Pályázatok

TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00015 ÉMO5 – KEHOP-2.2.2-15-2015-00036 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028

Archív hírek

Lakossági Tájékoztatás - Lomtalanítás

A BMH Nonprofit Kft., (székhely: 3527 Miskolc, Besenyői út 26.) mint B.-A.-Z. megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatot ellátó gazdasági társasága az alábbiakról kívánja informálni a lakosságot:

Alvállalkozónk, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft., a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként, külön igénybejelentés alapján évente 2 alkalommal igénybe vehető, a természetes személyű ingatlanhasználók részére a házhoz menő lomtalanítás.

Az igénybejelentés történhet:

 • személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban (3600 Ózd Zrínyi út 5.)
 • telefonon a 06-21/3500-111-es Ügyfélszolgálati telefonszámon,
 • a honlapunkról előzetesen letöltött igénybejelentő lap segítségével (településnévre kattintva az Ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein),
 • e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail -en.

Ahhoz, hogy rögzíteni tudjuk az egyes ingatlanhasználók által benyújtott lomtalanítási igényeket a következő adatokra lesz szükségünk:

 • lomhulladék típusa,
 • lomhulladék varható mennyisége (m3),
 • lomok elszállításának kívánt időpontja,
 • az ön címe es elérhetőségei (név, cím, ügyfélkód, telefon, e-mail).

A lomtalanítás díjmentes, évente maximum kettő alkalommal vehető igénybe lakásonként.

A lomtalanítás alkalmával minden kihelyezett, nagyobb terjedelmű hulladék (pl.: bútor, edények, egyéb feleslegessé vált eszközök, tárgyak) elszállításra kerülnek. A nagyméretű lomokat (pl.: ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban szükséges kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, tilos-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot és zöldhulladékot sem, mert azokat társaságunk nem szállítja el.

A házhoz menő lomtalanítás igénybejelentésével egy időben nyilatkozattétel szükséges mely az alábbiakat tartalmazza:

 • Az igénybejelentő az új típusú koronavírus tüneteit sem magán, sem a vele egy háztartásban élőkön nem tapasztalja vagy tapasztalta az elmúlt 14 naptári napban.
 • Az új típusú koronavírussal sem az igénybejelentő, sem a vele egy háztartásban élők nem fertőződtek meg.
 • Az igénybejelentő legjobb tudomása szerint az elmúlt 14 naptári napban nem érintkezett fertőzött személlyel.
 • Nyilatkozik, hogy az igénybejelentő és a lomtalanítással érintett ingatlan sem jelenleg, sem a nyilatkozat megtételét megelőző 14 naptári napban nem állt hatósági házi karantén szabályai alatt.
 • A nyilatkozat a www.bmhnonprofit.hu oldalon a lomtalanítási igénybejelentő lap mellékleteként érhető el.

Bővebb információ a www.bmhnonprofit.hu oldalon található.

Környezetünk megóvása érdekeben köszönjük a lomtalanításban való közreműködésüket.

Borsodnádasd 2020. július 27.

BMH Nonprofit Kft.

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági Tájékoztatás - Lomtalanítás