Archív hírek

Lakossági tájékoztatás - 2020.04.21.

Tisztelt Lakosság!

A mai napon az alábbiakról tudom Önöket tájékoztatni:

A hétfői napon megtörtént a szociális ellátórendszerünk dolgozóinak másodszori koronavírus tesztelése és így elmondható, hogy az intézményrendszer dolgozóinak - akik közvetlenül kapcsolatban állnak a lakossággal - kivétel nélkül, mindenkinek negatív lett a tesztje. A házgondozókon kívül a Központi Konyha munkatársai is tesztelésre kerültek. Egyeztettünk a hatóságokkal - kijelenthetjük, hogy a konyhára eddig sem került be a vírus és a teljes fertőtlenítést követően a szerdai naptól a szociális étkezés tekintetében újraindítjuk a főzést, majd jövő hétfőtől a gyermekétkeztetés is be fog indulni. A korábbiakhoz képest további óvintézkedésként bevezetjük, hogy az ételhordókat a veszélyhelyzet időtartamáig teljesen kiiktatjuk - elég nagy mennyiségben egyszer használatos ételtárolókat szereztünk be és ebben szállítjuk ki az ebédet. Ezzel azt szeretnénk elkerülni, hogy a visszaérkező ételhordókkal esélyét adjunk a vírus bejutásának.

Köszönjük az ellátottak türelmét - sajnos a konzerv egytálételeket a rendkívüli kényszerhelyzet miatt kellett bevezetnünk - nagyon remélem, hogy ezen intézkedés újbóli meghozatalára nem kell kényszerülnünk.

Háziorvosunkkal történő egyeztetést követően, nagyon óvatosan - de ki merjük azt is jelenteni, hogy a meghozott intézkedéseink és az Önök eddigi fegyelmezettsége ez ideáig eredményesnek tűnnek - a napokban sem tesztek, sem tünetek alapján újabb megbetegedések, vagy gyanús esetek sem merültek fel településünkön. A településen karanténban lévő fertőzött személyek állapota kielégítő. Ezúton is kívánok nekik kitartást és jó egészséget! Nagyon kérem Önöket, hogy közös erőfeszítéseinket ne engedjük kárba veszni - továbbra is fegyelmezetten tartsuk be a korábbi óvintézkedéseket - bizakodjunk, hogy így közösen képesek leszünk megállítani a járvány terjedését.

Korábbi tájékoztatásomban olvashatták, hogy az arlói egészségügyi dolgozókat kiállították a munkából, mert felmerült a gyanú, hogy érintkeztek fertőzött személlyel. Örömmel adhatok arról számot, hogy mindannyiukat többször is tesztelték, minden hatósági tesztjük negatív lett - a munkába történő visszaállításuk is megtörtént.

Ügyelettel kapcsolatosan elmondható, hogy április 22., 27., és 28. napokra sajnos nem sikerült orvost találnunk, így ezen napok ügyeletét az Ózdi Központi Ügyelettel közösen kényszerülünk megoldani. Kérjük, hogy ezeken a napokon is elsődlegesen a megszokott 442-553 - as telefonszámon kérjenek segítséget baj esetén.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Kormos Krisztián
polgármester   

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági tájékoztatás - 2020.04.21.