Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Lakossági tájékoztatás - 2020.04.24.

Tisztelt Lakosság!

A mai napon sajnálatos hírt kaptam, mely szerint az egyik kórházban kezelt, idős beteg elhunyt. A város nevében ezúton is részvétemet fejezem ki a családnak! Róla többet kegyeleti okokból nem kívánok nyilatkozni, kérem ezt Önök is szíveskedjenek tiszteletben tartani, erre vonatkozó kérdéseket, megjegyzéseket ne tegyenek fel számunkra.

Doktornő elmondása alapján településünkön újabb gyanús eset ütötte fel fejét - a mintavétel megtörtént, annak eredménye még nem ismert. Reméljük, hogy pozitivitás nem igazolódik, de sajnos úgy tűnik még nem nyugodhatunk meg.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a héten a közterületeken a fertőtlenítéseket az Önkéntes Tűzoltó Egyesület folytatta - köszönjük a segítségüket. Ezen munkálatok nem érnek véget- hétfőn szintén végigfertőtlenítik a településünket.

A híradásokból értesülhettek, de akár személyesen is láthatták, hogy a helyi idősotthont honvédek fertőtlenítették. Ez része annak az országos akciónak, melyet a Honvédelmi Minisztérium indított a koronavírus-járvány lassítása érdekében több száz intézményben. Erről Ózd Város honlapján olvashatnak egy érdekes cikket: https://www.ozd.hu/news.php?id=9232

Intézményrendszerünkben a szerdai naptól rendben megindult a főzés a szociális étkeztetés vonatkozásában, hétfőtől a gyermekétkeztetést is helyben, frissen főtt ebéddel biztosítjuk a korábban említett egyszer használatos csomagolásban - kérem, hogy ételhordókat ne hozzanak a Központi Konyhára!

Mivel a koronavírus városunkban történő jelenléte egyértelmű, lappangása bárhol előfordulhat - ezen hétvégére ismételten kénytelen voltam az országos kijárási tilalmat tovább szigorítani. Kérem, hogy csak akkor tartózkodjanak közterületen, közintézményekben, boltban - ha arra feltétlenül szükség van! Kerüljük a csoportosulást, szomszédolást, vendégek fogadását. Nagyon fegyelmezetten viselkedtünk ez ideáig majdnem mindannyian - azzal is tisztában vagyok, hogy egyre jobban fogy a türelem - de legtöbbet mindenki ezzel tehet a saját és mindannyiunk testi épségének megőrzése érdekében. Tartsuk be a már jól ismert óvintézkedéseket!
A kijárási korlátozás szigorításáról szóló rendeletet megküldtem a rendőrségnek is. A Helyi Polgárőrség áldozatos munkáját megköszönve ismételten felkértem a Vezetőt a hétvégi szolgálat megszervezésére.

A jövő héttől próbálunk a Polgármesteri Hivatalban valamilyen nagyon korlátozott munkarendet bevezetni, mert sajnos egyre több halasztott ügy a későbbiekben nagy bonyodalmakat okozhat.

Jövő héten többek közt választ kell adnom arra a kérdésre, hogy a 2020. évi Molnárkalács Fesztivállal mit tegyünk? Ezzel kapcsolatosan át kell nézzük a szerződéseket a Közösségi Ház és Könyvtár vezetőjével. A halasztás újabb kötelezettségvállalást jelenthet, melynek ismételt meghiúsulása jelentős anyagi terhet róhat ránk úgy, hogy a rendezvényt meg sem tudjuk tartani. A teljes visszamondás utólag akkor bizonyulhat rossz döntésnek - ha esetleg a járvány terjedésének “kedvezőbb forgatókönyve” igazolódik és egy halasztott időpontban akár meg is tarthatnánk a rendezvényt. Jelen pillanatban a fesztivál teljes lefújását látom a helyesnek, már nem bízom abban, hogy a járványügyi kockázat teljesen nullára csökken az elkövetkezendő hetekben - de ebben számítok képviselőtársaim és az Önök megerősítésére is!

Kérem Önöket, hogy a hétvégét töltsék megfontoltan - vigyázzanak egymásra!

Kormos Krisztián
polgármester 

A képre kattintva nagyítható!

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági tájékoztatás - 2020.04.24.
X

Right Click

No right click