposta

A képre kattintva nagyítható!

II. Keresztény Bál

A képre kattintva nagyítható!

2017. Kéményseprőipari sormunka ütemterve - lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben és a kényényseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016.(VI.9.) BM rendeletben meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint a kéményseprőipari szerv a 2017. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit megyei bontásban elkészítette.

Borsodnádasdon a sormunka elvégzésének tervezett ideje: 2017. augusztus 1. és augusztus 31. közötti időszak.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ elérhető a szervezet lakossági honlapján: www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Magyar Kultúra Napja 2017

A képre kattintva nagyítható!

Magyarország határában a sertéspestis: fontos a megelőzés

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki Magyarországhoz közel, a kárpátaljai Nagyszőlősön. A betegség az emberre nézve nem, ugyanakkor a sertésekre, vaddisznókra rendkívül veszélyes, nem gyógyítható. Hazánkban eddig még sohasem jelent meg a vírus, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók, a vadászok és a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.

ASP vírusát mutatták ki a napokban az ukrajnai Nagyszőlős területén. Ez az első eset, hogy Kárpátalján megjelent a betegség. A helyi hatóságok a fertőzött nagyszőlősi gazdaságot 40 napra állategészségügyi zárlat alá helyezték, az állományt (négy vaddisznót és hat malacot) felszámolták és az elhullott állatok tetemeivel együtt elégették. A hatóságok szerint a fertőzési gócot lokalizálták, így az nem jelent további veszélyt. Egyúttal 20 kilométeres körzetben elrendelték az összes házi sertés állatorvosi vizsgálatát. A megfigyelési körzet Magyarország és Románia területére is átnyúlik.

Hazánkban eddig még sohasem jelent meg az ASP vírusa. A betegség nem gyógyítható, a fertőzött állományokat fel kell számolni, ezért kulcsfontosságú a megelőzés. A NÉBIH mindent megtesz a behurcolás megakadályozásáért, azonban fontos az állattartók, a vadászok és a lakosság közreműködése is. Lényeges például, hogy a határon sertéshúst, húskészítményt még magáncélra is tilos behozni! Ha valaki elhullott vaddisznó tetemet lát, értesítse a hatóságot a NÉBIH zöld számán (06-80/263-244). A sertéstartók kiemelten ügyeljenek a járványvédelmi intézkedések betartására, a házisertések vaddisznóval vagy abból származó hulladékkal ne érintkezzenek, valamint a gazdák, ha tüneteket észlelnek állataikon, haladéktalanul jelezzék állatorvosuknak.

A megelőzés szempontjából legfontosabb teendők elérhetők a NÉBIH honlapján.

2017. január 5.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság


Háttér-információ az afrikai sertéspestisről

Az ASP kórokozója a külső környezeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló. A fertőzött istállók/ólak és karámok padozatán, az alomszalmán, napfénytől védett helyen, heteken át fennmarad. A sertéshúsban és az abból készült nyers, vagy félkész termékekben több hétig, a fagyasztott húsokban évekig fertőzőképes marad.
A beteg sertések valamennyi váladékukkal (bélsárral, vizelettel, nyállal, orrváladékkal, ondóval, hüvely- és méhváladékkal) ürítik a vírust és ezáltal közvetlenül megfertőzik a velük érintkező társaikat. A beteg állatokkal érintkező emberek az említett váladékokkal szennyeződött lábbelivel, ruházattal, használati eszközökkel (villa, lapát, vödör, takarmányos kocsi stb.) szintén elhurcolhatják az ASP kórokozóját.
Túlheveny (peracut) esetben az állattartó csupán azt észleli, hogy sertései rövid ideig bágyadtak és étvágytalanok, majd váratlanul elpusztulnak. A betegség heveny (acut) kórformájának házisertéseken megfigyelhető tünetei: étvágytalanság, bágyadtság, gyengeség, bizonytalan mozgás, magas láz (40,5-42 °C), test szerte vérzések a bőrön (különösen a füleken, a has alján, és a combokon), a bőr vöröses-lilás elszíneződése, hányás, véres-habos orrfolyás, vércsíkos, vagy véres hasmenés.
A betegségre gyanút keltő tünetek előfordulását és a sertés elhullását az állattartóknak haladéktalanul jelenteniük kell az állatorvosuknak.
A betegségről további információk olvashatók a NÉBIH honlapján.

Hogyan védjük az ivóvízmérőinket és a vízvezetékeinket a fagykároktól?

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Felhívás

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban rendkívül hideg, fagyos időjárásra számíthatunk, ezért kérjük, hogy fokozottan figyeljenek egymásra! A legveszélyeztetettebb helyzetben azok vannak akik fűtetlen otthonaikban vészelik át ezt az időszakot.

Ezeken a hideg téli napokon kiemelt, fokozott figyelemmel legyünk idős, egyedül élő hozzátartozóink, ismerőseink, szomszédjaink iránt. Látogassuk meg, hívjuk fel őket, érdeklődjünk felőlük és ha tudomásuk van arról, hogy a településen bárki veszélyhelyzetbe kerülhet a fagyos idő miatt, kérjük az alábbi telefonszámon jelezzék felénk, hogy segíteni tudjunk.

Telefonszám: 06-30/315-4182

Borsodnádasd Város Önkormányzata

 

Egyéb fontosabb telefonszámok:
Országos segélyhívószámok:
Orvosi ügyelet Borsodnádasd: (48)569-272, (48)569-274, (48)442-553
Mentők - 104
Tűzoltóság Ózd: (48)570-060
Tűzoltóság - 105
Rendőrség Borsodnádasd: (48)442-002
Rendőrség - 107

Általános - 112

Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata

A képre kattintva nagyítható!

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a kedvezőbb szervezési, termelési és közgazdasági környezetváltozás lehetővé tette molnárkalács áraink csökkenését, amely az alábbiak szerint alakul 2017. január 6-tól:

Hatszögletű díszdoboz: 730 Ft
30-as fóliába hegesztett: 450 Ft
10-es fóliába hegesztett: 190 Ft
Négyszögletű díszdoboz: 600 Ft

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a molnárkalács értékesítését megkezdtük a Nádasd Fitness épületében is, ahol nemcsak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is várják a vásárlókat 9:00-tól 20:00-ig, illetve a Közösségi Házban minden hétköznap 8:00-tól 15:00 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a december havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2017. január 5-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Év végi köszöntő

Felhívás a Borsodnádasdi Kultúráért Kitüntetés adományozására

A Borsodnádasdi Művelődésért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány a Magyar Kultúra Napja alkalmából – a hagyomány folytatásaként Borsodnádasdi Kultúráért Kitüntetést adományoz a diák, az aktív felnőtt és a nyugdíjas korosztályban azon személyeknek, akik a Borsodnádasdon működő öntevékeny, önművelődő csoportok, közösségek, ill. a város lakossága érdekében kiemelkedő kulturális tevékenységet végeztek a kultúra támogatóiként hosszabb időn keresztül tevékenykedtek borsodnádasdiként a kultúra területén a város határain túl is öregbítik lakóhelyünk hírnevét.

A Kuratórium kéri a lakosságot, ill. a civil és öntevékeny szervezeteket, hogy a fenti kategóriákban tegyenek javaslatot írásban, indoklással a jelöltekre, melyet

2017. január 15- ig juttassanak el

 • Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtárban elhelyezett gyűjtő dobozba az ajánló nevével és címével ellátott lezárt borítékban, vagy
 • a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre,

a korcsoport és a jelölt név megadásával és a jelölő nevének és lakcímének feltüntetésével.

Borsodnádasd, 2016. december 16.

Papp Béla sk. Kuratórium elnöke

Borsodnádasdi Krónika 2016. téli száma

A Borsodnádasdi Krónika 2016. téli száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 113/2016.(XII.15.) számú határozata alapján a

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

2016. december 27-én (kedd),
2016. december 28-án (szerda),
2016. december 29-én (csütörtök) és
2016. december 30-án (péntek)

igazgatási szünetet tart.

Ezen napokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli esetek, haláleset anyakönyvvezetése) 08.00 órától 09.00 óráig tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd, 2016. december 20.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Városi Karácsonyváró Ünnepség Borsodnádasdon

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár ünnepi nyitvatartása

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink!

Értesítjük Önöket, hogy a december 26-ai ünnepnap miatt 2016. december 26. – 2016. december 31. között szolgáltatási területünkön egy nappal később ürítjük a hulladékgyűjtő edényeket.

A hétfői napon nem lesz szállítás valamint az ügyfélfogadás is szünetel.

Borsodnádasdon az ürítés 2016. december 27-én (kedden) kommunális és szelektív hulladék (páros hét) ürítés is lesz.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy hulladékgyűjtő edényeiket a módosításnak megfelelően a megszokott helyre, és a fent jelzett napon legkésőbb reggel 6 óráig kihelyezni szíveskedjenek!

Ügyfélszolgálatunk a fent megjelölt időszakban kizárólag telefonon érhető el az esetleges szállítással összefüggő problémák kezeléséhez, egyéb jellegű ügyintézésre azonban nincs lehetőség.

www.zoldvolgy.hu
06-48/799-300

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Riz Gábor sajtótájékoztató anyaga a béremeléssel kapcsolatban

2016. december 6-án Adócsökkentés a béremelésért címmel tartott sajtótájékoztatót Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A Kormány ígérete volt, hogy amint a gazdaság kiegyensúlyozott fejlődése megengedi, csökkenti a munkaadókat terhelő adókat és emeli a munkavállalókat munkájukért megillető bért. (Minimálbér összege 2010-ben 73.500 Ft, 2018-tól 138.000 Ft, szakmunkás bérminimum 2010-ben 89.500 Ft, 2018-tól 180.500 Ft.)
Magyarországon Európában talán az egyik legkedvezőbb befektetési környezet alakul ki azzal, hogy egységesen 9 %-ra csökken a társasági adó mértéke. Ezzel egyidőben csökkennek a munkavállalók után fizetendő járulékok 2018-ig 27 %-ról 20 %-ra.
Mindezek alapja az, hogy a gazdaság teljesítménye most már évek óta 2-3 %-kal növekszik, és valamennyi hitelminősítő befektetésre javasolt országgá nyilvánította Magyarországot. Ezt az eredményt tovább szépíti, hogy az elmúlt években maradéktalanul, kamatostul kifizette az ország a szocialisták által felvett IMF hitelt.

A sajtótájékoztatóról készült felvételt az alábbi linken (a vastag szövegre kattintva) tekinthetik meg.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a november havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. december 6-a (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

Nincs hang, csak a lélek beszél

Adventi gyertyagyújtás Borsodnádasdon

MŰ-vész-HELY Toborzás!

Értesítés a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel járó Erzsébet-utalványok kifizetéséről

A 2016. november hónapban esedékes juttatást az arra jogosultak – személyi igazolványuk felmutatásával – a Polgármesteri Hivatalban vehetik fel

2016. november 21. napján, hétfőn 9:00 órától.

A továbbiakban hétfőtől-péntekig hivatali időben történik az utalványok kiadása.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal - Szociális Iroda

Szilveszteri Bál

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának irányítása alá tartozó Borsodnádasd 1 posta nyitva tartása az alábbiak szerint módosul 2016. december 1-jétől:

H-P 08:00-12:00; 12:30-16:00 óra
Szo-V Zárva

A pénztárszolgálati rend megegyezik a nyitva tartás idejével.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Nőkről nőknek

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az október havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. november 7-e (hétfő) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Véradás

Borsodnádasdi Krónika 2016. őszi száma

A Borsodnádasdi Krónika 2016. őszi száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

Lakossági Felhívás

Tisztelt Lakosság!

A hulladék elszállítási rendje a munkaszüneti nap ellenére nem változik, vagyis a megszokott hétfői napon történik! Kérjük, hogy hulladékgyűjtő edényeiket a munkaszüneti nap ellenére a megszokott helyre, legkésőbb reggel 6 óráig kihelyezni szíveskedjenek!

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Táncház sorozat következő állomása Borsodnádasdon

2016 október 23. - A szabadság napja

Bursa Hungarica pályázati kiírás

Borsodnádasd Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázat 2017. évi fordulójához, és az Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2017. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára. Önkormányzatunk ezzel ösztöndíj elnyerésére ad lehetőséget, a hátrányos szociális helyzetű – nappali tagozaton tanuló – egyetemi főiskolai hallgatók számára. A pályázatra történő jelentkezés elektronikus úton történik. A pályázat véglegesítését követően a pályázatot kinyomtatva, papír alapon, saját kezű aláírással ellátva kell 2016. november 08. napjáig benyújtani, melynek kötelező melléklete egy példány eredeti 90 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony, valamint jövedelemigazolás. A pályázati kiírás és a pályázat benyújtásához szükséges információk, a rendszerbe történő belépési pont elérhető helye:

http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. november 08.

Felhívom a pályázni szándékozók figyelmét, hogy a határidőn túl, vagy a kötelező mellékletek nélkül (pl. eredeti hallgatói jogviszony igazolás, jövedelemigazolás, stb.) benyújtott pályázatokat el kell utasítani.

Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatalban kérhető telefonon vagy személyesen.

Pályázati kapcsolattartó: Szántó Erika

Tel: 06-21/345-7040, 510-es mellék

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 8:00 – 12:00-ig
Szerda: 8:00 – 16:00-ig
Péntek: 8:00 – 12:00-ig

Lakossági Felhívás

Tisztelt Lakosság!

Azok a lakosok, akiknek még nincs kommunális és szelektív gyűjtőedényük (120 literes), regisztrálás és átvétel céljából jelentkezzenek az Önkormányzat Alkotmány út 3. telephelyén (Gamesz csarnok) a kukákért.

A kiosztás időpontja: 2016. október 7-től (péntektől) munkanapokon (hétfőtől péntekig) 9 órától 12 óráig.

Borsodnádasd város Önkormányzata

Séta az egészségért a mellrák ellen

Közlemény

Borsodnádasd település közigazgatási területén tervezett 20kV-os légvezeték létesítése

Lakossági Felhívás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. október 4-től (kedd) várhatóan 2016. október 10-ig (hétfő) Borsodnádasd teljes területén dolgoznak az önkormányzati aszfaltozott utak kátyúzásán. Kérjük a Tisztelt Lakosságot az úton való figyelmes közlekedésre a kátyúzási munkálatok idején a balesetek megelőzése érdekében.

Szíves megértésüket köszönjük.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a szeptember havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. október 6-a (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Országos Könyvtári Napok

Határvadász Toborzás

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet

a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába

Járőrtárs

beosztás betöltésére

A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk.

A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.

A beosztásban ellátandó feladatok:
Az őr-, járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező hivatásos állományú járőrtársak a Határvadász Bevetési Osztályok feladatainak ellátásában vesznek részt.

A pályázatra a közzététel napjától lehet jelentkezni. A képzések – több helyszínen – várhatóan 2016. novemberétől indulnak, a későbbiekben a jelentkezők létszámától függően folyamatosan.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

 • a kitöltött jelentkezési lapot és mellékleteit,
 • a pályázó részletes, fényképes önéletrajzát (elérhetőségeivel együtt: lakcím, e-mail cím, telefonszám),
 • a végzettséget, szakképzettséget igazoló bizonyítványok másolatát,
 • az érvényes, 90 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt, vagy annak igényléséről kiállított igazolást (az igénylőlapon kézbesítési címként az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatát kell megjelölni).

A jelentkezési lap és annak mellékletei, valamint a fizikai alkalmassági vizsga követelményei a rendőrség www.police.hu honlapján a Határvadász-képzés menüpontban érhetők el.

A pályázatot elektronikus úton a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it címre, postai úton az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat részére (1139 Budapest, Teve u. 4-6.) lehet megküldeni, vagy személyesen bármely rendőri szervnél le lehet adni. A borítékra kérjük írják rá: „Határvadász”.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat munkatársai adnak a 06-80-203-983 ingyenesen hívható telefonszámon munkanapokon 8.00 és 20.00 óra között, valamint elektronikus úton a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címen. Tájékoztatás bármely rendőri szervnél és a rendőrség hivatalos Facebook (www.facebook.com/hatarvadaszkepzes) és Twitter (www.twitter.com/police_HU) oldalán, valamint a kizárólag SMS fogadására alkalmas 06-70/642-4548 és a 06-70/642-4549 telefonszámokon kérhető.

A pályázó az alkalmassági vizsgálatokat követően személyes meghallgatáson vesz részt, a felvételi eljárás eredményéről írásban értesítést kap. A feltételeknek nem megfelelő pályázatokat az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A Pályázati Felhívás teljes egészében az ikonra kattintva letölthető.

BORSODI KÉMÉNYSEPRŐ

Tájékoztatjuk, hogy 2016.07.01-től a kéményseprő-ipari tevékenységet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja végzi.

B.-A.-Z. megyei csoportjuk elérhetőségei:

 • Cím: 3525 Miskolc, Tárkányi B. u. 15.
 • Telefonszám: 1818

Változások a kéményseprésben: Bővebb tájékoztatásért KATTINTSON IDE !

Családi Sportnap Borsodnádasdon

Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupa IGOL-Borsodnádasd Kupáért

Lakossági Felhívás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. szeptember 19-én (hétfőn) 8 órától 14 óráig a Borsodnádasd, Alkotmány út 3. szám alatt található ATM technikai okok miatt nem üzemel.

Szíves megértésüket megköszönjük.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Táncház sorozat nyitóestéje Borsodnádasdon

Magyar Népmese Napja - Mesemondó Verseny

II. Óbükk Ökotúra

Fejben dől el minden

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az augusztus havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. szeptember 6-a (kedd) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Iskolai Tanévnyitó ünnepség

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket és tanulóinkat, hogy a Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában a Tanévnyitó ünnepség 2016. szeptember 1-jén reggel 8 órakor kezdődik. A tankönyvek kiosztására is ezen a napon kerül sor. Csütörtökön 11.35-kor érnek végett az órák, pénteken órarend szerint. A napközi és a szakkörök beindítására 2016.09.05-én hétfőn kerül sor. A tanulók étkeztetése szeptember 1-jétől biztosított.

Sipos Sarolta  
intézményvezető

Fotókiállítás

Tisztelt Szülők!

2016. szeptember 1-jén sok szeretettel várjuk az óvodás gyerekeket a Borsodnádasdi Mesekert Óvodába!

Orvosi igazolás szükséges!

Serege Istvánné
óvodavezető

Integra Borsodnádasd Rally 2016

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 72/2016.(VIII.12.) számú határozata alapján a

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

2016. augusztus 25-én (csütörtökön) és augusztus 26-án (pénteken)

igazgatási szünetet tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Menetrendi hirdetmény

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy

2016. szeptember 1-től az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be:

KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Helyközi autóbusz menetrend

2. kötet, Heves megye

3404 Eger-Mikófalva-Balaton-Bekölce-Borsodnádasd autóbuszvonal:

4 sz. (Borsodnádasd, Petőfi tér forduló indul 5:45 órakor, Eger, aut. áll. érkezik 7:15 órakor) munkanapokon közlekedő járat, megállóhelyeit bővítjük, (Bekölce, kisbolt, Bekölce, aut. vt.) indulási idejét és útvonalát iskolai előadási napokon módosítjuk.

8 sz. (Borsodnádasd, Petőfi tér forduló indul 6:20 órakor, Eger, aut. áll. érkezik 7:15 órakor) iskolai előadási napokon közlekedő, új járatot állítunk forgalomba.

További módosítások elérhetőek IDE kattintva.

2016. augusztus 20.

Lakossági Tájékoztatás

Lakossági Tájékoztatás

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az július havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. augusztus 4-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Borsodnádasdi Krónika 2016. nyári száma

A Borsodnádasdi Krónika 2016. nyári száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. július 18. és július 22. között a Nádasdi molnárkalácsot a Molnárkalács Házban tudják megvásárolni, melynek nyitvatartási ideje hétfőtől péntekig: 6:00-tól 14:00-ig.

Szeretettel várunk minden kedves vásárlót!

Borsodnádasd Város Önkormányzat

Lakossági Tájékoztatás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az új szemétszállítási rend bevezetésével a közterületre elhelyezett konténerek egy része megszűnt, illetve lecserélésre került a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. által biztosított 1,1 m³ konténerekre.

