Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Tájékoztatás városközponti ingatlanvásárlásról

Read more gombra kattintva olvasható a részletek:

 

Az elmúlt napokban, a közösségi oldalon terjedő, városközponti tervezett ingatlanvásárlással kapcsolatos félinformációkra az alábbiakban reagálok:

Mint ismeretes, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete és jómagam is - lehetőségünk szerint a város jövője érdekében maximálisan próbáljuk kihasználni a pályázatokban rejlő fejlesztési lehetőségeket. Számos tervezett fejlesztésünk eddig is támogatásra talált, melynek megvalósítása - figyelembe véve az egyre bonyolultabb közbeszerzési szabályokat, túlterhelt tervezőket, az építőipari árak változását - számunkra is lassabbnak tűnik a tervezettnél, de a közeljövőben várható azok megkezdése (pl: óvodabővítés, “Jegyzői ház” felújítása - helytörténeti gyűjteménnyé alakítása, az iskola régi (konyha és kis tornaterem) épületének felújítása, sportpályák, piactér kialakítása, játszótér építés, utak, járdák felújítása, parkosítás).

A fejlesztési pályázatok közül kiemelkedik a város szennyvíz-hálózatának kiépítése. Mivel a város - természeti adottságánál fogva - legmélyebb területe a városközpont, ahol a város szennyvizének jelentős része a hálózaton keresztül át fog haladni - ezen részen különféle szennyvíz-hálózati szerelvényeket kell elhelyezni és működtetni. A szennyvízpályázat lehetőséget biztosít nem önkormányzati tulajdonban álló, műszakilag indokolt ingatlanok vásárlására. Tudni kell, hogy a megvásárolt ingatlan az önkormányzat tulajdonába kerül, annak törzsvagyonát úgy növeli, hogy a tulajdonszerzés teljes egészében pályázati pénzből megoldható. A képviselő-testület kétszer tárgyalta a városközponti jelenleg használaton kívüli, de használható állapotban lévő korábbi legnagyobb üzlet megvásárlásának lehetőségét - ezen pályázati keretből -, ugyanis az épület udvar részén a hálózat szerelvényei elhelyezhetővé válhatnának.

A legutolsó ülésen felhatalmazást kaptam a képviselő-testülettől, az eladó tulajdonos által meghatározott áron az adásvétel végrehajtásának megkezdésére. Jelenleg az adásvételi szerződés előkészítésének fázisában tartunk. A szerződés érdemi lefolytatása az egész projektet bonyolító Nemzeti Fejlesztési Programiroda kezében van, aki tervezőkkel megvizsgálja az előbb említett műszaki indokoltságot, független értékbecslővel vagy értékbecslőkkel megállapítja az általa elfogadható árat, valamint az egész szerződést és annak részleteit független jogi irodával határozza meg. Ezt követően ül illetve ülünk le tárgyalni az eladóval a konkrétumok tisztázására.

Az adásvétel megkezdése előtt a város pozícióit ronthatják a félinformációkkal terhelt hangulatkeltő információk. Az ingatlan jövőbeni hasznosítása csak szándék és ötletelés - de nyilvánvaló, hogy legjobb kezekben az önkormányzatnál lenne.

Eddig is és ezt követően is - bár igen nehéz körülmények és gazdasági környezet között - folyamatosan csakis Borsodnádasd és valamennyi városlakó érdekét tartjuk szem előtt! A bizalmat, a támogatást és a jószándékú észrevételeket ezúton is megköszönöm!

Kelt : 2018. augusztus 29.

Kormos Krisztián sk.
polgármester

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Tájékoztatás városközponti ingatlanvásárlásról
X

Right Click

No right click