Pályázatok

TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00010 TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00013 TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00028 TOP-1.4.1-15-BO1-2016-00031

Archív hírek

Lakossági Tájékoztatás

A napokban olyan szórólap került sok lakos postaládájába, ami azt sugallja, hogy Borsodnádasdon szervezett módon, a Hivatal együttműködésével vagy annak jóváhagyásával szén-monoxid riasztó berendezések kiépítése veszi kezdetét. 

Hivatalunk ilyen jellegű, házaló tevékenységhez a közelmúltban eseti engedélyt nem adott ki, arra nem is jogosult, melyről az érintett vállalkozó is tájékoztatásra került. 

Véleményünk szerint a szórólap megtévesztő, attól Hivatalunk elhatárolódik. 

Fontos tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni, senki nem bírságol azért, ha valakinek nincs ilyen készüléke. A BM Országos  Katasztrófavédelmi  Főigazgatósággal összhangban ezzel együtt azt ajánljuk, hogy szerezzen be érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. Jó minőségű szén-monoxid-érzékelő 10-12 ezer forintért szaküzletekben beszerezhető, ne vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt házaló eladóktól!

A szén-monoxid-mérgezés az egyik leggyakoribb háztartási baleset, a probléma hátterében legtöbbször a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz-vízmelegítő áll, emellett a baj forrása a szabálytalan kivitelezés, az időszakos ellenőrzés és karbantartás elmulasztása, vagy a szellőző elemek lezárása volt. A megyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján megtalálható a megbízható szén-monoxid érzékelők listája.

Kérem fentiekről idősebb hozzátartozóját esetleg szomszédját is szíveskedjenek tájékoztatni. 

Borsodnádasd, 2023. május 3. 

Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal

Ön itt van: Home Hírek Archív hírek Lakossági Tájékoztatás
X

Right Click

No right click