A lentebb mellékelt táblázatban megtekinthetőek a változások, illetve hogy kik jogosultak az adott területen elhelyezett konténerbe a hulladék elhelyezésére.

1 Rákóczi út vége 1 db 4 m³ Rákóczi út 39., 41., 43., 45. (37.) lakosok részére.
2 Eötvös út (lakótelep) 2 db 1,1 m³ Csak az Eötvös út 3. és Eötvös út 5. lakosok részére.
3 Piac tér 2 db 4 m³ Csak a piaci árusok részére.
4 Köztársaság út (Társasház) 2 db 1,1 m³ Csak a Köztársaság út 38. lakosok részére.
5 Béke út 1 db 4 m³ Nov.-Márc. között, ha a kukás autó nem tud kimenni.
6 Alkotmány út (meredek rész) 1 db 4 m³ Alkotmány út kis köz lakosok részére.
7 Falusi Temető 1 db 4 m³ Temetői hulladék és a Temető úti 3 lakás részére.
8 Hasznos telep 1 db 4 m³ Hasznos telepi lakosok részére.
9 József Attila út 1 db 1,1 m³ József Attila úti lakosok részére.
10 Csurgó út (forrás) 1 db 4 m³ Csurgó úti lakosok részére.
11 Arany János út 1 db 4 m³ Arany János úti lakosok részére a 9. számú háztól.
12 Barátság út 1 db 4 m³ Barátság úti lakosok részére.
13 Kölcsey út 1 db 4 m³ Kölcsey út 25. - 49. alatti lakosok részére.
14 Kölcsey út 1 db 4 m³ Kölcsey út 13. - 23. alatti lakosok részére.
15 Kölcsey út 1 db 4 m³ Kölcsey út 28. - 46. alatti lakosok részére.
16 Kölcsey út Megszűnt Kölcsey út 26. előtti megszűnt.
17 Balatoni út 1 db 4 m³ Balatoni úti lakosok részére.
18 Telepi Temető 1 db 4 m³ Csak temetői hulladék részére.
19 Vörösmarty út (felső sor) 1 db 4 m³ Az út felújítása után a konténer megszűnik.
20 Vörösmarty út 2 db 1,1 m³ Vörösmarty út 8., 10., 12. lakosok részére.
21 Dózsa György út Megszűnt Dózsa György úton a konténer megszűnt.

A közterületen elhelyezett konténerbe amennyiben a nem arra jogosult hulladékot, szemetet, törmeléket helyez el, illetve a kihelyezett konténerek mellé hulladékot rak le, az illegális hulladék elhelyezésnek minősül, ezzel szabálysértést követ el, mely büntetést von maga után.

9/2015 (IX.25.) önkormányzati rendelet 15 § (3) bekezdése, mely kimondja:

Tilos a közterületen elhelyezett gyűjtőedénybe veszélyes hulladékot, állati tetemet, állati ürüléket, fertőző anyagot, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, valamint olyan hulladékot elhelyezni, amely veszélyezteti a gyűjtőedények ürítését végző személyek testi épségét vagy egészségét, illetve a hulladékgyűjtő járműben rongálódást okozhatnak.

Azok a hulladékok, amelyek a kommunális és szelektív gyűjtő edényekbe nem helyezhetőek el (építési törmelék, földhulladék, faág stb.) annak elszállításáról és ártalmatlanításáról a tulajdonos saját költségére köteles gondoskodni.

A Kossuth út végén lévő hulladékudvar üzembe helyezése folyamatban van, nyitási időpontjáról és a használati feltételekről a Tisztelt Lakosságot a médián keresztül értesítjük.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az június havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. július 6-a (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Nemzetközi LAND ROVER és 4X4 Találkozó

2016.07.29-31-én tartandó Nemzetközi LAND ROVER és 4X4 Találkozó részvételi-regisztráció tervezetét szeretnénk bemutatni:

Azok a vendégeink, akik aktív résztvevői kívánnak lenni a 3 napos rendezvénynek,- kérjük regisztrálják magukat a következő e-mail címen: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Akik csak látogatóként, vagy a zenei koncertekre kíváncsiak, azok is itt jelezhetik részvételi szándékukat,- ami egyben kedvezményes jegyvásárlási jogosultságot is jelenti!

A részvételi díjak a következők:

 • A 3 napos találkozóra LAND ROVERREL vagy egyéb 4X4-el látogató vendégeink részvételi díja a következő: 1 autó + 2 fő: 16.000,- Ft.
 • Minden további fő,- aki az autóval érkezik és részt kíván venni az eseményen 4.000,- Ft /fő.
 • 12 év alattiak szülői kísérettel ingyenes résztvevők.

Ez a díj, magában foglalja a gépkocsi és sátorhelyet a park területén vagy annak közelében (villany,- áram,- víz vételi lehetőség, mosdó, illemhely használat, büfészolgáltatás hideg – meleg étel és ital vásárlási lehetőséggel, őrzött parkoló), valamint a péntek esti zártkörű - csak a 3 napos résztvevőknek biztosított - szalonnasütést és élő zenés rock and roll koncertet. Autónként, 2 db nagyméretű emlékmatricát, a teljes szombat - vasárnapi programot, továbbá a szombati vadpörköltes bográcsos ebédet, az off road pályák használatát,- vagy aki ezt túl erősnek találja, annak egy könnyített autózást GPS pontkereső feladatokkal. Ezen kívül, a vasárnapi nagytúrát, és a vasárnapi palóc vendéglátást (ebédet).

Azok a vendégeink, akik a hétvégi (szombat – vasárnap) programokat kívánják megtekinteni,és nem a LANDROVER találkozóra, mint aktív résztvevők érkeznek- válthatnak napi és hétvégi (2 napos) jegyet a következő áron:

 • 1 napos jegy, regisztrálva elővételben: 2.000,- Ft/fő ,- a helyszínen 2.500,- Ft/ fő
 • Hétvégi (2 napos) jegy, regisztrálva elővételben: 3.000,- Ft/fő,- a helyszínen 3.500,- Ft/fő
 • 12 éven aluliaknak szülői kísérettel ingyenes.

A regisztráció folyamata a következő:

A megadott email címre ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) egy üzenetben kell elküldeni az alábbiakat: A részt venni szándékozó nevét (plusz személyek nevét, 12 éven aluli gyermek esetén a „gyermek” megjelölést a neve mellett, települése nevét, hány napos jegyet kíván venni, és ha terepjáróval érkezik,- akkor az autó típusát!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

MIHÁLY TAMÁS: +36-30/641-0242 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
BALOGI LÁSZLÓ: +36-30/859-6969
VIGASSY ÁDÁM: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Egészségsátor

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a köztisztviselőkről jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény értelmében, mely rendelkezik a köztisztviselői napról

2016. július 1. napján (pénteken)

az ügyfélfogadás szünetel!

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

IX. Molnárkalács Fesztivál

Lakossági Tájékoztatás

A polgárőrök jelenlétükkel növelik az emberek biztonságérzetét és jelentős szerepük van abban, hogy visszaszorítsák a lakosság ellen elkövetett bűncselekmények számát. Ma már a legtöbb magyarországi településen működik szervezetük, köztük Borsodnádasdon is.

A polgárőrök jogosultak a szabálysértés elkövetőjét felszólítani, illetve a tetten ért személyt visszatartani. Emellett óvodák, általános iskolák közvetlen közelében, valamint közlekedési baleset helyszínén jelzőőri tevékenységet végezhetnek.

A polgárőrök jelenlétükkel, a rendelkezésre álló információkkal, felvilágosító tevékenységgel és a rendőrséggel való együttműködéssel igyekeznek csökkenteni a bűnelkövetések számát.

A szolgálatban lévő Polgárőröket a 06-30/315-4182 telefonszámon hívhatóak!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Felhívás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a „Nádasdi molnárkalács” 2016. június 15-től már papírdobozos változatban is kapható. Egy doboz 30 db molnárkalácsot tartalmaz és 800 forint a fogyasztói ára. Továbbra is szeretettel várjuk régi és új vásárlóinkat a megszokott helyen és időben!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Lakossági Felhívás!

ÉRV ZRt. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Borsodnádasd Város 100 m3 medence karbantartási munkálatok miatt

2016. június 09-én 08 órától – 12 óráig

Vízhiány, nyomásesés, vízminőség romlás (zavarosodás) várható.

Mocsolyás, Kossuth út, Köztársaság út budaberkei elágazásig és környékén teljes vízhiány várható.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

Bélapátfalva 2016. június 06.

ÉRV ZRt.

Az élet velejárója a mozgás

Pünkösdi Piknik Borsodnádasdon

CIV-16-1 Civil pályázatok eredménye

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 40/2016.(V.05.) számú határozata alapján 13 Borsodnádasdon működő civil szervezet részesült támogatásban.

A pályázatok eredménye megtekinthető ITT.

Lakossági Tájékoztatás

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. május 9-től életbe lép az új szemétszállítási rend. A pünkösdi ünnepek illetve az átállás miatt Borsodnádasdon a következők szerint alakul a házhoz menő szelektív gyűjtés során a kommunális (szürke) és a szelektív (kék-sárga) hulladékgyűjtő edényzetek ürítése:

2016. 19. hét:
május 09.
hétfő
kommunális (szürke)
2016. 20. hét:
május 16.
pünkösd hétfő
kommunális (szürke) és szelektív (kék-sárga)
2016. 21. hét:
május 23.
hétfő
kommunális (szürke)
2016. 22. hét:
május 30.
hétfő
kommunális (szürke) és szelektív (kék-sárga)

Az ezt követő időszakban is kéthetente fog történni a szelektív hulladék elszállítása az alábbi rend szerint:

Az év páros hetein a hétfői napokon.

A kommunális hulladék elszállítása továbbra is hetente hétfőnként történik.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy szelektív hulladékgyűjtő edényeiket a tájékoztatásnak megfelelően a megszokott helyre, és a fent jelzett időben kihelyezni szíveskedjenek!

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy - mivel a szelektív hulladékgyűjtők ürítésének napja egybeesik a kommunális hulladék elszállításának napjával – külön járat gyűjti be a kommunális illetve a szelektív hulladékot, ezért a két kuka ürítése nem egyszerre fog történni.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy tájékoztassák azokat a környezetükben élő lakosokat is, akiknek nincs lehetőségük a médiából (BNTV, honlap, facebook) tájékozódni.

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az április havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. május 05-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Rockmajális 2016

A Főzőverseny ÉRDEKLŐDÉS HIÁNYÁBAN ELMARAD, ezért a délelőtti programok sem kerülnek megrendezésre! A Rockmajálisra 15.00-tól Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Szabadtéri Főzőverseny Farkas Mózes Konyhafőnökkel

A Főzőverseny ÉRDEKLŐDÉS HIÁNYÁBAN ELMARAD, ezért a délelőtti programok sem kerülnek megrendezésre! A Rockmajálisra 15.00-tól Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Munkalehetőség - Ózd

PÁLYÁZATI KÖZLEMÉNY Módosult a CIV-16/1 Civil Pályázati Felhívás

Módosult a CIV-16/1 - A civil szervezetek 2016. évi támogatása című pályázati felhívás

Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a Pályázati felhívás elszámolható költségek fejezetének "Az étkezési és szállásköltségek együttesen nem haladhatják meg az igényelt támogatás 10 %-át." szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép:

"Az étkezési-, utazási- és szállásköltségek csak különösen indokolt esetben támogathatók. Ezen költségek indokoltságát a pályázati adatlapon részletesen be kell mutatni!"

Kapcsolódó dokumentum: Pályázati felhívás ITT

Értesítés útlezárásról

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasd, COOP ABC kiviteli munkáihoz kapcsolódó aszfaltozási munkák miatt a kivitelező lezárja a Kővágó utca Köztársaság úthoz kapcsolódó végét.

A munkálatok várható időtartalma: 2016. május 2-től - 2016. július 31-ig.

Ezen időpontok tájékoztató jellegűek!

Kérjük a lakosságot, hogy a tereléssel kapcsolatos információkat, jelzéseket figyelembe és tudomásul venni szíveskedjenek.

Köszönjük megértésüket.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lakossági kukák szétosztása (pótosztás)

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. április 18-tól (hétfő) 2016. április 20-ig (szerda) pót kukaosztás lesz az alábbi helyeken:

Reggel 9-től 10 óráig (hétfőtől szerdáig)
Gamesz Csarnok (Alkotmány út 3.)

2016. április 18. (hétfő) 10-től 12 óráig
Mocsolyás
2016. április 19. (kedd) 10-től 12 óráig
Iskola előtti parkoló terület
2016. április 20. (szerda) 10-től 12 óráig
Petőfi tér forduló

A szükséges igazolásokat mindenki hozza magával.

 • Zöldvölgyes számla, vagy
 • „Zöldvölgy adatlap a szolgáltatás igénybevételére” című adatlap kitöltve, szolgáltató által aláírva, és
 • lakcímkártya

Borsodnádasd Város Önkormányzata

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Civil szervezetek önkormányzati támogatására - CIV-16

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

Benyújtási határidő: 2016. április 25.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás ITT
1.sz.melléklet: Pályázati adatlap ITT
2/a sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - jogi személy ITT
2/b sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - civil társaság ITT

3.sz.melléklet: Elszámoló adatlap ITT

A klímaváltozás hatása egészségünkre

Lakossági kukák szétosztása

Lakossági Felhívás!

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(III.31.) önkormányzati rendelete értelmében avart és kerti hulladékot nyílt téren égetni az alábbiak szerint lehet:

1.) Kerti hulladékot égetni a nyári időszakban 11 – 20 óra között, a téli időszámítás szerinti időszakban 10 – 17 óra között engedélyezett. Vasárnap és ünnepnapokon égetni TILOS!

2.) Nagyobb mennyiségű – avar és kerti hulladék elégetési szándék esetén a szomszédokat tájékoztatni kell az égetés várható időpontjáról. Az égetés maximum 4 órán át tarthat!

3.) Tilos az égetés párás, ködös, esős időben, illetve szél esetén!

4.) A szabadban a tüzet őrizetlenül hagyni TILOS, a tűz terjedését megakadályozó felszereléseket készenlétben kell tartani!

5.) A füst képződés csökkentése érdekében az avar és a kerti hulladékot előzetesen szikkasztani, szárítani kell és az eltüzelés csak folyamatosan kis adagokban történhet!

6.) A kerti hulladékkal együtt kommunális, veszélyes és ipari hulladék nem égethető!

A hatósági tűzgyújtási tilalom alól ez a rendelet nem ad felmentést! Aki az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó előírásokat nem tartja be, hulladékgazdálkodási bírsággal sújtható! Kérjük fentiek szigorú betartását!

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Borsodnádasdi Krónika 2016. tavaszi száma

A Borsodnádasdi Krónika 2016. tavaszi száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

II. Keresztény Bál elmarad!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. Keresztény Bál elmarad, mely egy későbbi időpontban lesz megtartva!
Megértésüket köszönjük!

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

Lakossági kukák szétosztása

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a március havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. április 06-a (szerda) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Az ÓMI Zenés Színház bemutatja: Padlás

Lakossági kukák szétosztása

"Menjünk Világgá...!" Utazási Kiállítás

2016. április 1-2. között kerül megrendezésre 23. alkalommal a „Menjünk világgá…!” Utazási Kiállítás Miskolcon.
A rendezvény a megye legnagyobb regionális kiállítása, számos külföldi résztvevővel.
Borsodnádasd város első alkalommal, mint díszvendég vesz részt a kiállításon, amellyel tovább szeretnénk erősíteni kapcsolatainkat Magyarország idegenforgalmi szereplőivel. A rendezvényen lehetőségünk lesz megismertetni a látogatókkal a Molnárkalács borsodnádasdi hagyományát, városunk helyi értékeit és természeti adottságait.

Lakossági Felhívás!

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárd tüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet.

A háztartási hulladékok elégetését a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet tiltja, a rendelet alapján háztartási tüzelőberendezésben kizárólag a papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el. Az előírások megsértőivel szemben a környezetvédelmi hatóság eljárást indít és bírságot szabhat ki.

A szilárd anyagok elégetésével füstgáz, korom, hamu és salak keletkezik. Az égés során olyan mérgező összetevők szabadulnak fel, illetve olyan kémiai reakciók indulhatnak be, amelyek új mérgező vegyületeket hozhatnak létre, levegőbe jutásuk esetén beépülnek a környező talajba, növényzetbe, élővizekbe, és ezeket a mérgező anyagokat lélegzik be a környezetében élő emberek is. A műanyag, gumi, egyéb kőolajszármazék alapanyagú hulladék, festékkel, vegyi anyagokkal kezelt fa és egyéb hulladékok elégetésekor keletkezett égéstermék emberi szervezetbe jutása légzőszervi megbetegedésekhez vezethet, elősegíti a rosszindulatú betegségek kialakulását, a nehézfémeket tartalmazó por károsíthatja a veséket, elpusztítja az agysejteket, tüdő- és májkárosodást okozhat.

Az utóbbi években mind többen állnak vissza vegyes tüzelésre, ill. építenek be kiegészítő fűtésként kandallókat. Szilárd- és olaj tüzelőanyagok használata során korom- és kátránylerakódás képződik a kéményekben, a nem megfelelő tüzelőanyag használata pedig megnöveli ezen lerakódás mértékét, mely az égéstermék-elvezető belső keresztmetszetének szűkülését okozza. A kémény leszűkült keresztmetszete több veszélyt is hordoz magában: a tüzelőberendezés nem kap elég levegő-utánpótlást a működéséhez, ezért szívóhatás alakul ki a kéményben és az égéstermék a tüzelőberendezésen keresztül visszaáramlik a lakótérbe, füst, - illetve szén-monoxid mérgezést okozva ezzel. A kéményben lévő nagymértékű korom és kátránylerakódás egy intenzív fűtés esetén a nagy külső- és belső hőmérséklet különbség hatására belobbanhat, kéménytüzet okozva ezzel. A kémény bekötőnyílásain vagy kitorkollásán kinyúló lángnyelvek könnyen átterjedhetnek a lakóépület éghető anyagú épületszerkezeteire, a környezetében lévő bútorzatra.

A hulladékkal vagy nedves fával való tüzelés a megspórolt fűtési költségekkel szemben sokkal nagyobb kárt tud okozni, szennyezi a levegőt, károsítja az egészséget, veszélyezteti az anyagi javakat és az emberi életet is, ezért felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a légszennyezés, a szén-monoxid-mérgezés és a kéménytüzek elkerülése érdekében mindenki csak a tüzelőberendezésének megfelelő tüzelőanyagot használjon, és biztosítsa a kéményseprők részére a kémények rendszeres ellenőrzését, tisztítását!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lomtalanítás

Eb pótoltás!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2016. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2016. április 5-én (kedd)

09.00-09.30 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
09.45-10.00 óráig
Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2016. március 29.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lakossági kukák szétosztása

Meghívó a II. Keresztény Bálra

Versmondó Verseny

Lakossági Tájékoztatás

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Borsodnádasd településen 2016. március 28-án (Húsvét hétfőn) a lakossági hulladék szállítás a szokott időpontban történik, függetlenül az ünnepnaptól. A megszokott helyre a megfelelő időpontban a hulladékgyűjtő edényeket kihelyezni szíveskedjenek!

ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Eboltás!

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2016. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2016. március 25-én (péntek)

08.00-09.30 óráig
Iskola előtti aszfaltozott terület
10.00-10.30 óráig
Petőfi tér
11.00-11.30 óráig
Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező. Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját -ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Borsodnádasd, 2016. március 16.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

A Föld órája 2016

Tájékoztatás

Az időjárásra való tekintettel a fáklyás felvonulás elmarad! Az ünnepi megemlékezés 17:15-től a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár dísztermében kerül megtartásra! Koszorúzás az ünnepség után (várhatóan 18:00) a Petőfi téren.

A megváltozott körülmények ellenére is mindenkit sok szeretettel várunk!

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

2016. március 15.

Iskolai beíratás

Nőnap 2016

Lakossági Tájékoztatás

Lakossági Tájékoztatás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. február 29. (hétfő) napján megkezdődik az Unió Coop ABC elektromos bekötésének kivitelezése. Az ezzel érintett szakasz ABC-Takarékszövetkezet-Piac részen időszakos gyalogos és közúti forgalom korlátozásra kell számítani. A kivitelező kéri a lakosság szíves türelmét.

Várható befejezési határidő: 2016. március 31.

Megrendelő: SAG Hungária Kft.
címe: 3300 Eger Vincellériskola u. 26.
képviselő: Németh Gábor
tel.: 20/665-6771

Kivitelező: TELVILL KFT.
címe: 3527 Miskolc, József A. u. 49.
képviselő: Kovács Attila
tel.: 20/561-6236

Lakossági Tájékoztatás

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása alapján 2016. március 1-től az alábbi menetrendi módosítás lép életbe a helyközi menetrend szerinti autóbusz közlekedésben:

A munkaszüneti napok kivételével naponta 6:15-kor induló 818-as Borsodnádasd – Miskolc járat vonalvezetésében menetidő korrekció kerül végrehajtásra.

Szíves megértésüket köszönjük.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

ÉRV üzemzavar elhárítási munkálatok

Tisztelt Fogyasztóink!

Értesítjük a lakosságot, hogy 2016. február 17-én üzemzavar elhárítási munkálatok miatt 6:00 órától 14:00 óráig a Kölcsey úton való közlekedés lehetetlenné válik. (Kölcsey út bejáratától az egész terület.)

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy ezen időpont alatt járműveiket a jelzett területen kívül helyezzék el, amennyiben azt használni kívánják.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

ÉRV Zrt.
Tóth Károly
művezető

Értesítés a bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a január havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2016. február 04-e (csütörtök) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Számítógép-kezelői tanfolyam nyugdíjasoknak

Katonai Toborzás

Borsodnádasdi Krónika 2015. téli száma

A Borsodnádasdi Krónika 2015. téli száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

Gyöngyre fűzve: A gyógyulni akarás a gyógyulás része

Tájékoztató

Már több mint egy évtized telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás. A professzionális haderő legalapvetőbb jellemzői az önkéntesség és a munkavállalói státusz, a biztos jövedelem és a kiszámítható pályakép.

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság egyik fő feladata az állampolgárok tájékoztatása a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről. Az előadáson az álláskeresők és az érdeklődők a katonai szolgálatvállalás feltételeiről, a felvételi eljárás menetéről, a követelményekről és a juttatásokról kaphatnak információt.

Településünkön 2016. február 3-án, 12:30-kor tartanak katonai toborzók tájékoztatót a Borsodnádasdi Közösségi Házban.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

Magyar Kultúra Napja 2016

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

2015. december 28., (hétfő)
2015. december 29., (kedd)
2015. december 30., (szerda)
és
2015. december 31., (csütörtök)

a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetet tart. Ezeken napokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli esetek, haláleset anyakönyvvezetése) 8.00 – 9.00 óráig tart.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

IV. Adventi Gyertyagyújtás és Forgatag Borsodnádasdon

Felhívás

Felhívás

A BORSODNÁDASDI KULTÚRÁÉRT KITÜNTETÉS ADOMÁNYOZÁSÁRA

A Borsodnádasdi Művelődésért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány

a Magyar Kultúra Napja alkalmából – a hagyomány folytatásaként -

Borsodnádasdi Kultúráért Kitüntetést

adományoz a diák, az aktív felnőtt és a nyugdíjas korosztályban azon személyeknek, akik

- a Borsodnádasdon működő öntevékeny, önművelődő csoportok, közösségek, ill. a város lakossága érdekében kiemelkedő kulturális tevékenységet végeztek

- a kultúra támogatóiként hosszabb időn keresztül tevékenykedtek

- borsodnádasdiként a kultúra területén a város határain túl is öregbítik lakóhelyünk hírnevét

A Kuratórium kéri a lakosságot, ill. a civil és öntevékeny szervezeteket, hogy a fenti kategóriákban tegyenek javaslatot írásban,indoklással a jelöltekre, melyet

2016. január 14-ig

juttassanak el a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtárban elhelyezett gyűjtő dobozba az ajánló nevével és címével ellátott lezárt borítékban,

vagy a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it e-mail címre, a korcsoport és a jelölt név megadásával és a jelölő nevének és lakcímének feltüntetésével.

Borsodnádasd, 2015. december 17.

Papp Béla sk.
Kuratórium elnöke

Városi Könyvtár ünnepi nyitvatartása

III. Adventi Gyertyagyújtás és Forgatag Borsodnádasdon

Értesítés bérfizetésről

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy a november havi munkabér kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2015. december 03-a (csütörtök) 14.30 órától 16.00 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Adventi Forgatag Borsodnádasdon

II. Adventi Gyertyagyújtás és Forgatag Borsodnádasdon

Lakossági Tájékoztatás

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása alapján 2015. december 13-tól az alábbi menetrendi módosítás lép életbe a helyközi menetrend szerinti autóbusz közlekedésben:

A munkanapokon délelőtt 9:50-kor induló 844-es Borsodnádasd – Miskolc járat közlekedése megszűnik, ezzel egyidejűleg új járat kerül forgalomba 850-es járatszámmal Borsodnádasd – Miskolc viszonylatban, mely munkanapokon reggel 5:50-kor indul Borsodnádasd, Petőfi tér fordulótól.

A szabad és munkaszüneti napokon 9:50-kor induló 698-as Borsodnádasd – Ózd járat közlekedése kiterjed munkanapokra is.

A munkanapokon reggel 5:50-kor induló 618-as Borsodnádasd – Ózd járat forgalma megszűnik.

Szíves megértésüket köszönjük.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

I. Adventi Gyertyagyújtás és Forgatag Borsodnádasdon

Tájékoztatás az „Időkép webkameráról”

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasdi Szent István Templom tornyában „Időkép webkamera” került elhelyezésre, melynek élő képe IDE KATTINTVA tekinthető meg:

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lelkünk és egészségünk - Ráhangolódás a karácsonyra

Értesítés

Értesítjük a közfoglalkoztatásban dolgozókat, hogy az október havi munkabér kifizetési helye és időpontja Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal) 2015. november 02. (hétfő) 13.30 órától 15.30 óráig.

Borsodnádasd Város Önkormányzata

1956. október 23. Meghívó

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

2015. november 9-ig lehet pályázni a 2015/16. tanév második és a 2016/17. tanév első félévére a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra, melyet az önkormányzat a szaktárcával közösen hirdetett meg.

Borsodnádasd Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan (BURSA-2016A), illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. (BURSA-2016B)

A pályázati benyújtásának határideje: 2015. november 9.

Bursa Hungarica „A” típusú ösztöndíj pályázati feltételei (2 tanulmányi félévre pályázható):

 • lakóhely a pályázatot meghirdető települési önkormányzat területén;
 • hátrányos szociális helyzet;
 • felsőoktatási hallgatói jogviszony igazolható megléte (a pályázati kiírásban részletezett feltételeknek megfelelően).

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése az alábbi oldal „pályázói belépési pont” címszó alatt érhető el: KATT

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat köteles az EPER-Bursa rendszerben igazolni. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2015. november 9.

A pályázatot papíralapon az Eper-bursa rendszerből kinyomtatott kitöltött, véglegesített pályázati lapon – 30 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolás együtt - Borsodnádasd Önkormányzat Szociális Irodáján kell benyújtani.

Hétfő 8 – 12 óráig
Szerda 8 – 16 óráig
Péntek 8 – 12 óráig
Cím: 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

Információ kérhető az önkormányzatnál a 06-21/345-7040 telefonszám 510-es mellékén.

Kormosné Szántó Erika
pályázati ügyintéző és kapcsolattartó

Felhívás!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2015. október 11-én 6.30-tól 18.00-ig a Borsodnádasd, Móricz Zsigmond út – Balaton, Újtelep közötti útszakasz autóverseny miatt le lesz zárva.

A futamok szünetében a lakosságnak lehetősége van gépjármű mozgásra.

Megértésüket köszönjük,

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Integra Borsodnádasd Rally 2015

Tájékoztatás

Tisztelt Fogyasztónk!

ÉRV ZRT értesíti Önöket, hogy Borsodnádasd 100 m3 medence és hálózat mosatás miatt

2015. szeptember 30-án 7 órától 13 óráig

vízhiány, nyomásesés, vízminőség romlás (zavarodás) várható.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

Bélapátfalva, 2015. szeptember 25.

Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület - Óbükk Ökotúra

Vidékfejlesztési Konferenciasorozat

Képre kattintva nagyítható!

Tájékoztatás

Kedves Szülők!

A 2015/16-os nevelési év az óvodában 2015. szeptember 1-jén (kedden) kezdődik. Minden régi és új óvodást szeretettel várunk orvosi igazolással!

Serege Istvánné
óvodavezető

Tisztelt Szülők és Tanulóink!

A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában 2015. szeptember 1-jén (kedden) 8 órától tartjuk az ünnepélyes tanévnyitót, melyre szeretettel várjuk tanulóinkat, szüleiket és a kedves érdeklődőket.

Sípos Sarolta
iskolaigazgató

Értesítés!

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők az Erzsébet-utalványokat 2015. augusztus 24. napján, hétfőn 9 órától 12 óráig vehetik át a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatalban.

Szociális Iroda

2015. augusztus 20.

Iskolai tankönyvek átvétele

Tisztelt Szülők! A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában a tankönyveket 2015.08.26-án (szerda) 8 órától 12 óráig és 08.27-én (csütörtök) 8 órától 15 óráig vehetik át.
A tankönyv az Önkormányzat jóvoltából mindenkinek ingyenes.
A tankönyvet csak a szülők vehetik át, mivel a tartós tankönyvek épségéért anyagi felelősséget kell vállalni.
A szükséges igazolásokat mindenki hozza magával!

Sípos Sarolta 
Iskolaigazgató

Lakossági Tájékoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásai alapján az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. AUGUSZTUS 16. Vasárnap 24.00 ÓRÁIG MEGHOSSZABBÍTOTTA a kiadott és azóta II. fokúról III. fokúra változtatott hőségriasztást.. Az előrejelzés szerint a riasztási időszakban a napi átlag hőmérséklet meghaladja a 27°C fokot.

A mellékelt tájékoztató letölthető: A hőség próbára teszi a szervezetünket

Igazgatási szünet

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

2015. augusztus 8. (szombat)
2015. augusztus 14. (péntek)
2015. augusztus 17. (hétfő)
2015. augusztus 18. (kedd)
2015. augusztus 19. (szerda)
napokon

a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetet tart.

Ezen időtartam alatt a Hivatal ügyeletének elérhetősége: 06-48-442-334

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Lakossági Tájékoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásai alapján 2015. augusztus 5-én 00.00-tól augusztus 10-én 24.00-ig 2. fokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzés szerint a riasztási időszakban a napi átlag hőmérséklet meghaladja a 25°C fokot.

A mellékelt tájékoztató letölthető: A hőség próbára teszi a szervezetünket

Lakossági Tájékoztatás

Tisztelt Borsodnádasdiak!

Az augusztus 8-9-re tervezett MARB Északi Régió Rally verseny Borsodnádasd és Balaton között az útépítés kiszámíthatatlansága miatt egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. Augusztus 8-9-én Felsőnyárád és Sajókaza között lesz megtartva a futam.

Borsodnádasd pedig október 10-11-én a szezonzárónak fog otthont adni a Balaton szerpentinen.

Megértésüket köszönjük!

Borsodnádasd Város Önkormányzata

Pótfelvételi a Comenius Karon

Az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara pótfelvételit hirdet az alábbi szakokon és képzési formákban:

Tanító alapszak: nappali és levelező tagozat

Óvodapedagógus szak: nappali és levelező tagozat

Turizmus-vendéglátás {turizmus} felsőoktatási szakképzés: nappali és levelező tagozat

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzés: nappali tagozat

Programtervező informatikus {fejlesztő} felsőoktatási szakképzés: nappali tagozat

A nyári pótfelvételi eljárásban – kizárólag önköltséges képzésben - valamennyi fenti szakra és képzési formára pótfelvételit hirdetünk. A pótfelvételire a jelentkezési határidő augusztus 10., a vonalhúzásra augusztus 26-án kerül sor.

A pótfelvételi eljárás során felvételt nyert nappali tagozatos óvodapedagógus és tanító alapszakos hallgatóink számára a költségtérítés és a kollégiumi térítés 50 %-át átvállalja a Comenius Kar tehetséggondozó alapítványa egy tanévre. Ezt a lehetőséget pályázat útján tudjuk biztosítani a kiemelkedő pontszámot elértek számára. Megfelelő tanulmányi eredmény esetén egy év után lehetőség van állami ösztöndíjas átsorolásra is.

A részletekről érdeklődni a pótfelvételi eljárást követően a Dékáni Hivatalban lehet.

Lakossági Felhívás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2015. július 3-tól Visszavonásig az ország teljes területére tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai IDE kattintva olvasható.

Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatalban 2015. július 29. napján (szerda), az ÉRV Zrt. nem tart ügyfélfogadást! Megértésüket köszönjük!

ÉRV Zrt.

Lakossági Tájékoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásai alapján az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-én 00.00-tól július 20-án 16.00-ig 2015. JÚLIUS 24-ÉN 24.00 ÓRÁIG 2015. JÚLIUS 26-ÁN 24.00 ÓRÁIG MEGHOSSZABBÍTOTTA a III. fokú hőségriasztást. Az előrejelzés szerint a riasztási időszakban a napi átlag hőmérséklet meghaladja a 27°C fokot.

A mellékelt tájékoztató letölthető: A hőség próbára teszi a szervezetünket

Tájékoztatás az útlezárásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Borsodnádasd – Balaton közötti útszakasz útfelújításának munkálatai 2015. július 20. napjától 2015. július 30. napjáig az aszfaltozási szakaszhoz érnek.

Az útszakasz az aszfaltozási munkák ideje alatt minden nap reggel 7 óra és este 20 óra között lezárásra kerül.

Fenti időszak alatt Balaton település közvetlenül nem lesz megközelíthető Borsodnádasd településről. Balaton település terelő úton 25. számú út – Bekölce – Mikófalva terelő útvonalon lesz közúton elérhető.

A kellemetlenségért ezúton is szíves elnézést kérünk!

COLAS ÚT Zrt.

Lakossági Tájékoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásai alapján 2015. július 4-én 00.00-tól július 8-án 24.00-ig III. fokú hőségriasztást adott ki. Az előrejelzés szerint a riasztási időszakban a napi átlag hőmérséklet meghaladja a 27°C fokot.

A mellékelt tájékoztató letölthető: A hőség próbára teszi a szervezetünket

Borsodnádasdi Krónika 2015. nyári száma

A Borsodnádasdi Krónika 2015. nyári száma megtekinthető, honlapunkról letölthető.

Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. június 29-én (hétfőn) 9 órától 13 óráig Borsodnádasdon a gázszolgáltatás szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

TIGÁZ

Meghívó

VIII. Molnárkalács Fesztivál

Lakossági Tájékoztatás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. június 11-én 12.00 órától június 15-én 24.00 óráig az országos tisztifőorvos 2. fokú hőségriasztást adott ki.

A mellékelt tájékoztató letölthető: A hőség próbára teszi a szervezetünket

Tájékoztató a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról

Tisztelt Lakosság!

Önkormányzatunk számára kiemelt fontosságú, hogy városunk élhető település maradjon. A rendezett városképhez a közterület rendje, az ott tartózkodók kulturált magatartása is hozzátartozik. A közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozása hozzájárulhat a lakosság széles körét irritáló, megbotránkoztató veselkedési normák és minták visszaszorításához. A szabályozás csökkentheti az italozással több esetben együtt járó szabálysértéseket (pl.: csendháborítás, rongálás, közerkölcs megsértése).

Fentiek miatt 2015. június 5. napjától az önkormányzat 7/2015.(V.29.) önkormányzati rendelete alapján TILOS a szeszesital fogyasztása:

 • Borsodnádasd Város közterületein,
 • a közforgalmú járműveken,
 • a lakóépületek kapualjaiban, lépcsőházaiban.

A tilalom nem terjed ki:

 • az engedéllyel rendelkező vendéglátó üzlet (terasz, kitelepülés) fogyasztóterére nyitva tartási időben,
 • a közterületen engedélyezett ünnepi és alkalmi rendezvényekre - a rendezvény ideje alatt,
 • a lakodalmas menetre,
 • az év utolsó és első napjára.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a tilalom megszegőit a rendőrség, illetve szabálysértési hatóság szankcionálja! Kérjük a rendelet szigorú betartását!

Borsodnádasd, 2015. június 3.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Egészségnap

Hősök Miséje

Az országgyűlés a 2001. évi LXIII. törvény szerint nemzeti emlékünneppé nyilvánította a Hősök Napját mégpedig minden év május hónap utolsó vasárnapján. A magyarság ezer esztendeje alatt, fegyverrel vagy fegyvertelenül harcoló összes férfi és nő aki a magyar haza védelmére kelt, tettével kiérdemli a tiszteletteljes megemlékezést ezen napon.

A Hősök Napja alkalmából 2015. május 31-én 17 órakor Szentmise lesz a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár előtti területen, melyre mindenkit szeretettel várunk, hogy együtt emlékezhessünk településünk, és országunk hőseiről. A Szentmise után a Közösségi Ház kertjében található, majd a Petőfi téri hősi emlékműnél koszorúzás lesz.

Borsodnádasd Város Önkormányzata
Római Katolikus Egyházközösség

Meghívó

Meghívó

Nyári napközis tábor

CIV-15/1 Civil pályázatok eredménye

Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 31/2015.(IV.30.) számú határozata alapján támogatásban részesített 14 Borsodnádasdon működő civil szervezetet.

A pályázatok eredménye megtekinthető ITT.


Lomtalanítás

Vállalkozói Fórum

Borsodnádasd Város Önkormányzata által szervezett vállalkozói fórum 2015. április 8-án került megrendezésre, amelyen Kormos Krisztián polgármester tartott előadást. A fórumon szó volt többek között arról, hogy milyen fejlesztések történtek a városban az elmúlt néhány évben. Kiemelte a meglévő vállalkozások, civil szervezetek, egyesületek tevékenységének fontosságát. Tájékoztatást nyújtott a megjelenteknek az aktuális hírekről valamint a további fejlesztések terveiről. Zárásként Márkus Bálint az Eubility Kft. vezető tanácsadója tartott rövid előadást a vállalkozóknak a közelgő pályázati lehetőségekről.

Tájékoztató

A B.A.Z. Megyei Agrárgazdasági Kamara falugazdásza értesíti a Város/Település mezőgazdasági termelőit, hogy a 2015. évi Egységes Területalapú támogatás; a Termeléshez Kötött uniós támogatások és az Átmeneti Nemzeti Támogatások

2015. április 15. – 2015. május 15.

időszakban nyújthatóak be szankciómentesen az Egységes Kérelem részeként.


A 2015. évben alábbi jogcímekre igényelhetőek támogatások az Egységes kérelemben:

Egységes területalapú támogatás – SAPS
Mezőgazdasági kistermelői támogatási rendszer
Cukorrépa termesztés támogatása
Rizstermesztés támogatása
Gyümölcstermesztés támogatása
Zöldségnövény termesztés támogatása
Ipari zöldségnövény termesztés támogatása
Szálas fehérjenövény termesztés támogatása
Szemes fehérjenövény termesztés
EMVA – Natura 2000 erdő támogatás
EMVA – Natura 2000 gyep támogatás
EMVA – Kedvezőtlen adottságú területek támogatása (KAT)
EMVA – Agrár-környezetgazdálkodás (AKG)
EMVA – Nem termelő mezőgazdasági beruházások támogatása (NTB)
EMVA – Mezőgazdasági területek erdősítésének támogatása (MgTE)
EMVA – Erdészeti potenciál helyreállítás támogatása
EMVA – Erdei közjóléti létesítmények támogatása
EMVA – Erdő környezetvédelem támogatása (EKV)
EMVA – Erdőszerkezet átalakítás támogatása (ENBT)
EMVA – Agrárerdészeti rendszerek létrehozásának támogatása
EMVA – Erdőtűz megelőzés támogatása
EMVA – Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, telepítése
EMVA – Kertészeti ültetvénye korszerűsítése, korszerű ültetvények telepítése
EMVA – Ültetvénykorszerűsítés
EMVA – Fás szárú energiaültetvény
EMVA – Lágy szárú energiaültetvény
NVT – Mezőgazdasági területek erdő
MePAR – Változásvezetési kérelem
Mezőgazdasági biztosítás díjhoz nyújtott támogatás
Kockázatközösségben való részvétel, díjfizetés, hozamadatok megadása
Zöldítés
Fiatal mezőgazdasági termelők támogatás 1307/2013 EU rendelet
Termeléshez kötött anyatehéntartás támogatás (ÁNT és EU-s finanszírozású)
Termeléshez kötött hízott bikatartás támogatás
Termeléshez kötött tejhasznú tehéntartás
Termeléshez kötött anyajuhtartás támogatás (ÁNT és EU-s finanszírozású)


Ügyfélfogadás:

2015. április 15. – 2015. április 30. között minden munkanap 8:00 – 15:30 között:

3600 Ózd Zrínyi út 5. (ÓZDSZOLG épülete I. emelet)


2015. május 4. – 2015. május 15. között minden munkanap 8:00 – 15:30 között:

3630 Putnok Bajcsy-Zs. út 31. (Serényi szakközépiskola főépület I. emelet)

Húsvét 2015

CIVIL TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

A Civil Szervezetek 2015. évi támogatásával kapcsolatosan

Borsodnádasd Város Önkormányzata
Tájékoztató Fórumot tart.

Helyszín: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme
Időpont: 2015. április 8. (szerda) 15:30

A pályázat beadási határideje: 2015.04.15.

Eb pótoltás!

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2015. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2015. április 14-én (kedd)

10.00-10.30 óráig Iskola előtti aszfaltozott terület
10.45-11.00 óráig Petőfi tér
11.15-11.30 óráig Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező.

Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját - ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Háznál történő oltás díja ebenként 4.500,- Ft. Az oltás befejezése után az igényt az oltás fenti helyszínein lehet bejelenteni vagy a Polgármesteri Hivatalban (tel.: 06-48-442-334)

Borsodnádasd, 2015. április 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Civil szervezetek önkormányzati támogatására - CIV-15

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

Benyújtási határidő: 2015. április 15.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás ITT
1.sz.melléklet: Pályázati adatlap ITT
2/a sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - jogi személy ITT
2/b sz.melléklet: Támogatási szerződés minta - civil társaság ITT

Húsvét Váró

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató a Borsodnádasdon épülő hulladékudvarról

A Sajó-Bódva Völgye és környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás ( 3700 Kazincbarcika Fő tér 4.) megkezdte Borsodnádasd területén a hulladékgyűjtő udvar kivitelezési munkáit. A hulladékgyűjtő udvar működésével kapcsolatos lakossági kérdések miatt az alábbi közleményt adja:

Hulladékudvarok vonatkozásában a fő szabályokat a 246/2014. (IX. 29.) Korm. rendelet: (továbbiakban rendelet) az egyes hulladékgazdálkodási létesítmények kialakításának és üzemeltetésének szabályairól tartalmazza.

"hulladékgyűjtő udvar: a rendelet 1 sz. mellékletében meghatározott hulladékok átvételére és elszállításig történő tárolására szolgáló, közszolgáltató által üzemeltetett, felügyelettel biztosított telephely,"amely hulladékok között olyan nem található, amelyek lakossági kockázatot, vagy diszkomfort érzetet kelthetnének. Az engedélyező hatóság a hulladékgyűjtési engedélyében ezeket egyébként is egyedileg külön, szigorúbban is szabályozhatja.

7. § (6) A hulladékgyűjtő udvarban átvett hulladék csak a hulladék fajtájának biztonságos elhelyezésére alkalmas, a hulladék mennyiségétől és minőségétől függő méretű és kialakítású, zárt rendszerű konténerben tárolható. A konténerek kiválasztása során gondoskodni kell arról, hogy azok az elszállításra vagy szállítási eszközbe történő ürítésre alkalmasak legyenek.

A környezetbe kibocsátás nem várható, sem hulladék, sem zaj, sem víz, sem levegő (por) vonatkozásában.

Az idevonatkozó részletes 246/2014. (IX. 29.) Korm. rendelet megtalálható, illetve erre a linkre kattintva letölthető.

Védőtávolság mindezek miatt nincs előírva.

Sajó-Bódva Völgye és környéke
Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás

Eboltás! - Időpontváltozás!

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek 2014. évi veszettség elleni kötelező, szervezett védőoltására Borsodnádasd Város közigazgatási területén a következő helyen és időpontban kerül sor:

2015. március 19-én (csütörtök) helyett 2015. március 26-án (csütörtök)

8.00-9.30 óráig Iskola előtti aszfaltozott terület
10.00-10.30 óráig Petőfi tér
10.45-11.15 óráig Mocsolyás

A védőoltás minden három hónaposnál idősebb ebre vonatkozóan kötelező.

Az oltás elmulasztása a 218/1999.(XII.28.) Korm. rendelet 113. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül és 50.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Oltani csak regisztrált microchippel ellátott ebet lehet. A microchippel nem rendelkező ebek microchippel való ellátása a helyszínen történik.

Az oltás összes költsége - amely tartalmazza az oltóanyag költségét, központi költségeket és az oltás díját - ebenként 4.000.-Ft, melyet az eb tulajdonosa készpénzben az oltás helyén köteles az állatorvos részére megfizetni. A microchippel való ellátás és regisztráció 3.500 Ft. Az oltásra az eboltási igazolványokat mindenki hozza magával, ennek hiányában a pótlása 500.-Ft.

A kisállat egészségügyi könyveket mindenki hozza magával, mivel a microchip regisztráció szempontjából nagyon fontos. Az elveszett igazolványok pótlása 500 Ft.

Háznál történő oltás díja ebenként 4.500,- Ft. Az oltás befejezése után az igényt az oltás fenti helyszínein lehet bejelenteni vagy a Polgármesteri Hivatalban (tel.: 06-48-442-334)

Borsodnádasd, 2015. március 13.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Tudniillik, mi illik!

Tájékoztató!

Tájékoztató iparűzési adóelőleg-fizetési kötelezettségről

Felhívjuk tisztelt adózóink figyelmét arra, hogy a helyi adókról szóló 1990.évi C. törvény, az adózás rendjéről szóló 2003.évi XCII. törvény alapján, - az előlegfizetésre kötelezett, naptári évvel megegyező üzleti évet alkalmazók esetében, - a helyi iparűzési adó 2015. I. félévi adóelőlegét az adóhatóságunkhoz benyújtott 2013. évi iparűzési adóbevallás alapján kell fizetni. A bevallás VIII.3. pontjában bevallott, vagy hibás bevallás esetén külön értesítésünk szerinti helyesbített összeget

2015. március 15-ig kell

Borsodnádasd Város Önkormányzata 55400132-16834518

iparűzési adó beszedési számlájára befizetni.

 

Az iparűzési adóval kapcsolatos kérdéseikkel, esetleges problémáikkal kérjük forduljanak adóirodánk munkatársához.

Burkovics Róbert

jegyző

Pályázati Felhívás!

Borsodnádasd Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

igazgatói (magasabb vezető)

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:

A vezetői megbízás határozott időre, 2015. június 1-től 2020. május 31-ig szól.

A munkavégzés helye:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A vonatkozó jogszabályok szerint az intézmény irányítási, ellenőrzési, munkáltatói feladatainak ellátása, az alapító okirat szerinti feladatok ellátása.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 • Főiskola,
 • a 150/1992.(XI.20.) Kormányrendelet 6/A.§ (1) szerinti felsőfokú közművelődési végzettség és szakképzettség, vagy nem szakirányú egyetemi végzettség és felsőfokú szakirányú munkaköri szakvizsga - figyelembe véve a 2/1993.(I.30.) MKM rendelet közművelődési munkakörre vonatkozó előírásait;
 • felsőfokú közművelődési végzettségének és szakképzettségének vagy a felsőfokú szakirányú munkaköri szakvizsgájának megfelelő legalább öt éves szakmai gyakorlat;
 • kiemelkedő közművelődési tevékenység
 • a 150/1992.(XI.20.) Kormányrendelet 6/G.§ (2) bekezdésében előírt akkreditált vezetői tanfolyam megléte, vagy szándéknyilatkozat a megbízás kezdetétől számított két éven belüli elvégzéséről
 • a magasabb vezetői feladatok ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető;
 • magyar állampolgárság
 • büntetlen előélet.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • szakmai önéletrajz
 • iskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló dokumentumok másolata
 • az intézmény vezetésére vonatkozó program, mely a pályázó szakmai helyzetelemzésére épülő fejlesztési elképzeléseket is tartalmazza
 • szakmai gyakorlatokat igazoló dokumentumok
 • a 150/1992.(XI.20.) Kormányrendelet 6/G.§ (2) bekezdésében előírt akkreditált vezetői tanfolyam tanúsítványa, vagy szándéknyilatkozat a megbízás kezdetétől számított két éven belüli elvégzéséről
 • három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
 • a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggően szükséges kezeléséhez hozzájárul
 • nyilatkozat arról, hogy a pályázó megbízása esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz
 • a pályázó nyilatkozatát arról, hogy vele szemben a Kjt.41.§ (2) bekezdése alapján összeférhetetlenség nem áll fenn, illetve a fennálló összeférhetetlenséget megbízása esetén megszünteti.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2015. június 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. április 17.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Borsodnádasd Városi Önkormányzat Képviselő-testülete címére történő megküldésével (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 767/2015. , valamint a munkakör megnevezését: igazgatói (magasabb vezető).

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. május 22.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • www.borsodnadasd.hu - 2015. február 27.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2015. február 27.

 

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a munkáltató által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

2015. március 15-ei rendezvény

ÉRV Lakossági Közlemény

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk felé az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy ellátási területünkön visszaélések történtek belső szennyvízhálózat- és csapadékcsatorna-mosatásra vonatkozó feladatok ellátása során elsődlegesen önkormányzatoknál, illetve azok intézményeinél.

Fentiek alapján javasolt, hogy az esetleges visszaélések elkerülése érdekében körültekintően járjanak el az ilyen jellegű feladatvégzésekre vonatkozó ajánlatok, fizetési feltételek tanulmányozása, esetleges elfogadása és kivitelezési környezet vizsgálata esetén.

Az előzőekhez kapcsolódva javasoljuk, hogy a körültekintő eljárásra szíveskedjenek esetlegesen a településen működő intézmények vezetőinek figyelmét is felhívni.

Kazincbarcika, 2015. február 17.

Üdvözlettel: ÉRV ZRt.

2015. február havi segély kifizetése

É R T E S Í T É S

Értesítjük a szociális ellátásban (aktív korúak ellátásában, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban) részesülőket, hogy a február havi segély kifizetési helye és időpontja:

Borsodnádasd, Köztársaság út 12. (Polgármesteri Hivatal)

2015. március 05-e (csütörtök) 13.30 órától 15.00 óráig.

A pótfizetés időpontja: 2015. március 11. (szerda) 09.00 órától 10.00 óráig tart.

Kifizetés helye: Köztársaság út 12.

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Pályázati Felhívás!

Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ házi segítségnyújtás

szociális gondozó

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 14.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A házi segítségnyújtás keretében a szociális gondozó biztosítja az alapvető ápolási, gondozási feladatok elvégzését, az önálló életvitel fenntartásában, az ellátott és a lakókörnyezete higiéniás körülményeinek megtartásában való közreműködést, ill. a veszélyhelyzet kialakulásának megelőzésében, elhárításában való segítségnyújtást.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

§ Középfokú képesítés, szociális gondozó.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

§ szakmai önéletrajz, motivációs levél, 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, képesítést igazoló okiratok másolata, pályázó nyilatkozata, mely szerint a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 10.

A pályázatok benyújtásának módja:

§ Postai úton, a pályázatnak a Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ címére történő megküldésével (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 14. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 61-V/2015. , valamint a munkakör megnevezését: szociális gondozó.
§ Elektronikus úton Nagy Anett részére a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it E-mail címen keresztül.

A pályázat elbírálásának határideje: 2015. március 11.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

§ Borsodnádasd város honlapja - 2015. február 23.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2015. február 22.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a munkáltató által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Rendezvény elmarad

Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a 2015.02.20. Farsangi Sportbál
az influenza járvány miatt elmarad!

A jelentkezők a jegyek árát a Közösségi Házban visszakapják.
A rendezvény másik időpontban lesz megtartva, melyről értesítjük Önöket.

Megértésüket köszönjük!
Borsodnádasdi Labdarúgó Sport Egyesület

Felhívás!

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1} bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2015. évi ebösszeírás céljából kérem a Borsodnádasd Város közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, az „Ebösszeíró adatlapot" kitölteni és legkésőbb 2015. március 31. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők Borsodnádasd Város Önkormányzata 3671. Borsodnádasd Köztársaság út 12. szám alatt, vagy IDE kattintva is letölthető.
A kitöltéssel kapcsolatban a 06 48 442 334 -es telefonszámon kaphatnak tájékoztatást hétfőtől - csütörtökig 8 és 15 óra között, vagy IDE kattintva letölthető egy kitöltési útmutató.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

személyesen vagy postai úton a Borsodnádasd Város Önkormányzata 3671. Borsodnádasd Köztársaság út 12. címre.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. március 31.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok az ebösszeírását követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az eb tulajdonosa és tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

személyesen vagy postai úton a Borsodnádasd Város Önkormányzata 3671. Borsodnádasd Köztársaság út 12. címre.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködését köszönjük!

Polgármesteri Hivatal

Közlemény

Tisztelt Lakosság!

2015. 02. 09. 10.30 - 2015. 02. 20. 15.30 között az észak felé sugárzó antenna nem üzemel. (Kékes Adótorony)
Érintve: Class FM, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Bartók Rádió.

A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokat érintő, 2015. március 1-jétől hatályos változásokról

Magyarország 2015. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló 2014. évi XCIX. törvény módosította a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) több rendelkezését.

A módosítások lényege:

2015. március 01-től a járási hivatal hatáskörébe kerül az aktív korúak ellátása, amelynek keretében kétféle ellátástípus állapítható meg:

 • a foglalkoztatást helyettesítő támogatás,
 • egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás (új ellátás, amely egyes rendszeres szociális segélyek helyébe lép).

A jelenleg rendszeres szociális segélyben részesülők ellátásra való jogosultsága 2015. március 01-től a következők szerint alakul:

 • Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra lesznek jogosultak – amennyiben nyilatkozatban vállalják a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak számára előírt együttműködést – azok, akik:
- a reájuk vonatkozó nyugdíjkorhatárt 5 éven belül betöltők, és
- jelenleg az önkormányzat rendeletében foglaltak szerint jogosultak a rendszeres szociális segélyre.
 • Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásra lesznek jogosultak a törvény erejénél fogva:
- az Szt. jelenleg hatályos szabályai szerint egészségkárosodottak (munkaképesség-csökkenésük eléri a 67 %-ot, vagy legalább 50 %-os mértékű egészségkárosodást szenvedtek), és
- 14 év alatti gyermeket nevelők, akik a gyermek ellátását más módon vagy intézményben nem tudják megoldani.

2015. március 1-én megszűnő ellátások:

 • lakásfenntartási támogatás,
 • adósságkezelési szolgáltatás,
 • méltányossági ápolási díj,
 • méltányossági közgyógyellátás.

2014. december 31-ét követően új lakásfenntartási támogatást csak 2015. február 28-ig tartó időtartamra lehet megállapítani. A korábban megállapított ellátásokat a határozatban foglalt időpontig kapják meg a jogosultak.
A megszűnő ellátások helyett a települési önkormányzat 2015. március 1-től egységes települési támogatás keretében nyújthat támogatást az általa támogatandónak ítélt, rendeletében szabályozott élethelyzetekben.

Települési támogatás keretében nyújtható új támogatási formák lehetnek különösen:

 • a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez,
 • a 18. életévét betöltött tartósan beteg hozzátartozójának az ápolását, gondozását végző személy részére,
 • a gyógyszer-kiadások viseléséhez,
 • a lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozó személyek részére megállapított támogatás.

Az önkormányzatnak rendeletét 2015. február 28-áig kell megalkotnia.
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy az ellátások változásáról a Polgármesteri Hivatal szociális irodáján tájékozódhatnak.

Önkormányzat Jegyzője

Gyógynövények házipatikája

Értesítő

Borsodnádasd Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy Borsodnádasdon a Kossuth út végén (a volt MOL benzinkút előtti területen) Hrsz: 058/1 alatt 2015. február 02.-án. megkezdődött a Borsodnádasdi hulladékgyűjtő udvar kivitelezési munkája.

Beruházó:
Sajó-Bódva Völgye és környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás
3700 Kazincbarcika Fő tér 4.
Tel: 48/ 514-721

Lebonyolító:
METRÓBER Kft.-FÖBER Zrt. Konzorcium
1087 Budapest VIII. Kerepesi út 29/c
Tel: 1/ 210-8830

Kivitelező:
Juhász László ev.
3700 Kazincbarcika Alsóvárosi krt.56
Tel: 30/305-9505

A kivitelezési munkák várható befejezési határideje 2015. augusztus 31.

Értesítés

Pályázat

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet
Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

könyvtáros

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Könyvtári szolgáltatások ellátása (kölcsönzés, tájékoztatás), állománygondozás, könyvtárhoz tartozó szakmai tárgyú adminisztratív feladatok ellátása, részvétel az intézmény alapfeladatai közé tartozó rendezvények előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában.

Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 • Főiskola, könyvtáros,
 • könyvtárosi - Legalább 1-3 év szakmai tapasztalat,
 • Felhasználói szintű Informatikai rendszerismeret,
 • ECDL

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Főiskola, könyvtáros-informatika,
 • Angol nyelvből alapfokú C típusú általános nyelvvizsga,

Elvárt kompetenciák:

 • Jó szintű szolgálatkészség, kreativítás,

Előnyt jelentő kompetenciák:

 • Jó szintű kapcsolatteremtés, rugalmasság

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • A végzettséget és a szakképzettséget igazoló okiratok másolata; fényképes önéletrajz; motivációs levél; három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, mely igazolja a büntetlen előélet mellett, hogy a pályázó nem áll nyilvános könyvtárban végezhető tevékenység folytatását kizáró foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt; a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör legkorábban 2015. március 2. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje:
2015. február 20.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár címére történő megküldésével (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 1/2015 , valamint a munkakör megnevezését: könyvtáros.

A pályázat elbírálásának határideje:
2015. február 27.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • www.borsodnadasd.hu - 2015. január 22.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja:
2015. január 22.

A pályázati kiírás közzétevője a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI). A pályázati kiírás a munkáltató által az NKI részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT köszöntő ünnepi műsorra.

A rendezvény a Borsodnádasdi Művelődésért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány és a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár közös szervezésében valósul meg.

Időpont: 2015. január 23. (péntek) 17 óra
Helyszín: Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár nagyterme

Ünnepi köszöntőt mond: Kormos Krisztián polgármester

A „Borsodnádasdi Kultúráért” Emléklapok átadása

A Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár megszentelése- Székely Dénes plébános

Fellépnek:
VIVA furulya együttes
Őszirózsák Nyugdíjasklub
Négy Évszak Irodalmi kör
Egyházi zenekar
Móra Ferenc Általános Iskola Kórusa
Montázs Mazsorett
Mű-vész-Hely Cseh Béláné és Cseh Béla

„ A Mi erdőnk” című képzőművészeti kiállítás megnyitója.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

IV. Adventi Gyertyagyújtás

2014. december 20. 16.30, Petőfi tér

Fellépő: Egyházi Férfikórus

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 111/2014.(XII.11.) számú határozata alapján a

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

2014.

december 29-én (hétfőn),
december 30-án (kedden) és
december 31-én (szerdán)

igazgatási szünetet tart.

Ezen napokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli esetek, haláleset anyakönyvvezetése)

08.00 órától 09.00 óráig tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd, 2014. december 19.

Polgármesteri Hivatal

Értesítés

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT ÜGYFELEKET, HOGY 2014. DECEMBER 23-ÁN (KEDDEN) 12.00 – 14.00 óráig A NÁDASD KFT ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT TART A TELEPEN (SZEMÉTDÍJ BESZEDÉS) A VOLT BORSODNÁDASDI SZOCIÁLIS ÉS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN (3672 Borsodnádasd, Köztársaság út 114.)

Karácsonyi Koncert

Értesítés

A falusi piac a húsbolt előtti területről a Piac épület kivitelezési ideje alatt ideiglenesen áthelyezésre kerül az iskola előtti aszfaltozott területre.

III. Adventi Gyertyagyújtás

2014. december 13. 16.30, Petőfi tér

Fellépő: Őszirózsák Nyugdíjas Klub

Beindult a mobil-panasziroda

Borsodnádasd után ezen a héten Ózdon, később Putnokon is tapasztalható lesz a közbiztonsági akció.

A teljes cikk a Boon.hu oldalán ezen a linken.

 

2014 Gombatermesztési program

A kísérleti fázison már túljutott a borsodnádasdi gombatermesztő program. A településen található egyik légópincét tették erre alkalmassá, a kereslet pedig a lakosság körében is egyre inkább növekvő tendenciát mutat. A nádasdiak a jövőben a feldolgozást is szeretnék helyben végezni, sőt többfajta gomba termesztésében is gondolkodnak. Marosréti Ervin összeállításában elsőként Kormos Krisztiánt, Borsodnádasd polgármesterét hallják.

A felvétel az MR1 Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsorában volt hallható.

(A felvétel indításához kattintson a képre. Új ablakban fog megjelenni a youtube oldalán.)

Meghívó

II. Adventi Gyertyagyújtás

2014. december 6. 16.30, Petőfi tér

Fellépő: VIVA furulya együttes

Könyvvásár!

A Petőfi Művelődési Ház Szakszervezeti Könyvtárának állományát leltároztuk. Az elhasználódott és elavult könyveket leselejteztük.

Az állományból kivont könyvekből kedvezményes könyvvásárt rendezünk.

Helyszín: Petőfi Művelődési Ház könyvtára

Időtartam: 2014. december 1 - 5.

Minden nap: 8:00 – 15:00 óráig

I. Adventi Gyertyagyújtás

2014. november 29. 16.30, Petőfi tér

Fellépők: Egyházi zenekar, Négy Évszak irodalmi kör

Értesítés

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT ÜGYFELEKET, HOGY 2014. NOVEMBER 25-ÉN (KEDDEN) 12.00 – 14.00 óráig A NÁDASD KFT ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT TART A TELEPEN (SZEMÉTDÍJ BESZEDÉS) A VOLT BORSODNÁDASDI SZOCIÁLIS ÉS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN (3672 Borsodnádasd, Köztársaság út 114.)

Szerelmes Szombat

BLASE mérkőzés

Hősi Halottaink emlékműveinek koszorúzása

Beszédet mond: Kormos Krisztián Polgármester, Székely Dénes plébános, koszorúzott: Sági Tibor Alpolgármester, Burkovics Róbert Jegyző

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Lakossági Hírlevél

Lakossági Hírlevél letölthető PDF formátumban.Lakossági Hírlevél

Lakossági Hírlevél letölthető PDF formátumban.Meghívó

 

2014 Önkormányzati Választás - Jelöltek listája

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

2014. november 7-ig lehet pályázni a 2014/15. tanév második és a 2015/16. tanév első félévére a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra, melyet az önkormányzat a szaktárcával közösen hirdetett meg.

Borsodnádasd Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2014/2015. tanév második és a 2015/2016. tanév első félévére vonatkozóan (BURSA-2015A), illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. (BURSA-2015B)

A pályázati benyújtásának határideje: 2014. november 7.

A pályázat részletei, elérhetősége: http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/

Bursa Hungarica „A” típusú ösztöndíj pályázati feltételei (2 tanulmányi félévre pályázható):

• lakóhely a pályázatot meghirdető települési önkormányzat területén;
• hátrányos szociális helyzet;
• felsőoktatási hallgatói jogviszony igazolás

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes, mellékletek hiányában a pályázat formailag hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat az EPER-Bursa rendszerben igazolja vissza. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2014. november 7.

A pályázatot papíralapon (nyomtatott formában), Borsodnádasd Önkormányzat Szociális Irodáján kell benyújtani.

Hétfő 8 – 12 óráig
Szerda 8 – 16 óráig
Péntek 8 – 12 óráig
Cím: 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

Információ kérhető az önkormányzatnál a 06-21/345-7040 telefonszám 510-es mellékén.

Kormosné Szántó Erika
pályázati ügyintéző és kapcsolattartó

Értesítés

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT ÜGYFELEKET, HOGY 2014. SZEPTEMBER 25-ÉN (CSÜTÖRTÖKÖN) 12.00 – 14.00 óráig A NÁDASD KFT ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT TART A TELEPEN (SZEMÉTDÍJ BESZEDÉS) A VOLT BORSODNÁDASDI SZOCIÁLIS ÉS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN (3672 Borsodnádasd, Köztársaság út 114.)

 

Kulturális Örökség Napja Borsodnádasdon

BLASE

 

Magyar amatőr rally bajnokság

Tisztelt Lakosság!

2014.09.14-én rendezik meg a Magyar Amatőr Rally Bajnokságot Borsodnádasd-Balaton között.

A futam reggel 6 és délután 18 óra között zajlik majd.

Ez idő alatt a Lemezgyár alsó kapu és a Telepi temető közötti útszakasz zárva lesz.

A futamok szüneteiben (kb. 4 óránként) a borsodnádasdi lakcímkártyával rendelkezőket átengedik.

 

Borsodnádasd Város Önkormányzata

 

Tájékoztató polgármester – , és képviselő-jelöltekről

A Helyi Választási Iroda tájékoztatja a Tisztelt választópolgárokat, hogy az alábbi linken naprakészen tájékozódhatnak a 2014.októbert 12-i önkormányzati választás nyilvántartásba vett polgármester és képviselő-jelöltjeiről:

http://www.valasztas.hu/dyn/onk14/vertaj/hu/M05/T044/jtaz.html#EL

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lista 2014.szeptember 8-ig folyamatosan frissül!

 

Helyi Választási Iroda

 

Meghívó

Értesítés

Értesítem a tisztelt szülőket, hogy a Központi Konyhán az iskolai étkezés igénybevételére 2014. szeptember 01-től van lehetőség. Kérem, hogy az igényeket jelezzék a tankönyvek kiosztásakor: 2014. augusztus 27-én. Ennek hiányában a hétfői naptól nem tudjuk az iskolás gyermekek részére az ebédet biztosítani.

Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ

 

Értesítés

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT ÜGYFELEKET, HOGY 2014. AUGUSZTUS 28-ÁN (CSÜTÖRTÖKÖN)  12.00 - 14.00 ÓRÁIG A NÁDASD KFT. ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT TART A TELEPEN (SZEMÉTDÍJ BESZEDÉS) A VOLT BORSODNÁDASDI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ÉPÜLETÉBEN (3672 Borsodnádasd, Köztársaság út 114.)


A Helyi Választási Iroda (HVI) tájékoztatása

Tájékoztatjuk a polgármester- és képviselőjelölteket, hogy az ajánlások gyűjtésére szolgáló ajánlóíveket az „A4” (Letöltés),a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltek az „A6” (Letöltés) jelű formanyomtatvány benyújtásával igényelhetik a Polgármesteri Hivatalban működő HVI-től. Az ajánlóíveket a HVI legkorábban 2014. augusztus 25-én adja át az igénylők részére. Az ajánlóívek átvételekor az átvevőnek személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvánnyal kell rendelkeznie.

Polgármester- és képviselőjelöltet legkésőbb 2014. szeptember 8-án 16.00 óráig kell bejelentetni az „E2” (Letöltés) jelű, nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet az „E3” (Letöltés) jelű formanyomtatvány és a kellő számú ajánlást tartalmazó ajánlóívek átadásával. (Minden kiadott ajánlóívet le kell adni, akkor is, ha nem tartalmaz ajánlást)

Borsodnádasdon az egyéni listás képviselő-jelöltállításhoz 27; polgármester-jelöltállításhoz 79; nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelöltállításhoz 7 ajánlás szükséges.

A formanyomtatványok a HVI-nél igényelhetők. További információk a HVI-nél, vagy a http://valasztas.hu/ honlapon találhatók. A jelöltek és jelölő szervezetek részére készült részletes tájékoztató innen letölthető.

Értesítés

Tisztelt Ügyfelek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a lakástakarék betétek engedményezési jogáról a Víziközmű Társulat 2014. június 05-ei közgyűlésén lemondott, a szerződések zárolását az OTP Bank Nyrt. csoportosan feloldotta, amelyről postai úton fogják értesíteni a számlatulajdonosokat.

Az OTP Pénzügyi Pontjától hétfőnként az alábbi időpontokban és helyszíneken tartanak ügyfélfogadást az ügyintézők a lakástakarék pénztárral kapcsolatban:

2014. 08. 18. du. 15.00 Közösségi Ház és Könyvtár (Köztársaság út 12.)
2014. 08. 25. du. 15.00 Volt Borsodnádasdi Szociális és Alapszolgáltatási Központ épülete a Telepen (Köztársaság út 114.)

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2014. 08. 01-től a Víziközmű Társulat bankszámlájára befizetést teljesíteni nem lehet, mivel ez a bankszámla meg fog szűnni. Kérjük a T. Ügyfeleket, hogy az OTP Bank Nyrt. lakástakarék pénztári ügyintézőjével egyeztetve egyéni pénztári befizetéssel vagy csekkes befizetéssel (díja: 100,- Ft) rendezzék LTP befizetéseiket az egyéni LTP számlájukra (zöld szerződésen lévő számlaszámra).

II. Mad Boyz Extreme Enduro verseny

Augusztus első szombatján került megrendezésre a Mad Boyz Motorsport KHE. szervezésében második alkalommal a Mad Boyz Extreme Enduro verseny.
A tavalyi verseny pozitív visszhangja miatt idén még több versenyző és néző jelent meg a rendezvényen. Amatőr és profi kategóriában összesen 35 induló mérhette össze a tudását.
Az előző évi versenyhez képest idén a két kategória külön nyomvonalon motorozhatott. A profik számára a pályaépítők néhány nagyobb kihívást jelentő akadállyal tették izgalmasabbá a küzdelmet. Az extreme enduro országos bajnokságához hasonló lebonyolítással és akadályokkal készültünk. A pálya elkészítéséhez rönköket, gumikat, beton és fa elemeket, valamint roncsautót és egy kamion platóját is felhasználtunk.
A versenyzők kategóriánként 6-7 fős csoportban indultak a 10 perces futamokban. A három forduló során pontokat gyűjtöttek, ami alapján alakult ki a végeredmény. Amatőr kategóriában 1. Brindzár Attila 2. Dávid Lajos 3. Fenyves Attila (Mad Boyz Motorsport), profi kategóriában 1. Holló Bence 2. Hadobás Ádám 3. Mizerák Máté. Az előkészületek már egy hónappal a rajt előtt megkezdődtek. A pálya építése bő egy hétbe telt, melyet az egyesület tagjai és alkalmi segítői önkéntes munkában végeztek.
Itt szeretnék köszönetet mondani a munkájukért, nélkülük nem jöhetett volna létre a motorverseny.
Az egyesület ezúton szeretné kifejezni köszönetét a támogatóknak: Kormos Krisztián Polgármester Úr, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete, Fenyves Attila, Murányi Zsolt, Gyetvai Zoltán, László Károly és Károlyné, Hamkóné Juhász Alida, id. Leitner Csaba, id. Nagy Attila, id. Sir Artúr, Kolmont Péter, Ózdi kisgépbolt - HUSQVARNA szakkereskedés és szerviz, H6 pizzéria, Polgárőrség Borsodnádasd, Írisz Patika Bt. Borsodnádasd, Oryon desing, Plastic Pack Kft., Dia-Ker 63 Bt. Festék- Barkács Sziget.

László Márk

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Meghívó

Extrém körülmények között bizonyíthatnak Borsodnádasdon

A cikk a boon.hu oldalon olvasható az alábbi linken:

http://www.boon.hu/extrem-korulmenyek-kozott-bizonyithatnak/2606948

 

Ügyfélfogadás

FIGYELEM!

A Polgármeseteri Hivatalban 2014. augusztus 01. napjától kezdődően az alábbiak szerint változik az ügyfélfogadások rendje:

Szociális Iroda
HÉTFŐ: 08:00 – 12:00
SZERDA: 08:00 – 12:00, 13:00 – 16:00
PÉNTEK: 08:00 – 12:00

Munkaügyi Közfoglalkoztatási Iroda
HÉTFŐ: 08:00 – 12:00
SZERDA: 08:00 – 12:00, 13:00 – 16:00
PÉNTEK: 08:00 – 12:00

Pénztár (Szemétdíj befizetés)
HÉTFŐ: 08:00 – 12:00, 13:00 – 15:00
SZERDA: 08:00 – 12:00, 13:00 – 15:00
PÉNTEK: 08:00 – 12:00

ÉRV Zrt. (vízdíj) ügyfélfogadás rendje: keddi nap helyett
SZERDA: délelőtt 9 órától – délután 14 óráig

KEDD ÉS CSÜTÖRTÖKI NAPOKON ÜGYFÉLFOGADÁS NINCS!

Értesítés

OTP BANK NYRT ÓZDI FIÓKJÁTÓL AZ ALÁBBI IDŐPONTOKBAN ÉS HELYSZÍNEKEN TARTANAK ÜGYFÉLFOGADÁST AZ ÜGYINTÉZŐK A LAKÁSTAKARÉKPÉNZTÁRRAL KAPCSOLATBAN

2014. 07. 28. délután 15.00-tól Közösségi Ház és Könyvtár Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

2014. 08. 04. délután 15.00-tól Volt Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ épülete Borsodnádasd, Köztársaság út 114.

Értesítés

AZ ÉRV ZRT. ÉRTESÍTI A TISZTELT ÜGYFELEKET, HOGY 2014. JÚLIUS 22-ÉN (KEDDEN) ÉS 2014. JÚLIUS 29-ÉN (KEDDEN) AZ ÜGYFÉLFOGADÁS SZÜNETEL.

ÜGYFÉLFOGADÁS VÁLTOZÁS!

AUGUSZTUS HÓNAPTÓL KEDDI NAPOK HELYETT SZERDÁNKÉNT LESZ AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT.

KÖVETKEZTŐ IDŐPONT: 2014. AUGUSZTUS 06. SZERDA


Tájékoztató

A fizikóterápiás rendelés július 14.-étől augusztus 15.-éig szabadság és felújítás miatt szünetel.

Triálos és XCO hétvége Borsodnádasdon

A szombati magyar bajnokság után, vasárnap hegyikerékpáros kupafutamot rendeznek a Mátéhegyi Ökoparkban.

Kerékpár. A tavalyi sikeres rendezés után, ebben az esztendőben is Borsodnádasdon rendezik meg a kerékpáros triál szakág magyar bajnokságát. Az előttünk álló hétvégén a Mátéhegyi Ökoparkban találkoznak egymással a versenyzők, hogy a különböző kategóriákban és korcsoportokban egymás között döntsenek a helyezésekről. A nádasdiak az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztak azért, hogy a természet adta lehetőségeket a lehető legjobban kihasználják. A kőből és fából készült fix triál szekciók (akadályok, - a szerk.) nem csak a viadalok lebonyolítására, hanem edzőtáborozásra is jó lehetőséget kínál a jövőben.

Bázissá vált

A triálosoknak eddig nem volt állandó otthonuk, mostantól viszont Borsodnádasd az lesz – fogalmazott Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke. – A helyiek ugyanis nagyon sokat tettek azért, hogy egy igazi bringás bázist kialakítsanak. Meg kell jegyezni, hogy ezen a hétvégén XCO kupafutam is lesz az ökoparkban, de a későbbekben lehetőségünk lesz downhill versenyek lebonyolítására is. A kapcsolatunk még csak néhány éves, de a nádasdi a legjobb példa arra, hogy a civil összefogásban mekkora erő rejlik.

Az elmúlt napokban az utolsó simításokat végezték el Mátéhegyen, hogy a hét végén valamennyi sportolót rendezett és jó körülmények várják az ökoparkban. A zsúfolt hétvégi program tehát a triálosok magyar bajnokságával kezdődik szombaton, 10 és 17 óra között folyamatos látványosságot kínálnak a kilátogatóknak. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mekkora lesz a mezőny, hiszen a helyszínen is lehet nevezni, ám az nyilvánvaló, hogy a legrangosabb hazai eseményre mindenki fokozottan készül. Tavaly szakadó esőben, irreális körülmények között csatáztak egymással az erdei katlanban, most az előrejelzések nem jósolnak csapadékot, ami az ob színvonalára is jótékony hatással lehet. A triál magyar bajnokság után már megérkeznek a hegyikerékpáros XCO kupafutam résztvevői is, akik a regisztráció és a pályabejárás után, vasárnap csapnak össze egymással Borsodnádasdon.

Triál és XCO hétvége Borsodnádasdon:

A programja:

Július 12. (szombat): Triál magyar bajnokság

10.00, Technikai eligazítás
10.10, Megnyitó
10.15, Start, kezdő, senior, kadét
12.15, Start, elit, junior
17.00, Eredményhirdetés

Július 13. (vasárnap): III. Borsodnádasd-Decathlon XCO Magyar Kupa

9.00, U9 fiú, leány
9.15, U11, U13 fiú, leány
10.00, Fun férfi, női
10.45, U15, U17 fiú, leány
12.00, Masters férfi, női
14.00, U19, U23, felnőtt férfi és női

Fotók a DC-X-en. Mátéhegyi Ökopark Triál

 

Szerző: Marosréti Ervin

 

Borsodnadasd az MR1 Kossuth rádióban

Egy-két évtizeddel ezelőtt szinte a feledés homályába merült a Molnárkalács-sütés Borsodnádasdon, ma viszont ismét a város egyik, ha nem a legnagyobb védjegyévé vált. Ehhez kapcsolódóan hetedik alkalommal rendeztek fesztivált az Ózdhoz közeli városban, de további terveket is megfogalmaztak. Marosréti Ervin összeállítása.

Meghallgatható ITT

 

 

Iskolai Ügyelet

A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola tájékoztatja a tisztelt Szülőket, hogy 2014. július 7-től 2014. augusztus 25-ig szerdai napokon 9 órától 12 óráig ügyeletet tart.

 

XCO Magyar Kupa

Felhívás

A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola kéri a szülők segítségét az iskolatűzben elszennyeződött táncos ruhák, jelmezek mosásában, tisztításában.

A ruhákat 2014. július 1-jétől július 4-ig 8.00-13.00 óráig lehet elvinni.

Segítségüket előre is köszönjük!

Iskolai Diákönkormányzat

Kerékpáros és íjász pályák Borsodnádasdon

Hivatalosan is átadták azokat a kerékpáros és terepíjász pályákat, amelyeket az elmúlt években alakítottak ki Borsodnádasdon. A Mátéhegyi Ökoparkban a jövőben országos és nemzetközi versenyek megrendezését tervezik. Az eseményen Kormos Krisztián (Fidesz-KDNP) a település polgármestere megjegyezte: a Nádasdon megvalósított sportturisztikai fejlesztés tükrözi leginkább a civil szféra erejét. Helyi és környékbeli vállalkozók és az önkormányzat segítségével alakították ki az ökoparkot, amely az Ózd környéki fejlesztéseket tartalmazó Rombauer-tervnek is a részét képezte.

Az összefogás nyomán elkészült a kerékpárosok új XCO pályája, valamint az állandó használatra épített, de alakítható trial szekciók is, amely a versenyek mellett edzőtáborok lebonyolítását is lehetővé teszik Borsodnádasdon. Ebben a katlanban a vadászíjászok is otthonra leltek, a tervek szerint a jövőben terep és 3D szakákban is több eseményt terveznek.

Az átadó rendezvényen Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke elmondta: hatalmas összefogás eredménye az ökopark, amely gyönyörű természeti környezetben található, és a kerékpárosok egyik komoly bázisa lehet az északkeleti országrészben. Ezt a korábbi és az előttünk álló időszak eseményei is bizonyítják. Július második hétvégéjén ugyanis a kerékpáros XCO Magyar-kupa egyik futamát, valamint a Trial Magyar Bajnokságot is Nádasdon bonyolítják le.

Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke hozzáfűzte: a sportágukban is egyre inkább megjelenő törekvés, hogy ne csak főváros központú versenyeket rendezzenek, a vidéki íjászoknak is szeretnék megadni a minőségi versenyzésre a lehetőséget. Éppen ezért a sportág számára jelentős bázis lesz a nádasdi. Az elnök szerint ilyen terep - és 3D-s pályát országos viszonylatban is csak egyet-kettőt lehet találni.

Kormos Krisztián, polgármester a további tervekkel kapcsolatban hangsúlyozta: Borsodnádasd több lábon áll, és arra törekszik, hogy a település ne csak a múltjából próbáljon megélni, hanem a jövőjét is biztosítani tudja. Éppen ezért a sportturizmus mellett komoly figyelmet és energiát fordítanak a helyi gazdasági élet fejlesztésére, ahol kiemelt szerepet tölt be a kamionkerekeket (felniket) gyártó Ples Zrt. A társaság nádasdi telephelyén a közelmúltban fejeződött be egy 1.8 milliárdos beruházás, ami a kutatás-fejlesztés és a piacszerzés terén is versenyképessé teszi a céget. Emellett a hagyományőrzés szempontjából a Molnárkalács Borsodnádasdi Hagyományát is fejleszteni kívánják. A finom édesség 2012-ben került föl a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, a hét végén (június 27-28) pedig már a hetedik fesztivált rendezik meg a borsodi településen.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Molnárkalács rádiós reklám spot

Meghallgatható ITT

 

 

Meghívó

Lakodalmas Bál elmarad

A 2014.06.08-án, a Borsodnádasdi Közösségi Házban tervezett

Lakodalmas Bál

Elmarad!

A befizetett belépő árát a Közösségi Házban visszafizetjük.


Tehetségkutatás Borsodnádasdon

Rengeteg helyi általános iskolás vett részt azon a kerékpáros toborzón, amelyet Borsodnádasdon tartottak meg. A Mátéhegyi Ökoparkba keresnek tehetséges és elhivatott fiatal versenyzőket, de azokat is szívesen várják, akik csupán hobbi szinten kívánnak bringázni.

Az eseménnyel kapcsolatban Kormos Krisztián, a Borsodnádasd polgármestere elmondta: az önkormányzat rendkívül fontosnak tartja az ügyes fiatalok felkarolását és sport támogatását. A civil kezdeményezésre kialakított ökoparkban és a környező erdős részéken pedig minden adott a minőségi sportoláshoz.

Kiemelt versenyekben is gazdag lesz az idei esztendő, július közepén trial és xco magyar bajnokságnak adhat otthont Borsodnádasd.

Fotó: Marosréti Ervin

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

2014.05.17-18 terepverseny a Mátéhegyi Ökopark területén

A helyszín nem először adott helyet országos terepversenynek és az idei évtől már egy állandóan ( tavasztól-őszig ) látogatható "telepített" terepíjász pálya is várja az érdeklődőket, jelenleg 16 céllal. A település környéke és maga a pálya is nagyon szép.

Sajnos a verseny előtti napokban és szombat este is meg lett áztatva a terep, ennek köszönhető, hogy az egyébként sem könnyű vonalvezetésű pálya, egy kicsit még szigorúbb lett.

Maximális elismerés és köszönet a pályaépítőknek a munkájukért! Minden adottságát kihasználták a területnek.Mindenféle lövéssel találkozhattak a versenyzők: volt itt le , fel, erősen emelkedő, elnyúltan döntött, lövés dombra, lövés völgybe, vízmosásba, nyílt terepen stb. A versenyzők véleménye szerint több tapasztalatot lehetett itt szerezni mint pontot. Bár akik egyébként is jól lőnek azok ezen a pályán is remekeltek.

Sajnos a létszám elmaradt a várakozásoktól, 25 nevező volt összesen. A rossz idő sokakat elriasztott. Szerencsére azok akik bevállalták és kitartottak jól érezték magukat.

Akik pedig bármilyen okból nem tudtak eljönni, semmiképp ne hagyják ki a következőt!

 

A fényképek megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

Lakossági Hírlevél

Lakossági Hírlevél letölthető PDF formátumban.Egészségnap - Gyereknap

Értesítés

A Nádasdvölgye VT értesíti a Borsodnádasdon külterületi földtulajdonnal rendelkezőket, hogy 2014. június 6-án /pénteken/ 15 órától – 18 óráig a Kultúrház kistermében földtulajdonosi hozamot fizet (400 Ft/ha/év).

Az igénylő földtulajdonos hozza magával a tulajdonát, hitelt érdemlően igazoló iratait, valamint személyi igazolványát és adókártyáját.

Borsodnádasd, 2014.05.28.

Pallagi László
VT elnök

Gyereknap

A Borsodnádasdiak ismét bebizonyították segítőkészségüket!

A Borsodnádasdi Önkéntes Tűzoltók is segítettek a Hernád gátjánál a Borsod megyei Gesztelynél.

2014.05.18-án vasárnap a Borsodnádasdi Önkéntes Tűzoltók 9 fővel dolgoztak a gáton. (Korózs József, Korózs Árpád, ifj. Kovács Árpád, Bialkó József, Novák Tibor, Novák Gábor, Molnár Tibor, ifj. Molnár Tibor, Révai Tibor)

Tűzoltóink vasárnap reggel 4 órakor indultak Miskolcra, ahol a felszerelések átvétele után, rendőri felvezetéssel mentek a katasztrófa területére. A település bevezető szakaszán egy csoport az út mellett töltötte a zsákokat, a többiek onnan vitték a gátra kisteherautóval. Aggregátor termelte az áramot, ez biztosította a világítást a zsákok pakolásához.

A Hernád folyó Gesztelyi tetőzése este 10 órára volt várható. Addigra már az előkészületek lezajlottak, így a medréből ugyan kilépő folyó nem tudta áttörni a gátat.

Köszönjük az Önkéntes Tűzoltók munkáját!


További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

Útjavítás

Borsodnádasd város területén több helyen útjavítási munkálatok kezdődtek, emiatt a kivitelezéssel érintett területeken forgalomkorlátozások várhatóak.

Hősök Miséje

2014. június 1. (vasárnap)

15 óra

Hősök Miséje

Helyszín: Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár Emlék parkja

Fellép: VIVA furulya együttes

Sági Tibor helytörténész

Cseh Béla és Cseh Béláné

Egészségnap

CIV-14/01 Civil pályázatok eredménye

Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testületa a 45/2014.(IV.29) számú határozata alapján támogatásban részesített 15 Borsodnádasdon működő civil szervezetet.

A pályázatok eredménye megtekinthető ITT.

 

 

Óvodai beiratkozás

Felajánlás

Ö N D Ö N T !

A BORSODNÁDASDI MŰVELŐDÉSÉRT, KULTÚRÁÉRT ÉS SPORTÉRT KÖZALAPÍTVÁNYNAK

is felajánlhatja személyi jövedelemadója

1 %-át

Célunk Borsodnádasd kultúrális és sport rendezvényeinek, csoportjainak, kisközösségeinek támogatása

Adószám: 18418866-1-05


Lakossági Hírlevél

Lakossági Hírlevél letölthető PDF formátumban.Pályázat

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár intézményvezetői (magasabb vezető) munkakör betöltésére.

 

Autóbusz rongálás Borsodnádasdon

2014. március 29-én éjszaka két buszt rongáltak meg Borsodnádasdon, a Petőfi téren. Március 30-án hajnalban észlelték a rongálást.

Az egyik autóbusz típusa Volvo-Alfa Regio B12B, 2007-es évjáratú (rendszáma: KXG-397). 28-án állt le 19:48-kor, az első járata hétfő reggel 5:10-kor lett volna.

A másik autóbusz típusa Volvo-Alfa Regio B7 R, 2004-es évjáratú (rendszáma FKE-796). 29-én állt le 23:38-kor, az első járata vasárnap 4:50-kor lett volna.

A kár pontos értéke még nem ismert, mert az alkatrészárak változnak. Becsült értéke 1 - 1,5 millió forint között mozog.

Az első szemrevételezés alapján a sérült alkatrészek:

KXG-397: első szélvédő, két első irányjelző, vésznyitók, fényezés.

FKE-796: első szélvédő, egy oldalsó üveg, két első irányjelző, két oldalsó irányjelző, négy első fényszóró, 1 db hátsó helyzetjelző, vésznyitók, fényezés, oldalt karosszéria sérülés, motortér-ajtó teleszkóp, oldalsó hűtőrács.

A folyamatban lévő nyomozásról a rendőrség nem adhat ki tájékoztatást. Aki bármilyen információval rendelkezik a rongálásról, kérjük, azt jelezze a rendőrség felé.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

Ózdi Járási Hivatal Közleménye

Ózdi Járási Hivatal Közleménye letölthető PDF formátumban az ikonra kattintva.

 

Óvodai nyitva tartás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Mesekert Óvoda fűtése helyreállt, ezért az Óvoda

2014. március 28-tól (péntektől)

a megszokott rend szerint várja a gyerekeket.

A fűtést az újonnan beüzemelt fatüzelésű kazánnal oldjuk meg.

Megértésüket köszönjük!

Borsodnádasd, 2014. március 27.

Serege Istvánné
Óvodavezető

 

Közlemény

Közlemény
az iskola működésével kapcsolatban

A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában bekövetkezett tűzeset miatt az osztályok elhelyezése 2014. március 31-től (hétfőtől) az iskolaépület nem károsodott termeiben, illetve az alábbi helyeken történik:

- 1.a „Régi” Polgármesteri Hivatal díszterme (Nagy Józsefné)
- 1.b „Falusi” RK Parókia nagyterme (Léman Béláné)
- 2.a „Régi” Tanácsadó Épülete (Bárdosné Kormos Emőke)
- 2.b Alapszolgáltatási Központ új épülete (Csuhányné Holló Zsuzsanna)

Gyülekező mindennap minden osztálynak az iskolában.

A tanulók a tanító nénik és több kísérő bevonásával vonulnak az előzetesen meghatározott helyükre.

A tanítási nap végén szintén pedagógusaink kísérik vissza a gyerekeket az iskolába.

A napközis csoport működik. A délutáni alsós-felsős csoportot csak azon tanulók részére tudjuk biztosítani, ahol a szülői felügyelet nem megoldható.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a gyermekeiket melegen, rétegesen öltöztessék.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérek!

 

Tisztelettel:
Sipos Sarolta
igazgató

Lakossági Hírlevél

Lakossági Hírlevél letölthető PDF formátumban.Oktatási Hírlevél

Oktatási Hírlevél letölthető PDF formátumban.Közlemény

Tisztelt Szülők!

Kedves Tanulóink!

A Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskolában elektromos zárlat miatt tűz ütött ki.

Jelenleg az épület használhatatlan, ezért 2014. március 25-től 2014. március 28-ig rendkívüli szünetet rendelek el.

A 2014. március 31-i tanítási napról a későbbiekben tájékoztatást adunk ki.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

 

Közlemény

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Borsodnádasdi Általános Iskola – egyenlőre ismeretlen okok miatt - kigyulladt.

A baleset folytán személyi sérülés nem történt, a gyerekeket a Művelődési Házban helyeztük el, biztonságban vannak!

Az anyagi kár előreláthatólag jelentős, az iskola nyitva tartásáról hamarosan közleményt adunk ki.

Az iskolai telefon nem működik, a Hivatali telefonszám: +36-48 / 442-334


Borsodnádasd, 2014. 03. 24.

Rendőrségi Hírlevél

A Rendőrségi - Egészségügyi Hírlevél letölthető PDF formátumban.PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Civil szervezetek önkormányzati támogatására - CIV-14

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára elkülönített keret terhére.

Benyújtási határidő: 2014. március 31.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás ITT
1.sz.melléklet: Pályázati adatlap ITT
2.sz.melléklet: Támogatási szerződés minta ITT

 

Tájékoztatás

A B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2014. március 12-től visszavonásig tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területén.

Tűzgyújtási tilalom idején TILOS TÜZET GYÚJTANI az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezektől mért 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. Ide kell érteni a felsorolt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag és gazégetést is. A jogi szabályozás és az ehhez kapcsolódó tűzgyújtási tilalom az erdők és fásítások környezetére terjed ki, de a tűz keletkezésének és terjedésének fokozott veszélye miatt ebben az időszakban sehol nem javasolt az égetés, tűzgyújtás.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt nem szabad avart és kerti hulladékot égetni!

A saját tulajdonú, belterületi ingatlanon található tűzhely, vagy grillsütő használata nem tiltott a tűzgyújtási tilalom idején sem.

Az ilyen - nyílt lángú - berendezések, eszközök használata, tűz gyújtása az ingatlanon belül az általános égetési szabályok betartását követeli meg. Ezek röviden a következők:
- nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, még ki nem hűlt parazsat, hamut;
- gondoskodni kell a megfelelő, tűz oltására alkalmas anyag, eszköz készenlétben tartására, pl. víz, homok;
- a tevékenység befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy elaludt.

Polgármesteri Hivatal

Felhívás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzéssel kapcsolatos felhívásaLAKOSSÁGI HÍRLEVÉL

ELEKTRONIKUS LAKOSSÁGI BŰNMEGELŐZÉSI INFORMÁCIÓS RENDSZER
2014 FEBRUÁR
LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL

 

Átadták a szociális célú intézmény új épületét

Befejeződött az egykori óvoda épületének átalakítása, és bővítése. A megújult épületben kapott helyet a Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ. A közel 100 Millió Ft Európai Uniós támogatással felújított épületet Barta E. Gyula, a támogatást biztosító Magyar Gazdaságfejlesztő Zrt. vezérigazgatója adta át ünnepélyes keretek között.

Az intézmény tevékenységei: étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés. Az ellátási formák minőségi infrastrukturális és tartalmi javítását szolgálja a könnyebb megközelíthetőség, a megújuló épület, a beszerzésre kerülő új eszközök, és a szakmai továbbképzés. Érdekesség, hogy a térségben elsőként ebben a közintézményben a legkorszerűbb hőszivattyús fűtési rendszer működik, amely a geotermikus energiát hasznosítja. A fejlesztések összköltsége közel 105 Millió Ft.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Sportbál és Pótszilveszter

A Borsodnádasdi Közösségi Ház nagytermében 2014.01.31-én került megrendezésre a Sportbál és Pótszilveszter. A rendezvényen a BLASE focistái és a város lakossága fantasztikus hangulatban mulattak. A csapat elnöke Tankó Roland és Vincze László elnökhelyettes beszédjükben megköszönték városunk vezetőjének az eddigi támogatást.

Kormos Krisztián polgármester gratulált a sikerekhez és elmondta, hogy a bál bevételével a Borsodnádasdi focit szeretné támogatni. A műsort az ÓMI Zenés Színház társulata adta. A kedves vendégek a finom vacsora után Csorba Tamás zenéjére hajnalig táncoltak.

A rendezvény másnapján az ózdi 29. Dr. Borosi László Emléktornán a BLASE a selejtezőt megnyerte. Ezáltal a február 8-9-én megrendezésre kerülő középdöntőbe jutott, ahol a megye 12 legjobb csoportja fog szerepelni. Hajrá BLASE!

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Kultúra Napja

A 2014-ban a Magyar Kultúra Napja a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár, a Helytörténeti Gyűjtemény és a Borsodnádasdi Művelődésért, Kultúráért és Sportért Közalapítvány közös szervezésében valósult meg.

Kormos Krisztián polgármester beszédében kiemelte, örül neki, hogy ilyen sokan jelen vannak az ünnepségen, mely a helyi közösségi tudatot, és az szellemi értékeinkhez való ragaszkodást mutatja.

A műsort a helyi csoportok adták. Fellépett a VIVA furulya együttes, Cseh Béla és Cseh Béláné, Őszirózsák nyugdíjas klub, Négy Évszak irodalmi kör- Ruzsinszki Pál, Kelemen Tünde, Kurtán Laura, és a Mű-vész-Hely.

A Kezdetek című filmvetítés a BNTV első pár évéből való összeállításról szólt. A Borsodnádasdi Kultúráért emlékérmeket átadta: Papp Béla és Sztrakai Judit.

A díjazottak:
A 20 éves jubileumukat ünneplő VIVA furulya együttes.
Ifjúsági kategória- Csépányi Alexandra
Felnőtt kategória- Kelemen Tünde
Nyugdíjas kategória -Borsodnádasdi Rákellenes Liga

A Borsodnádasdi Lemezgyár 150. évfordulója alkalmából rendezett Retró kiállítást Szkálosi László nyitotta meg.
A megrendezéshez tárgyakkal hozzájárult: Helytörténeti Gyűjtemény, Érsek Barnabásné, Hamar Lászlóné, Hlavács István, Járdán Katalin, Kóczián Tamás, Németh Sándor, Orbán József, Papp Anna, Sági Tibor, Szkálosi György, Szkálosi László, Sztrakai Judit, Veres István.

IX. alkalommal hirdette meg a képzőművészeti pályázatát. E pályázat témája: Vajdavára volt. Igen sok gyermekrajz illetve ifjúsági és felnőtt művek is láthatók voltak.
A kiállítást megnyitotta Sági Tibor helytörténész.
Díjazottaknak gratulált Sági Tibor, Érsek Barnabásné és Hamkóné Juhász Alida
Felnőtt kategória- vándorkard őrzője: Dorkóné Dévai Marianna
Ifjúsági kategória- Hajduk Anikó
Gyermek kategória- Boza Flóra Lili, Balázs Hanna, Forgony Dániel
A különdíjat Seres Vivien és családjának makettje.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

ÉRV Tájékoztatás

Kormányrendelet rendelkezik a szennyvíz-beemelők működtetésének szabályairól:

 

Ünnepi koncert a templomban

Csodálatos Ünnepi hangulat volt a Szent István Római Katolikus templomban 2013. december 29-én este. A zsúfolásig megtelt templomban a résztvevőket elkápráztatta az Egri Érseki Fiúkórus gyermekei és Réz Lóránt orgonaművész. Az este hangulatát fokozta Simorjay Emese színművész Betlehemi történet című előadása. Az előadás végén a kedves vendégek állva tapsolva köszönték meg a műsort.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Ünnepeljen együtt Borsodnádasd!

Karácsony előtt pár nappal mézeskalács és forralt bor illatával volt tele a Közösségi Ház előtti tér. Nagyon sokan vettek részt a közös ünneplésen, ahol Riz Gábor a B.A.Z Megyei Közgyűlés alelnöke is jelen volt. Ünnepi beszédében kitért arra, hogy mindig szívesen jön városunkba, ahol sok együtt gondolkodó és tenni akaró emberrel találkozhat.

Kormos Krisztián polgármester úr előre is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánt minden kedves jelenlévőnek, majd beszéde után alelnök úrral közösen felkapcsolták a Város karácsonyfáján lévő égsort.

Az ünnepi műsort a Mű-vész-Hely karácsonyi koncertje adta, akiknek az előadásuk végén polgármester úr 200.000 Ft-ot nyújtott át, megköszönve és elismerve a gyermekek és Sztrakay Jutka egész éves munkáját.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

A gyermekek is ünnepeltek Borsodnádasdon.

A Közösségi Ház nagyterme zsúfolásig megtelt ünnepelni vágyó óvodás és iskolás gyermekekkel szombaton délelőtt. A Betlehemi történetet bemutató ünnepi műsort a VI. osztályos tanulók adták.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Az adventi koszorú utolsó gyertyáján is égett a fény.

A IV. gyertyagyújtáson az ünnepi műsort a Négy Évszak Irodalmi kör adta. A család összetartó erejére hívta fel a figyelmet beszédében Vitális Gábor szalézi tartományfőnök helyettes. Az este azért is különleges volt, mert a Betlehemből érkező lánggal gyújtotta meg a IV. gyertyát Kormos Krisztián polgármester úr.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Karácsonyi Koncert

Szilveszteri Bál

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

Meghívó

Igazgatási szünet

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 140/2013.(XII.13.) számú határozata alapján a

Polgármesteri Hivatal

2013. december 21-én (szombaton),

december 23-án (hétfőn) és

december 31-én (kedden)

igazgatási szünetet tart.

Ezen napokon a korlátozott ügyfélfogadás (rendkívüli esetek, haláleset anyakönyvvezetése)

14.00 órától 15.00 óráig tart.

Szíves megértésüket megköszönjük!

Borsodnádasd, 2013. december 16.

Polgármesteri Hivatal

Felhívás

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatás politikáért felelős államtitkár látogatása Borsodnádasdon a PLES Zrt. –ben.

Műszaki emberként nagy öröm volt látni számára, hogy ebben a kisvárosban ilyen szintű termelő munka zajlik. Élmény volt neki, hogy végignézhette a felni gyártás folyamatát. Kormányzati szinten is érzik, hogy az ország ezen szegletének mennyire fontos a munkahely teremtés. Ezt tapasztalta városunkban is, hogy ezen a gyönyörű vidéken rengeteg tenni és dolgozni akaró ember él, akiknek a gazdaság szereplőivel közösen meg kell adni a lehetőséget a boldogulásra.

 

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Rengeteg gyermek volt kíváncsi a Mikulás érkezésére

A Közösségi Ház és Könyvtár és a JBE közös szervezésében megrendezett Adventi Forgatagon az este igazán varázslatos hangulatban telt el. A Montázs Mazsorett csoport műsorával kezdődött a rendezvény, akik mikulás sapkájukban karácsonyi dallamokra táncoltak.
A lovas szánon érkező Mikulás minden gyermeket meghallgatott, aki szeretett volna verset mondani vagy énekelni neki.

A melegedni vágyó gyermekek a kisteremben a Borsodnádasdi szociális Alapszolgáltatási Központ által szervezett kézműves foglalkozásán vehettek részt, ahol több ünnepi díszt, rajzokat és angyalokat is készíthettek.
Aki még nem vette meg a karácsonyi ajándékát, az sem mehetett haza üres kézzel, hiszen sok árus kínálta portékáját a rendezvényen. A kürtős-kalács, forralt bor, és sült kolbász illata kellemes ünnepi érzéseket váltott mindenkiben.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Mikulási ajándékcsomagok a város gyermekeinek

2013.12.06-án a megtelt a Közösségi Ház nagyterme. A közel 300 óvodás, iskolás gyermek a Bárka Színpad előadásában láthatták a Hóember ajándéka című vidám műsort. A történet végére megérkezett a Mikulás is, aki Borsodnádasd Város Önkormányzata és a Borsodnádasdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ajándékcsomagjait adta át.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Adventi Gyertyagyújtás II.

A Petőfi téren összegyűltek közösen imádkoztak, és hallgatták az Őszirózsák Nyugdíjasklub ádventi énekeit. A katolikus adventi koszorún - akik körében 70-80 éve lett népszerű az evangélikus eredetű tárgy - a gyertya színei jelentéssel bírnak. Három lila és egy rózsaszín gyertya a katolikus liturgia adventi vasárnapjainak színeit viseli; a pap ilyen színű miseruhát visel. Az első kettő gyertya lila, ez a bűnbánat színe. Az advent ugyanis - csak úgy, mint a nagyböjt - bűnbánati időszak. Az Egyház arra szólítja fel híveit, hogy térjenek meg Urukhoz és készüljenek bűnbánattal Krisztus születésének ünnepére.

További fényképek - nagyobb méretben is - megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Nagyszerű kerékpáros sikerek Borsodnádasdon

Budapesten vasárnap délután rendezték meg a montis szakági szövetség a maraton, és xco szakág év végi összetett eredményeinek kihirdetését, és a díjátadó gálát. Immáron tradíciónak számít a montis közösség életében, hiszen ilyenkor év végén összegyűlnek az ellenfelek, barátok, sportvezetők, edzők és szurkolók.

Megjelentek neves közéleti személyiségek, mint Szekeres Pál olimpiai bronz, és paralimpiai többszörös aranyérmes vívó, akit a Magyar Sport kategóriában Príma Díjjal tüntettek ki a napokban. Személye, és munkásságának, életének története talán erőt adhat a fiataloknak mikor nehézségekkel küzdenek.

Részt vettek a gálán a MOB képviselői is, mely nagyon fontos mozzanat, hiszen az XCO olimpiai sportág, valamint Katona Kálmán a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke is.

Városunk vonatkozásában is van jelentősége az eseménynek, hiszen az Országos Topmaraton összesített eredményében Baranyi Dávid Áron I. helyezést ért el. Az XCO versenysorozat - melynek egyik állomása volt Borsodnádasd - összesített eredmény listáján III. helyezést ért el: Baranyi Attila és Baranyi Dávid Áron.

Az eredményekhez szívből gratulálunk.

Fényképek megtekinthetők facebook oldalunkon, erre a linkre kattintva.

Adventi Gyertyagyújtás I.

Meghitt hangulatban telt el az I. Adventi gyertyagyújtás a telepi Petőfi téren. A műsort a VIVA furulya együttes adta.

Fejes János plébános ünnepi gondolatai után meggyújtották az első ádventi gyertyát.

Új épületbe költözött a Borsodnádasdi Rendőrőrs

A néhány hónappal ezelőtt átadott Közösségi Ház és Könyvtár lehetővé tette hogy a nádasdi rendőrök birtokba vehessék a korábbi Polgármesteri Hivatal épületét.

Az ünnepélyes átadón jelen volt az ORFK vezetője Papp Károly rendőr-altábornagy és dr. Vereczkei Csaba, megyei rendőrfőkapitány is. A városunk rendőrei olyan körülmények közé kerültek, amely már Európai színvonalú és így minden feltétel adott a minőségi munkához.

A borsodnádasdi rendőrök nem csak új otthont, hanem egy 0 kilométeres szolgálati autót is kaptak. Tóth Lajos, a Borsodnádasdi Rendőrőrs parancsnok elmondta, hogy a régi épület már nem felelt meg a kor követelményeinek, ezért hatalmas előrelépés számunkra a mostani költözés. A több helyiségnek és a nagyobb alapterületnek köszönhetően a munkafolyamatokat jobban el tudják különíteni, így sokkal átláthatóbbá válik a napi tevékenységük.

Kormos Krisztián polgármester úr szerint a hivatal által már nem használt épületrész nem kaphatott méltóbb szerepet, minthogy a rendőrőrs otthona legyen.

Agrárgazdasági bizottság alakuló ülés

 

ÉHG Tájékoztatás

Pályázat

Pályázat a Borsodnádasdi Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezetői álláshelyének betöltésére

 

Gyerek Program

Október 23. Meghívó

Idősek Napja

A Városi Önkormányzat az idén október 11-én rendezte meg az Idősek Napi Bált.

A rendezvényt Kormos Krisztián polgármester ünnepi köszöntője nyitotta meg, a Vasas Szakszervezet vezetője Kolmont József pedig kitüntetéseket adott át.

A közel 200 fő „szépkorú” –nak szervezett műsorban fellépett Gál Zoltán nívódíjas költő és Kocsik Csaba „ Ha ünnepel a szív” című előadásával. Őket a Mű-vész-Hely fantasztikus Operett Gálája követte.

A finom és bőséges vacsora elfogyasztása után Mulatós Miki dalaira táncolhattak a kedves vendégek.

 

További képek facebook oldalunkon: www.facebook.com/bnadasd

 

Baleset megelőzési - bűnmegelőzési fórum

Ösztöndíjpályázat

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

 

Országos Őszi Könyvhét

 

Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár

Nagy szeretettel meghív minden érdeklődőt

2013.10.07 - 10-ig

az Országos Őszi Könyvhétre

Témája: Az emberi kapcsolatok
Az előadások minden nap 16 órától kezdődnek

Hétfő 10.07.
Monspart Sarolta Tájfutó világbajnok, MOB alelnöke

Kedd 10.08.
Dr. Benkő Gábor Háziorvos előadása: Aktuális problémák, betegségek.

Szerda 10.09.
Könyvbemutató- Közönségtalálkozó: Murányi Róbert - A szabadság összetört tükrei című novella

Csütörtök 10.10.
Sági Tibor előadása: Képeslapok Borsodnádasdról

Helyszín: Közösségi Ház és Könyvtár kisterme

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! - beszámoló

Köszönjük a vasárnapi program résztvevőinek a csodás napot, újra bebizonyítottuk, van jövője Borsodnádasdnak! :)

Nagyszerű ízeket varázsoltak a nyolc sütőcsoport tagjai, külön köszöntet érte! ( Boszorkánykonyha, Önkéntes Tűzoltók, Élő víz közösség, Négy Évszak, Őszirózsák, Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület, Molnárkalács Ház, Roma Nemzetiségi Önkormányzat)

Köszönet a gyönyörű kiállításért a Nádasdvölgye Vadásztársaságnak, Dorkomesser késmanufaktúrának, Járdán József fegyverkovács és fémműves mesternek, Oszacsek József fafaragónak, Érsek Gyula sütővas készítő mesternek, Kabarok Törzse Bt-nek.

Az MTV1 adása facebook oldalunkon látható, a BNTV-ben pedig szerdán a teljes anyag. Az MR1 Kossuth rádióban hallható riport időpontjáról később adunk hírt. Lentebb látható az elismerő oklevél amit tegnap Rákay Philip adott át. Legyünk büszkék Borsodnádasdra!:)

 

 

További képek facebook oldalunkon: www.facebook.com/bnadasd

 

Helyi Esélyegyenlőségi Program

A helyi esélyegyenlőségi program megtekintéséhez kattintson a pdf ikonra

 

Ózdi járási hivatal szervezetének ügyfélfogadási rendje

Az Ózdi járási hivatal szervezetének ügyfélfogadási rendjének megtekintéséhez kattintson a pdf ikonra

 

Borsodnádasd-Ples-Decathlon Trial OB

BORSODNÁDASD-PLES-DECATHLON TRIAL OB MÁTÉHEGYI ÖKOPARK ÉS SPORTCENTRUM

Időpont:  2013. Szeptember 14.

Helyszín: Borsodnádasd, GPS: H 48.1226050 SZ 20.2540817

Program:

9:00-14:30 Nevezés Mindenkinek
10:00 Technikai eligazítás Kezdő, Senior Kadét
10:10 Verseny megnyitó Mindenkinek
10:15 Start Kezdő, Senior Kadét
12:00 Finish Kezdő, Senior Kadét
12:05 Technikai eligazítás Elit 20", Junior 26"
12:15 Start Elit 20", Junior 26"
14:15 Finish Elit 20", Junior 26"
14:20 Technikai eligazítás Elit 26", Junior 20"
14:30 Start Elit 26", Junior 20"
16:30 Finish Elit 26", Junior 20"
17:00 Eredményhirdetés Mindenkinek

 

Rendező: Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum közhasznú egyesület

A korábban érkezőknek sátorozási lehetőség van.

A versenyen minden résztvevő saját felelősségére vesz részt.

Versenyigazgató: Schettrer Zsolt (Setike) X-Games Kft. 1213 Budapest, Kapos u 11. 2/6.

Tel.: +36-20/325-50-18
Msn: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Skype: setike666

http://normapark.hu/index.php/home
http://normaakademia.hu/

Szakmai Igazgató: MMTBSZSZ/MKSZ

Egyesületi elnök: Veres Ördögök S.E.

Főrendező: Sulyok György
Tel.:+36-70/456-13-40

Az ökopark elérhetősége:
Tel.: +36-30/641-02-42
http://matehegy.hu/

Támogatók:
Durrell Kft.
Mezei Klíma
Ender Völgye Kft.
Decathlon
Ples Zrt.
Veres Ördögök
OMYA Hungária Kft.
Borsodnádasd Város Önkormányzata

Extrém Enduro

Motorsport. Az elmúlt időszakban egyre több új sportág veti meg a lábát Borsodnádasdon. A településen létrejött Mátéhegyi Ökoparknak köszönhetően az off-roadosok, a hegyikerékpárosok és az íjászok is találkoztak már, míg a városban található használaton kívüli futballpályán tavasszal autós családi napot, most pedig Extrem Enduro Motorversenyt rendeztek. A két kategóriában – amatőr és profi – 23 versenyző állt rajtoz, akik a természet által nyújtott és a mesterségesen kialakított akadályokat igyekeztek leküzdeni.

- Az Enduro szakágon belül idén indult ez a sorozat – fűzte hozzá László Márk, az esemény főszervezője. – A miénk volt az utolsó állomás, ezért szerettük volna, ha emlékezetes marad mindenki számára. Két hetes pályaépítés és többhónapos egyéb szervezőfeladatok előzték meg ezt a hétvégét. Megérte, mert a motorosok is elismerően nyilatkoztak, és nagyon sok néző kilátogatott a látványos futamokra.

Számos akadály nehezítette a versenyzők haladását. Szalmabálából, gumiabroncsból, farönkökből és egy teherautó platóját felhasználva alakították ki az erőpróbákat. Sőt, még a pálya mellett csörgedező patak adta lehetőséget is kihasználták a szervezők.

Nyitni a sport felé

- Nyitottak, vevők vagyunk az újdonságokra, ezért segítettük az endurosok kezdeményezését – hangsúlyozta Kormos Krisztián, a város polgármestere. – Ez a rendezvény is bizonyítja, hogy egy helyi egyesület remek ötlettel és hatalmas munkával színvonalas programot tud létre hozni. Két hét múlva az ökoparkban országos kerékpáros trial verseny lesz, szeptember 21-én pedig fekvenyomó bajnokságot rendezünk. Az önkormányzat elhatározott szándéka, hogy a jövőben egyre több ilyen sportprogram legyen, hiszen a lakosság jól szórakozhat, a távolabbról hozzánk érkező vendégek pedig megismerhetik ezt a szép környéket.
ÉM-ME

Az Extrém Enduro verseny végeredménye:

Amatőr kategória: 1. Majoros Tamás (Sajószentpéter), 2. Szalóczi Alex (Tállya), 3. Murányi Martin (Istenmezeje), Profi kategória: 1. Holló Bence (Parád), 2. Hadobás Ádám (Eger), 3. Mizerák Máté (Kazincbarcika). Abszolút kategória, külön futam alapján: 1. Szalóczi Alex (Tállya), 2. Holló Bence (Parád), 3. Majoros Tamás (Sajószentpéter).

További képek facebook oldalunkon: ITT

 

MŰ - vész - HELY - A holnap hídja

Rendőrségi értesítés

Tisztelt Állampolgár!

Tájékoztatom, hogy a Borsodnádasdi Rendőrőrs 442-002 hívószámán a Rendőrséget hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 7:30 órától 16:00 óráig, pénteken 7:30 - 13:30 óra közötti időben érheti el!

A fenti időintervallumon kívül és hétvégéken a díjmentesen hívható 107 és 112 segélyhívó számokon tehet bejelentést, illetve kérhet segítséget!

Borsodnádasd, 2013. július 2.

Megértését köszönöm!

Tóth Lajos r. őrnagy
Őrsparancsnok

Országos Mentőszolgálat Alapítvány - Segítségkérés

Tisztelt Borsodnádasdi Lakosok!

Ózd Mentőállomás mentőautóinak felszereltsége ügyében kérem a segítségét.

A társadalmi összefogás szükségességének értelmében megszólítunk minden helybeli, ill. környékben lévő céget, intézményt, vállalkozást és magánembert, hogy minél előbb a betegek szolgálatába állíthassunk az alábbi mentéstechnikai eszközt amelyre nagy szükség van.

Kapnográf (légzésfigyelő monitor)

Az eszköz irányára 1.016.000 Ft áfával együtt.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkája jelen esetben a gyűjtés megszervezése és a vásárlás lebonyolítása.Amennyiben lehetősége van rá, számítunk önzetlen támogatására, melynek eredményeként Ózd Mentőállomás mentéstechnikai eszközeinek mielőbbi megvásárlása válik lehetővé. Utalás esetén számlaszámunk: CITI bank 10800007-68164029

Az átutalt összegről költségigazolást küldünk.

Segítő szándékát megköszönve jó egészséget kívánunk!

Kocsis Ágnes
36-20/312-5912
Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Borsodnádasdi Mesekert Óvoda - Óvodavezető Pályázat

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Borsodnádasdi Mesekert Óvoda óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére.

A pályázat letölthető IDE kattintva

 

Menetrendi Értesítés

Menetrendi Értesítés a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrend Heves megyei ( 4 sz. ) kötetéhez

Érvényes: 2013. június 10-től (üzemkezdettől)

Letöltés IDE kattintva.

 

Tájékoztató telefonszám és címváltozásról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal, valamint a Közösségi Ház és Könyvtár új épületének telefonszámai a következőek:

Hivatali Központ: 06-21-345-70-40 vagy 0648/442-334

Titkárság (polgármester, jegyző): 06-21-345-70-41

Pályázati Iroda: 06-21-345-70-42

Pénzügy: 06-21-345-70-43

Közösségi Ház és Könyvtár: 06-21-345-70-44

Az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint a Közösségi Ház és Könyvtár postacíme: 3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.

A számaink normál tarifával hívhatóak.

Az internet-alapú telefonok használata jelentős költségmegtakarítást jelent városunknak – az átállással kapcsolatos kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük!

Polgármesteri Hivatal

 

 

Mecseknádasdon a Nádasd Települések találkozóján

Mecseknádasdon tartották idén a Nádasd Települések találkozóját.

Borsodnádasdot 19 fő képviselte. A jó hangulatban eltöltött három napon a vendég településekről körülbelül százan vettek részt (Nádasdladány, Nádasd, Borsodnádasd). Mecseknádasd polgármestere Wekler Ferenc a jelenlévőknek tartott borkóstolást a saját pincészetében.

Pünkösd vasárnap a csapat Pécs városában töltötte a délelőttöt. A 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselő város mindenkit elvarázsolt hangulatos tereivel és utcáival.

Délután a helyiek Kakaspaprikás főző versenyén is részt vettek a Borsodnádasdiak. A kuratórium elnöke Orbán József a kapcsolattartás és közös érdekeket képviselve eredményesnek ítélte meg az összejövetelt.

További képekért látogasson el facebook oldalunkra a következő linken: www.facebook.com/bnadasd

Molnárkalács a szentendrei skanzenben

A molnárkalács borsodnádasdi hagyománya a szentendrei skanzenben 2013 pünkösdjén

2013. május 18-20 között a Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékére tizenkettedikként felvételt nyert örökségelem „A molnárkalács borsodnádasdi hagyománya” bemutatkozott a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A szellemi, kulturális örökség megőrzéséért létrejött UNESCO egyezmény elfogadásának 10 éves évfordulóját ünneplő rendezvényen valamennyi hazai örökség képviseltette magát a nemzetközi vendég, India táncosai mellett.

Borsodnádasdot 12 fő hagyományőrző képviselte, akikhez a későbbiekben több segítő csatlakozott.

A szombati szakmai napon kiállítás megnyitóra került sor, amelyen molnárkalács sütővasakkal és kész ostyákkal képviseltettük magunkat.

Vasárnap és hétfőn a hajdúbagosi ház udvarán reggeltől estig öt sütővassal folyamatosan zajlott a bemutató sütés és kóstoló a nagy számban érkező vendégek legnagyobb örömére. A régi sütővasak kiállítása és a helyszínen készülő eszköz látványa is sok kíváncsiskodót vonzott. A Borsodnádasdot képviselő delegáció munkája a látogatók körében jelentős elismerést váltott ki, s öregbítette településünk hírnevét.

További fényképekért látogassa meg facebook oldalunkat a következő linkre kattintva: www.facebook.com/bnadasdFotók: Sir Artur


Digitális átállásról szóló hirdetmény

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE

 

 

Pályázat

Borsodnádasd város közigazgatási területén helyi autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási pályázat

Integrált Városfejlesztési Stratégia és Akcióterületi Terv

Megtekinthető és letölthető a pdf logóra kattintva Borsodnádasd

Integrált Városfejlesztési Stratégiája

és

Akcióterületi Terve.

 

Enita-Busz Kft személyszállítási üzletszabályzata és menetrendje

Enita-Busz Kft. menetrendjének letöltése:
Enita-Busz Kft. személyszállítási üzletszabályzatának letöltése:

 

Március 15. Meghívó

 

Nőnapi Meghívó

Tájékoztató

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Önkormányzatunk természetbeli szociális juttatásként felhasználható tűzifa vásárlásához a Belügyminisztériumtól 1.234.440.- Ft kiegészítő támogatást kapott. A támogatást 529.740.- Ft önkormányzati hozzájárulással kiegészítve 81 m2 tűzifa megvásárlására van lehetőségünk. Fentiek figyelembevételével természetbeni szociális juttatásként családonként/háztartásonként 1 m2 tekézett, házhoz szállított tűzifát tudunk biztosítani az arra rászorulóknak. A tűzifa az Egererdő Zrt.-től kerül beszerzésre, 14.000.- Ft + ÁFA áron. A kiszállítást, és a darabolást helyi vállalkozóval oldjuk meg.

A tűzifa támogatás igényléséhez kérelmet kell beadni, melyet a Polgármesteri Hivatalban lehet igényelni. A kérelmeket 2013. január 16. és 2013. január 23. között kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális irodájába. A kérelmen feltüntetett jövedelmekről a jövedelem típusának megfelelő iratot, vagy annak másolatát a kérelemhez mellékelni szükséges.

A kérelmek elbírálására Önkormányzati rendeletben szabályozott feltételek alapján, a beérkezett kérelmek számának függvényében kerül sor, várhatóan 2013. január 24-én.

A megállapított tűzifa kiszállításának várható ideje: 2013. január 25. és 2013. február 15. között.

Borsodnádasd, 2013. január 11.

Kormos Krisztán
polgármester

Meghívó Megemlékezésre

Adventi Programok

Kötelező Agrárkamarai Regisztráció

Demeter - Pincepiac

Borsod Volán - Menetrend változás

Városunk vezetőinek látogatása Böjte Csabánál

Kormos Krisztián polgármester és Burkovics Róbert jegyző 2012.10.27.-én hivatalos látogatáson volt a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc alapítvány által működtetett Gálospetri és a most kialakítandó Székelyhídi gyermekotthonban. Adományokat adtak át a Gálospetri otthonnak, a Magyar Teozófia Társulat és a Városi önkormányzat közreműködésével. Böjte Csaba által celebrált szentmisén is résztvettek a Székelyhídi Római Katolikus templomban. Sok tapasztalatot és hasznos információkat gyűjtöttek.

Böjte Csaba munkássága és életútja valamint az alapítvány által működtetett gyermekotthonok dolgozóinak elhivatottsága jó példa és követendő gyakorlat lehet.

Október 23. - Meghívó

Könyvtárak az aktív idősödésért

KÖNYVTÁRAK AZ AKTÍV IDŐSÖDÉSÉRT címmel rendezték meg Borsodnádasdon az Országos Könyvtári Napokat.


Sok idős volt kíváncsi a 2012. október 2 -7. között zajló rendezvényre, amely a Petőfi Művelődési Házban volt megtartva.

 

Read more...

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2013

Pályázati kiírás

Borsodnádasd Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázat 2013. évi fordulójához, és a Emberi Erőforrások Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára.

 

Read more...

Könyvtárak az aktív idősödésért

Szüreti Meghívó

Molnárkalács Borsodnádasdi Hagyománya - Átadó

2012. szeptember 14-én L. Simon László államtitkár ünnepélyes keretek között hirdette ki a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére került új elemeket, köztük 12. helyen a Molnárkalács Borsodnádasdi Hagyománya.

2012. szeptember 15-én, szombaton 10-18 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében bemutatkoztak az új örökségelemek.

A képek nagyobb változatáért és további képekért látogassa meg városunk facebook oldalát:  www.facebook.com/bnadasd

Molnárkalács borsodnádasdi hagyománya

Borsodnádasd Város Önkormányzata örömmel értesíti a helyi lakosságot, az elszármazott borsodnádasdiakat, s valamennyi érdeklődőt, hogy „A molnárkalács borsodnádasdi hagyománya” hazánkban tizenkettedikként felkerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére.

 

Read more...

Meghívó Lakossági Fórumra

BORSODNÁDASD VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

Meghívó Lakossági Fórumra


Értesítem a Tisztelt Lemezgyár-telepi lakosságot, hogy Borsodnádasd Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

2012. szeptember 20-án, (csütörtökön) 16.00 órától
a Petőfi Művelődési Házban

lakossági fórumot tart, melyre ezúton meghívom!


Napirend:
1) Tájékoztató a Táncsics-telepi szennyvízhálózat jövőbeni működtetéséről

2) Tájékoztató a folyamatban lévő pályázatokról.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!
Kelt, Borsodnádasd, 2012. szeptember 11.

Kormos Krisztián
Polgármester

MŰ - vész - HELY előadása

MŰ - vész - HELY előadása: Óz, Borsodnádasd Csodája
Az előadás ideje: Szeptember 1. (szombat) 19:00 - 21:00

I. Népkerti Főzőverseny Borsodnádasdon

Finom ételek illatai töltötték meg
a Népkertet.


2012. 08.11-én rendezték meg Borsodnádasdon az I. Népkerti Főzőversenyt.
Az egész napos programon közel 300-an vettek részt. A jelen lévők a finom illatok és ízek mellett szórakoztató programokat is hallgathattak.
A rendezvényre 15 csapat nevezett be, a helyi főzők mellett Ózdról és Szlovákiából is érkezett két csapat.(Tornalja és Lenke)

A gasztronómiai élményt nyújtó ételeket az ötfős zsűri folyamatosan kóstolta, és a végeredmény a következő lett:
I. Pedock Team- helyi csapat Neuwirth Gábor vezetésével:
Sertés java pörkölt, lepcsányka ágyon
II. Csutor László és Neje- Ózd
Sült oldalas  fatálon, ahogy Laci szereti
III. Lenke csapata- Szlovákia
Gomba pörkölt sertéshússal és knédlivel
Különdíjas:
Spártaiak – helyi csapat Leczó Lóránt vezetésével
Grillezett oldalas barbecue mártással, házi készítésű dübbenccel

A zsűri döntése nehezen született meg, mivel kiváló ételeket készítettek a csapatok, ezért mindenkit ajándékkal díjaztak.
A főzőversenyt utcabál zárta.
A sikeres rendezvény jövőre is megrendezésre kerül.
Addig gyakorolhatnak a jelentkezni vágyók…

 

A képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE vagy a képre.

Augusztus 20 program ajánló

Több járat közlekedik 2012.szeptember 01.-től az Eger-Bekölce-Borsodnádasd vonalon.

Új gépjármű a Központi Ügyeletben

2012. augusztus 1-én átadásra került a Borsodnádasdi Központi Ügyelet új gépjárműje. Az ügyeletes autó négy településen – Borsodnádasd, Borsodszentgyörgy, Járdánháza, Arló – teljesít szolgálatot.

A Dacia Duster 1.5 dci 4x4 típusú gépjármű Borsodnádasd Város Önkormányzata és a Ples Zrt. (3672 Borsodnádasd, Volny u. 1.) jóvoltából került megvásárlásra.

Az ünnepélyes átadáson az adományozó Ples Zrt. képviseletében Hegedűs Károly, Dócs György mellett megjelent  városunk képviselő-testülete, az ügyeletben részt vevő települések polgármesterei, orvosai és egészségügyi dolgozói, ahol Kormos Krisztián polgármester köszöntőjét követően a gépjármű szolgálatba állt.

A képviselőtestület és a térség lakossága nevében ezúton is köszönjük a PLES Zrt. támogatását.  Az új gépjármű üzembiztonsága és a korszerű dízelmotor biztosította alacsony üzemeltetési költsége biztosítja az ügyelet hatékony működését.

 

További képeket a Borsodnádasdi Önkormányzat Facebook oldalán találhat IDE kattintva!

V. Borsodnádasdi Molnárkalács Fesztivál

Fantasztikus hangulat volt az V. Molnárkalács Fesztiválon Borsodnádasdon.

Kilenc sütősátorban több mint 10.000 kalácsot sütöttek. Ez a hagyomány továbbvitelének legfontosabb mutatója, hiszen egyre bővül azoknak a helyi lakosoknak a száma, akik aktív sütőkké váltak a rendezvényen.

A népművészeti és folklór együttesek, táncosok fellépése mellett kézműves foglalkozásokkal, vadászati – és kard kiállítással, fafaragással, várták az érdeklődőket. Az egyik jurta sátorban a Helytörténeti Gyűjtemény „ékkövei” is láthatóak voltak.

Sztárok váltották egymást a színpadon. Először Vastag Csaba csábította el a hölgyek szívét, majd Tóth Vera gyönyörű hangját hallhatták, és végül Király Viktor mutatta meg tánctehetségét is a rajongóknak.

A város lakóinak hozzáállása eredményeként közel kétezer vendég érezte jól magát.

A távolról érkezők egy pozitív hangulatú, fejlődő kisváros fesztiválján mulathattak.

A Városi Önkormányzat ezúton szeretné megköszönni minden kedves résztvevő segítségét!

 

A rendezvényről készült képeket megtekinthetik Borsodnádasd Város Önkormányzatának facebook oldalán ITT.

Kormos Krisztián Polgármester Úr 5 percben a Molnárkalács Fesztiválról

Interjú Kormos Krisztiánnal Borsodnádasd Polgármesterével 5 percben a Molnárkalács Fesztiválról

 

Már melegítik a sütővasakat Nádasdon

Az észak-borsodi településen az ötödik Molnárkalács fesztiválra készülnek.

Borsodnádasd. Legalább másfélezer érdeklődőt várnak Borsodnádasdra. Július 13-án és 14-én ugyanis már ötödik alkalommal rendezik meg a Molnárkalács Fesztivált. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy hogy a településen csak fél évtizede sütik ezt a finomságot. Sokkal régebb óta, de ilyenkor a nádasdiaknak lehetőségük nyílik egymás ellőtt is bemutatni a tudományukat.

Saját sütő

- Ilyenkor nagyon készülnek a lakók, hiszen a két nap alatt legalább nyolcezer molnárkalács készül el – fogalmazott a rendezvénnyel kapcsolatban Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Az országban sok helyen készítik el ezt a finom édességet, de nálunk a lemezgyár jóvoltából régen minden családnak saját sütővasa volt. Belegravírozták a saját címerüket, elképzeléseiket, a családtagok nevét és születési dátumát, így készült el a kalács. Többszáz ilyen vassal rendelkezik a városunk, ezért ezt a hagyományt szeretnénk a jövőben tovább vinni és megőrizni az utókor számára.

Kormos Krisztián hozzátette: az év minden napján sütik a molnárkalácsot Borsodnádasdon, de ilyenkor a közösség együtt dolgozik a sikerért. Nem egyszerű a feladat, hiszen hatalmas hőségben, a forró vassal naphosszat dolgozni igencsak fárasztó. Ettől függetlenül a borsodnádasdiak ingyen kóstolással várják a vendégeket. A jövő hét végén nyolcezer molnárkalácsot sütnek ki a településen.

Elkapkodják

- Tavaly is megvolt ennyi, de mind elfogyott – tekintett vissza Kormos Krisztián. – Idén is hat állandó sütőcsoporttal dolgozunk, hogy a fesztiválon senki ne maradjon éhen. A nádasdiak ünnepe lesz ez, de a térségből és azon túlról is mindenkit szeretettel várunk. Szeretnénk, ha a rendezvényen keresztül megismernék a városunkat, megismernék a környék gyönyörű természeti adottságait. Éppen ezért rengeteg kulturális programmal is készülünk. Sztárvendégeket is köszönthetünk, de több helyi és kistérségi csoport is bemutatkozik nálunk. Nagyon remélem, hogy a hagyományunkat méltóképpen tudtuk ápolni, és sokan kíváncsiak lesznek az általunk nagyra tartott gasztronómiai különlegességünkre.

 

Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármesterével készült interjú a Molnárkalács fesztiválról öt percben:

Meghívó az V. Borsodnádasdi Molnárkalács Fesztiválra

 

Nagyobb méretben való megjelenítéshez kattintson a képre.

Elkezdődött a 320 milliós beruházás Borsodnádasdon

Beharangozó
Elkezdődött a 320 milliós beruházás Borsodnádasdon

Közel 300 Millió Ft Európai Uniós és állami támogatást nyert Borsodnádasd Város Önkormányzata és konzorciumi partnerei (Beretka és Társai Kft., és A Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület) az egykori Béke Művelődési Ház átalakítására, bővítésére és komplett felújítására, látványpékség kialakítására, és helyi identitást és környezettudatosságot erősítő kísérő rendezvények lebonyolítására.

Elkezdődött a fő projektelem, azaz a művelődési ház átépítése. Kivitelező a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Jánosik és Társai Kft.
Az átépítés keretében az épület korábbi könyvtári szárnya, ill. a kistermek lapostetős szárnya elbontásra kerül, helyére kétszintes épületrész épül, ide költözik majd a Polgármesteri Hivatal.
A nagyteremben a galéria lépcsőzetes nézőtere elbontásra kerül, helyén a könyvtár és olvasógaléria kap helyet. A nagyteremben kétoldali galéria kialakítására, a színpadpadló teljes cseréjére kerül sor. Az Önkormányzat a belső terek és berendezések harmonikus kialakítására belsőépítész tanácsait veszi igénybe.
Az egész épületben a komplett víz-szennyvíz, fűtés- és villamos hálózat, internetes- és telekommunikációs hálózat cseréjére kerül sor, a használati melegvíz ellátást energiatakarékossági szempontból napkollektorok segítik majd. Az egész épületkomplexum akadálymentesen kerül kialakításra, az emeletre jutást lift biztosítja majd.
Az épület hátsó udvarán parkolóhelyek kerülnek kialakításra.

Az átépítésből eredő kellemetlenségekért (zaj, por) elnézésüket kérjük.I. Decathlon Borsodnádasd kupa

Nyitó rendezvénnyel debütált a Mátéhegyi Ökopark.

Bővebb információ a http://www.facebook.com/matehegyi.sportcentrum oldalon.

Külön gratulálunk a Borsodnádasdi versenyzőknek:

Boza Bence I.hely Hill Climb

Király Márk III: hely Hill Climb

Fodor Dávid 4.hely U17 Hobiy férfi

 

Nagyobb méretű és több képért, látogassa meg facebook galériánkat

ITT

 

Borsodnádasd kiemelt programként a Múzeumok Éjszakáján

 

2012. június 16.án Miskolcon 18.00–24.00-ig A MOLNÁRKALÁCS HAGYOMÁNYA BORSODNÁDASDON– a Szellemi Kulturális Örökség nemzeti listájára jelölt Borsodnádasdi molnárkalács bemutató sütése, kóstoló, kiállítás sütővasakból a Herman Ottó Múzeum Központi Épületében

 

Nagyobb méretben való megjelenítéshez kattintson a képre.

Magyarország szolgálatában a biztonságért

2012.06.02-án Miskolcon Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerésben részesítette Kormos Krisztiánt városunk polgármesterét, Magyarország biztonsága érdekében végzett kiemelkedő polgári védelmi szolgálat ellátásáért. A rendezvényen jelen volt Burkovics Róbert jegyző úr és Városunk díszpolgára Mikolai Vincze pápai plerátus.

bővebb információ:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/borsod-abauj-zemplen/hirek/magyarorszag-szolgalataban-a-biztonsagert

Jövő Borsodnádasdjáért Egyesület Fotópályázata

Egy hosszú élet munkája

Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei, intézményei részéről. A szépkorúak jubileumi köszöntéséről szóló 255/2008. (X.21.) Korm. rendelet alapján a Kormány Magyarország nevében köszönti a 90., a 95. és a 100. életévüket betöltött, Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező szépkorú személyeket. Településünkön 2011-2012 években 5 szépkorú személyt köszönthettünk:

(néhai) Érsek Gyuláné (Gyárfás Mária) 2011. június 29-én töltötte be 100. életévét

 

Read more...

Borsodnádasd a Facebookon

Elindult Borsodnádasd Város Önkormányzatának Facebook oldala.

Önkormányzatunk ezen új kommunikációs lehetőséget is kihasználva szeretné tájékoztatni a lakosságot a településünket érintő eseményekről, történésekről, a legújabb hírekről.

Oldalunk még csak most indult, de máris közel 200 kép várja a látogatókat. Tekintse meg Ön is, és amennyiben rendelkezik Facebook fiókkal kérjük lájkolja az oldalt, így időben értesülhet a frissítésekről és ezáltal városunk történéseiről.

Az oldal megtekintéséhez kattintson a Facebook emblémára.

Újra benépesült a „Népkert”

  

 

Read more...

Felhívás

 


 

 

Kultúra Napja 2012

Borsodnádasdon 2012. január 20-án délután ünnepelték az ÁMK Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében a Magyar Kultúra Napját.

Kormos Krisztián polgármester úr ünnepi köszöntője után átadásra kerültek a Borsodnádasdi Kultúráért emléklapok és emlékplakettek. A diák kategóriában Boza Bence, az aktívban a molnárkalács sütő Boszorkánykonyha, a nyugdíjas kategóriában pedig a Négy Évszak irodalmi kör lett a díjazott!
A műsorban szereplő valamennyi előadó sokat tett a város kulturális életében.
A rendezvény végén megnyitásra került az eltelt 10 év Magyar Kultúranapi ünnepségeiről készült fotókiállítás és képzőművészeti rajzpályázat.
 

Read more...

Tájékoztató a lakásfenntartási támogatás igényléséről

Read more...

Értesítés tanévnyitó ünnepségről

Értesítem a Tisztelt Szülőket és Tanulóinkat, hogy az ÁMK Móra Ferenc Általános Iskolában 2011. szeptember 1-jén 8 órától TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉGET tartunk.
Ezt követően tanórákat tartunk, délután már a napköziseknek is lesznek foglalkozások.
 
 
 
Sípos Sarolta sk.
ÁMK igazgató

 

Sági Tibor: Üdvözlet Borsodnádasdról

 

Read more...

Az MR1-Kossuth Rádió 2011. július 24-i "Esti séta" című adása Borsodnádasdról, a IV. Borsodnádasdi Molnárkalács Fesztiválról

LETOLTHETŐ INNEN

 

 

Jézus Szíve templom

 "Veszélyben a Borsodnádasdi Jézus Szíve templom!
A folyamatos támfalcsúszás miatt egyre nagyobb veszélyben van a Borsodnádasd- Lemezgyári Jézus Szíve templom.
A helyszíni képeket a ITT megtekintheti. "

A földcsuszamlással kapcsolatos cikk ITT olvasható.

 

Read more...

Bemutató órák az Általános Iskolában

Az ÁMK Móra Ferenc Általános Iskola sok szeretettel vár minden érdeklődőt a nyílt hetén tartandó bemutató óráira.

Read more...

Meghívó

BORSODNÁDASD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja a lakosságot
2011. március 15-én kedden NEMZETI ÜNNEPÜNK tiszteletére rendezett megemlékezésre

Read more...

Felhívás Lemezgyári Római Katolikus templom megmentése érdekében

A Lemezgyári Római Katolikus műemlék templom megmentése érdekében egyházközségünk gyűjtést szervez.
A felújítás összege: közel 10 millió Forint, amelyhez Főegyházmegyei támogatást is kapunk, de sajnos az önerőnk így sem elegendő. Pályázati lehetőségeink az idő rövidsége miatt korlátozottak, a tereprendezés, támfalépítés és a közvetlen kárelhárítás összköltségét csak közös összefogással, segítséggel tudjuk megoldani. Mint ismeretes, a templomtorony is összeomlással fenyeget. A faszerkezet elkorhadt, a rézlemez borítás sok helyen kilyukadt. ( A 75 éves szerkezetet tényleg az angyalok tartják a fejünk felett.) Még az idén szükséges a teljes felújítása.

Kérünk minden jóakaratú és ügyünkért adakozni szándékozó Borsodnádasdit, - a nemes cél érdekében- az alábbi számlára (ill. a templomban elhelyezett urnában), a Sajóvölgye Takarékszövetkezetben szíveskedjenek adományaikat eljuttatni.

 

Read more...
Ön itt van Hírek Archív Hírek